• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Utrecht/Flevoland MC De IJsbreker 09-10-2010

D#Sharp uit Almere wint 1e Halve Finale regio Utrecht/Flevoland

Wildflowers uit Nieuwegein als publiekswinnaar en Funkoplast uit Utrecht als Runner-Up naar de Regio-Finale

Zaterdag 9 oktober jl. vond in MC De IJsbreker in Leusden de 1e Halve Finale plaats van The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. 5-mans Soul, Pop coverband D#Sharp uit Almere behaalde de 1e plaats bij de vakjury en plaatste zich hiermee voor de Regio-Finale die op zaterdag 4 december a.s. ook wordt gehouden in MC De IJsbreker. 4-mans Rock coverband Wildflowers uit Nieuwegein en 8-mans Funk & Jazz coverband Funkoplast uit Utrecht plaatsten zich respectievelijk als publiekswinnaar en Runner-Up bij de beste zes coverbands in de finale van de regio Utrecht/Flevoland. Alle finalisten worden beloond met een single en videoclip van hun beste nummer die wordt geplaatst in The Clash Hitlijst waar vanaf 1 januari 2011 dagelijks gratis kan worden gestemd. De Top 10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij de regionale en landelijke radio- en t.v. stations.

Wildflowers in De IJsbrekerWildflowers in De IJsbreker
Wildflowers in De IJsbrekerWildflowers in De IJsbreker

4-mans Rock coverband Wildflowers uit Nieuwegein beklom als eerste Halve Finalist het podium van De IJsbreker. Met nummers van o.a. The Cult, Pink en Skunk Anansie wist Wildflowers een nipte meerderheid te behalen bij de publieksstemmen, waardoor zij als publiekswinnaar doorgaan naar de Regio-Finale van Utrecht/Flevoland op zaterdag 4 december a.s.  Het beste nummer wat zij hier zullen spelen wordt geproduceerd tot single met videoclip.


Funkoplast in De IJsbrekerFunkoplast in De IJsbreker
Funkoplast in De IJsbrekerFunkoplast in De IJsbreker

De 2e band van deze Halve Finale was 8-mans Funk & Jazz coverband Funkoplast uit Utrecht. Technisch zeer verzorgd en met een uitstekende presentatie werden nummers van o.a. Tower of Power, Caro Emerald en Madness gebracht wat resulteerde in een hoge score bij zowel de vakjury als het publiek. Als Runner-Up van deze avond gaat Funkoplast zeer verdiend naar de Regio-Finale.


Downforce in De IJsbrekerDownforce in De IJsbreker
Downforce in De IJsbrekerDownforce in De IJsbreker

5-mans Pop, Rock coverband Downforce uit Lopik wist regelmatig te schitteren met nummers van o.a. The Beatles, Stevie Wonder en Joss Stone. Helaas brak het gebrek aan automatismen de band op wat erg jammer is gezien de individuele kwaliteiten van deze band.


D#Sharp in De IJsbrekerD#Sharp in De IJsbreker
D#Sharp in De IJsbrekerD#Sharp in De IJsbreker

De afsluiting van deze 1e Halve Finale was in handen van 5-mans Soul, Pop coverband D#Sharp uit Almere. Vier zeer functionele muzikanten met een leadzangeres met bovengemiddelde vocale kwaliteiten zorgden voor een indrukwekkende performance. Met nummers van o.a. Anouk, Alicia Keys en een schitterende uitvoering van Wicked Way van Waylon werden zij niet alleen tot beste band van deze avond gekozen door de vakjury, maar wist zij ook zeer hoog te scoren bij het publiek. Als vakjury-winnaar staat D#Sharp in de Regio-Finale op zaterdag 4 december en zal zich hier kunnen meten met de vijf andere toppers om een plaats in de Landelijke Halve Finales. En natuurlijk worden ook zij in deze finale beloond met een single met videoclip.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine SONOR Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Maxazine
David Eden Sound Vision Studio EVANS Artists & Bands Booking Agency Koch
Festivalinfo Uw logo ook hier? Ticketmaster Podiuminfo USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands