• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Zuid-Holland/Zeeland Plan C 08-10-2010

Colibri uit Dordrecht wint 2e Halve Finale in Plan C

Komen Lopen uit Roelofarendsveen met meeste publieksstemmen naar Regio-Finale Zuid-Holland/Zeeland

Vrijdag 8 oktober jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam de 2e Halve Finale plaats van The Clash of the Cover Bands voor regio Zuid-Holland/Zeeland. Vijf bands speelden een spannende strijd om de 1e plaats bij de vakjury en in de categorie Public’s Favourite. 11-mans Soul and Funk coverband Colibri uit Dordrecht werd door de vakjury tot winnaar gekozen en het publiek stemde met een kleine meerderheid voor 3-mans Pop coverband Komen Lopen uit Roelofarendsveen. Beide winnaars zien we op zondag 12 december a.s. terug in de Regio-Finale van Zuid-Holland/Zeeland en worden voor hun finaleplaats beloond met een single met videoclip. In deze Regio-Finale spelen de acht beste en populairste coverbands om twee plaatsen in de Landelijke Halve Finales van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso.

Thornrose in Plan C RotterdamThornrose in Plan C Rotterdam
Thornrose in Plan C RotterdamThornrose in Plan C Rotterdam

Deze 2e Halve Finale werd geopend door een sterk optreden van 5-mans Pop, Rock coverband Thornrose uit Waddinxveen. Met nummers van o.a. Alannah Myles, Anouk en Melissa Etheridge liet de band horen van een zeer goed niveau te zijn. Vooral de leadzangeres wist zich uitstekend te presenteren met haar bovengemiddelde vocale kwaliteiten.


Komen Lopen in Plan C RotterdamKomen Lopen in Plan C Rotterdam
Komen Lopen in Plan C RotterdamKomen Lopen in Plan C Rotterdam

3-mans Pop coverband Komen Lopen uit Roelofarendsveen wist met regelmaat de zaal flink in beweging te krijgen. Muzikaal van goed niveau, maar vooral door de uitstekende repertoirekeuze en de interactieve presentatie wisten de drie podiumbeesten met nummers van o.a. Black Eyed Peas, Mando Diao en een schitterende uitvoering van I Get Around van The Beach Boys een geweldig feest te maken, waarvoor ze uiteindelijk ook met de meeste publieksstemmen werden beloond. Komen Lopen gaat als publiekswinnaar naar de Regio-Finale, waarvan het beste nummer van hun optreden een single met videoclip wordt geproduceerd en waar zij de strijd aan zal gaan met de andere zeven finalisten om een plaats in de Landelijke Halve Finales.


Hardball in Plan C RotterdamHardball in Plan C Rotterdam
Hardball in Plan C RotterdamHardball in Plan C Rotterdam

De Zeeuwse Hardrock coverband Hardball maakte een zeer goede indruk bij zowel de vakjury als bij het publiek. Met nummers van o.a. Rainbow, Ram Jam en Thin Lizzy kwamen de muzikale kwaliteiten van de vier rockers optimaal naar voren. Vooral de uitstekende leadzanger zorgde voor een aantal adembenemende momenten.


De Beer is Los in Plan C RotterdamDe Beer is Los in Plan C Rotterdam
De Beer is Los in Plan C RotterdamDe Beer is Los in Plan C Rotterdam

De vierde band van deze Halve Finale was 5-mans Pop coverband De Beer is Los uit Rotterdam. Met repertoire van o.a. Ilse DeLange, Lady GaGa en Keane liet De Beer is Los horen en zien enorm gegroeid te zijn ten opzichte van de voorrondes en kan terugkijken op een zeer geslaagde deelname van deze The Clash-editie. Bij de publieksstemmen wist de band dan ook zeer goed te scoren.


Colibri in Plan C RotterdamColibri in Plan C Rotterdam
Colibri in Plan C RotterdamColibri in Plan C Rotterdam

Het laatste half uur was voor 11-mans Soul and Funk coverband Colibri uit Dordrecht. Naast de technisch zeer begaafde muzikanten en vocalisten weet deze topband ook zeer goed te entertainen. Nummers van Earth, Wind & Fire, Aretha Franklin en Average White Band geven de totale band de gelegenheid te laten horen en zien wat ze in huis heeft en zowel individueel en als totale band wordt hier optimaal gebruik van gemaakt. Colibri gaat als vakjurywinnaar naar de Regio-Finale van Zuid-Holland/Zeeland en wordt hiermee beloond met een single en videoclip van het beste nummer wat ze hier spelen.

Plan C RotterdamPlan C Rotterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Maxazine Koch Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency
Festivalinfo Uw logo ook hier? SONOR USA Music Import David Eden
Sound Vision Studio RockMuZine Ticketmaster Podiuminfo Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands