• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

4e Halve Finale Zuid-Holland/Zeeland Plan C 29-10-2010

Liptease & The Backstreet Crack Bangers uit Rotterdam wint Halve Finale 

Branding uit Rotterdam als publiekswinnaar naar Regio-Finale Zuid Holland/Zeeland

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdag 29 oktober jl. in Muziekcafé Plan C in Rotterdam de 4e Halve Finale plaats van ‘The Clash of the Cover Bands’, de grootste bandcompetitie van Nederland. Vijf bands streden om de twee laatste plaatsen in de Regio-Finale van Zuid-Holland/Zeeland waarin alle finalisten beloond worden met een single met videoclip en waar de winnaars van  doorgaan naar de landelijke rondes. Rockabilly & Swing coverband Liptease & The Backstreet Crack Bangers uit Rotterdam wist met een excellent optreden de 1e plaats bij de vakjury te veroveren, terwijl Nederpop coverband Branding uit Rotterdam door het publiek met de meeste stemmen werd beloond. Beide bands zien we terug op zondag 12 december a.s. in de Regio-Finale van Zuid Holland/Zeeland waar de 9 beste en populairste bands van deze regio gaan uitmaken wie er naar de Landelijke Halve Finales gaan die in februari a.s. worden gehouden in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam.

De aftrap van deze laatste Halve Finale werd verzorgd door 5-mans Classic Rock coverband The SGP uit Leiden. Met nummers van o.a. Q65, Queens of the Stone Age en The Rolling Stones wist ze het publiek al vroeg te boeien.

Tarzan Boy & The Perron Worst Rockers uit Rotterdam wist een dynamische set neer te zetten met eigen interpretaties van o.a. Queen, Glenn Medeiros en Opus. Een bijzondere band die gebruik maakt van verrassende en soms hilarische benaderingen van het repertoire.

Met 7-mans Rockabilly & Swing coverband Liptease & The Backstreet Crack Bangers uit Rotterdam stond er de uiteindelijke vakjury-winnaar op het podium. Met haar bewerkingen van o.a. Nothing Else Matters van Metallica, Under The Bridge van Red Hot Chili Peppers en het a capella gezongen Lollipop van The Chordettes imponeerde de band elke aanwezige in Plan C. Vier fantastische muzikanten en drie indrukwekkende leadzangeressen, die vooral in de samenzang weten te spetteren, zorgen ook voor een geweldig stuk entertainment. De kwaliteit van deze band is van zeer hoog niveau en met haar specifieke sounds en zeer eigen benadering van de materie weet ze altijd weer te verrassen en te imponeren. Liptease & The Backstreet Crack Bangers speelde zich zeer overtuigend naar de Regio-Finale op zondag 12 december a.s. in Plan C. Niet alleen verdient zij hiermee een single met videoclip die wordt geproduceerd van het beste nummer wat zij in deze finale spelen, maar strijdt zij met acht andere bands om twee plaatsen in de Landelijke Halve Finales in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Na de Rock en de Swing was het nu tijd voor Nederpop. Branding uit Rotterdam liet horen zich sterk ontwikkeld te hebben ten opzichte van de selectierondes en zorgde met nummers van o.a. Doe Maar, Bløf en Volumia voor veel interactie met het publiek. Dit resulteerde dan ook in een goede overwinning bij de publieksstemmen waardoor de 6-mans formatie zich als publiekswinnaar plaatste voor de Regio-Finale. Ook Branding zal een single met videoclip krijgen van het beste nummer wat ze in deze finale zullen spelen. Deze single komt vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ te staan waar men dagelijks gratis kan stemmen en waarvan de top 10 wekelijks zal worden geplugd bij alle radio- en tv-stations.

5-mans Pop coverband Wunderkraut uit Rotterdam zorgde voor een mooie afsluiting van deze laatste Halve Finale van Zuid-Holland/Zeeland. Met nummers van o.a. Brian Ferry, Muse en een prachtige uitvoering van Purple Rain van Prince wist Wunderkraut zowel bij de vakjury als bij het publiek goed te scoren en kan zeer tevreden terug kijken op hun deelname aan deze The Clash-editie.

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Festivalinfo Maxazine Koch Artists & Bands Booking Agency
EVANS Podiuminfo Sound Vision Studio Uw logo ook hier? RockMuZine
USA Music Import Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands