• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Kwartfinale
Zuid-Holland/Zeeland
Plan C 25-09-2009

Starchild uit Schiedam wint 2e Kwartfinale Zuid-Holland/Zeeland

United Forces uit Kapelle als publiekswinnaar verder op The only road to Paradiso

Vrijdag 25 september jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam de 2e regionale Kwartfinale plaats van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands regio Zuid-Holland/Zeeland. 4-mans KISS tribute Starchild uit Schiedam werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen, terwijl 5-mans Rock coverband United Forces uit Kapelle door het publiek tot winnaar werd gekozen. Beide bands zien we terug in de regionale Halve Finales in november die ook plaatsvinden in Plan C. Door in beide categorieën (vakjury en publiek) samen als hoogste te eindigen, gaat 4-mans Top-100 coverband Kickuh Peeruh uit Den Haag als Runner-Up naar de volgende ronde.


Plan C 25-09-09Plan C 25-09-09
Plan C 25-09-09Plan C 25-09-09

Deze 2e Kwartfinale werd afgetrapt door 7-mans Nederpop coverband The Long Blond Animals & The Boobettes uit Den Haag. Met nummers van o.a. Gruppo Sportivo, Herman Brood en Golden Earring speelden zij een leuk overzicht van de Nederlandse Popgeschiedenis. De band weet vooral met een leuke presentatie een lekkere sfeer te bouwen en kreeg ook makkelijk het publiek mee.


Plan C 25-09-09Plan C 25-09-09
Plan C 25-09-09Plan C 25-09-09

De enige overgebleven Zeeuwse deelnemer United Forces uit Kapelle speelt Punkrock met zeer veel passie en op goed niveau. De vijf podiumbeesten speelden zich met repertoire van o.a. Ramones, Blur en Therapy naar een nipte overwinning bij het publiek. Instrumentaal zit de band goed in elkaar en speelt verzorgd en soms verrassend in de arrangementen. De uitstekende leadzanger had wel even nodig om op stoom te komen, maar na een paar nummers wist hij met schijnbaar gemak zeer goed te presteren. Met hun uitvoering van Song 2 van Blur staat United Forces in The Clash Hitlijst.


Plan C 25-09-09Plan C 25-09-09
Plan C 25-09-09Plan C 25-09-09

4-mans KISS tribute Starchild uit Schiedam bracht een half uur dynamiek met KISS klassiekers als o.a. Rip It Up, Shout It Out Loud en Let Me Go, Rock & Roll. Starchild had ook even nodig om de juiste feel te pakken te krijgen, maar verloor nooit het technische aspect uit het oog. Vooral de tweede helft van hun optreden was van hoog niveau toen er ook ruimte kwam voor interactie met het publiek. Starchild werd door de vakjury tot beste band van deze Kwartfinale gekozen en zo gaat de band zeer verdiend verder richting Paradiso. Met Detroit Rock City als single zal de band ook proberen te scoren in The Clash Hitlijst.


Plan C 25-09-09Plan C 25-09-09
Plan C 25-09-09Plan C 25-09-09

De Haagse 4-mans Top-100 coverband Kickuh Peeruh verzorgde de afsluiting van deze avond. Nummers als o.a. You Really Got Me van The Who, It’s Not Unusual van Tom Jones en Bad Case Of Loving You van Robert Palmer kregen het publiek goed in beweging. De vaak indrukwekkende leadzanger wist de band op sleeptouw te nemen waardoor de instrumentale oneffenheden voor een groot gedeelte werden verbloemd. Door zowel bij de vakjury als bij het publiek hoog te scoren gaat Kickuh Peeruh verder op The only road to Paradiso. Met hun interpretatie van Sacrifice van Anouk staat Kickuh Peeruh in The Clash Hitlijst.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo SONOR Maxazine Podiuminfo EVANS
David Eden RockMuZine Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
USA Music Import Koch Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands