• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Muziekcafé Wilhelmina 06-06-2010

Foul Play uit Dongen wint selectieronde The Clash of the Cover Bands 2010

Rolls Royals uit Tilburg als publiekswinnaar naar Halve Finales Noord-Brabant

Zondag 6 juni jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven de laatste voorronde plaats van The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso voor de regio Noord-Brabant. Vijf bands streden om de hoogste waardering van de vakjury en van het publiek om zo een plaats in de regionale Halve Finales te bemachtigen, een plek bij de 28 beste coverbands van Noord-Brabant in deze jaargang.  9-mans Blues, Rock and Soul coverband Foul Play uit Dongen wist bij de vakjury op de eerste plaats te eindigen, terwijl 9-mans Pop coverband Rolls Royals uit Tilburg de meeste publieksstemmen in de wacht sleepte. Beide band beginnen nu aan de regionale finalerondes die vanaf eind september plaatsvinden in De Effenaar in Eindhoven, Mezz Breda en W2 in ‘s-Hertogenbosch.

Dvision in Wilhelmina EindhovenDvision in Wilhelmina Eindhoven
Dvision in Wilhelmina EindhovenDvision in Wilhelmina Eindhoven

De aftrap van deze laatste selectieronde van Noord-Brabant werd verricht door de jonge 4-mans Rock coverband Dvision uit Netersel.  Met nummers van o.a. Jet, Red Hot Chili Peppers en Golden Earring lieten de mannen horen dat er flink potentie zit in deze band.


Larry Cook in Wilhelmina EindhovenLarry Cook in Wilhelmina Eindhoven
Larry Cook in Wilhelmina EindhovenLarry Cook in Wilhelmina Eindhoven

4-mans Rock coverband Larry Cook uit Alphen speelde op zeer goed niveau nummers van o.a. Muse, The Editors  en Queen. Goede muzikanten die met een hoog entertainmentgehalte ook het publiek kunnen boeien en dat zorgde voor een hoge score bij zowel de vakjury als bij het publiek. Omdat dit de laatste voorronde van Noord-Brabant was kon de band direct worden meegedeeld dat zij toch met een Wild-Card in de Halve Finales staan.


Sister Moon in Wilhelmina EindhovenSister Moon in Wilhelmina Eindhoven
Sister Moon in Wilhelmina EindhovenSister Moon in Wilhelmina Eindhoven

Met 9-mans Soul, Funk and R&B coverband Sister Moon stond er nog een ijzersterke formatie op het podium. Met enorm veel energie en muzikaal ook op hoog niveau bracht de band uit Prinsenbeek nummers van o.a. Mother’s Finest, Beyoncé en Amy Winehouse. Ook Sister Moon werd met hun uitstekende performance beloond met een zeer verdiende Wild-Card die recht geeft op een plaats in de Halve Finales van Noord-Brabant.


Foul Play in Wilhelmina EindhovenFoul Play in Wilhelmina Eindhoven
Foul Play in Wilhelmina EindhovenFoul Play in Wilhelmina Eindhoven

De vierde band van deze voorronde was 9-mans Blues, Rock and Soul formatie Foul Play uit Dongen. De band speelde nummers van o.a. Joe Cocker, De Dijk en Otis Redding met een lekker eigentijds randje, wat zorgt voor een geheel eigen geluid die blijft hangen. Technisch bleef Foul Play van begin tot eind boeien met een extra sterke rol voor de gitarist die zorgde voor enkele muzikale hoogstandjes. Ook de leadzanger wist naast zijn vocale kwaliteiten in de presentatie van grote waarde te zijn en zorgde voor veel dynamiek en entertainment. Met een zeer verdiende 1e plaats staat Foul Play in de Halve Finales van Noord-Brabant en kan hun ‘road to Paradiso’ echt gaan beginnen.


Rolls Royals in Wilhelmina EindhovenRolls Royals in Wilhelmina Eindhoven
Rolls Royals in Wilhelmina EindhovenRolls Royals in Wilhelmina Eindhoven

Met veel energie en een sterke interactie met het publiek wist 9-mans Pop coverband Rolls Royals uit Tilburg een overtuigende overwinning te behalen bij de publieksstemmen. Nummers van o.a. Duffy, The Offspring en Etta James werden met veel passie gebracht en zorgden voor een feest der herkenning. Als publiekswinnaar staat Rolls Royals in de Halve Finales en gaan zij ook verder op The only road to Paradiso.

 Wilhelmina EindhovenWilhelmina Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Podiuminfo EVANS Festivalinfo RockMuZine
Artists & Bands Booking Agency SONOR Ticketmaster USA Music Import Sound Vision Studio
Maxazine Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands