• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Landelijke Halve Finale 013 - Main Hall 27-02-2011

Coverbands imponeren in 013 Tilburg

Eerste finalisten The Clash of the Cover Bands 2010/2011 bekend

Poppodium 013 Tilburg was zondag 27 februari jl. the place to be voor liefhebbers van live muziek. In een zinderende Landelijke Halve Finale streden 10 regionale winnaars om een plaats in de Landelijke Finale van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands. Bij zowel de 12-koppige vakjury als ook bij de publieksstemmen werd het een zeer spannende strijd waarin de kwaliteiten van de bands van hoog niveau was en de muzikale verschillen minimaal.

Bon Jovi tribute Bad Medicine uit Limburg en Pop coverband Komen Lopen uit Zuid-Holland werden respectievelijk door de vakjury en het publiek tot de grote winnaars uitgeroepen. Toto tribute TOTOLICIOUS en Pop coverband Qnøt uit Noord-Brabant eindigden op een gedeelde 2e plaats bij de vakjury en Rock coverband Larry Cook eveneens uit Noord-Brabant, wist de 2e plaats bij de publieksstemmen in de wacht te slepen. Deze 5 bands wisten met hun indrukwekkende prestaties een plaats in de Landelijke Finale te behalen die op zaterdag 9 april a.s. in 013 Tilburg wordt gehouden. In totaal strijden 9 bands in deze finale om de hoofdprijzen: een CD-contract met videoclip met landelijke distributie en plugging en een tour van 20 optredens in Nederland, België en Luxemburg. Tijdens de Landelijke Finale worden ook de winnaars van de Individuele Awards (beste muzikanten) bekend gemaakt evenals de winnaar van 'The Clash Hitlijst Award'.


KGB Band in 013 TilburgKGB Band in 013 Tilburg
KGB Band in 013 TilburgKGB Band in 013 Tilburg

De opening van deze 1e Landelijke Halve Finale werd verzorgd door 12-mans Soul, Pop, Rock coverband KGB Band uit Lichtenvoorde. Als vakjurywinnaar van Gelderland had KGB Band zich geplaatst voor deze Halve Finale en met nummers van o.a. Gloria Estefan, Alicia Keys en de prachtige afsluitende medley van Big Black & Beautiful zette de band een sterk half uur neer waarmee ze goed scoorde bij de vakjury.


Bad Medicine in 013 TilburgBad Medicine in 013 Tilburg
Bad Medicine in 013 TilburgBad Medicine in 013 Tilburg

5-mans Bon Jovi tribute Bad Medicine uit Nederweert had zich via de Landelijke Play-Offs geplaatst voor deze Halve Finale en wist met een nieuwe leadzanger de vakjury te overtuigen van het feit dat zij deze dag de beste was. Technisch stond het optreden als een huis, maar vooral de leadzanger wist het geheel naar een enorm hoog niveau te tillen. Schijnbaar zonder moeite wist hij nummers als o.a. It’s My Life en In These Arms spatzuiver en met de juiste feel te brengen. Ook in de presentatie zorgde hij voor een boeiende performance en wist een sterke interactie met het publiek tot stand te brengen. Als vakjurywinnaar plaatste Bad Medicine zich voor de Landelijke Finale die op zaterdag 9 april a.s. wordt gehouden in 013 Tilburg. Leadzanger Leon Beelen werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards.


TOTOLICIOUS in 013 TilburgTOTOLICIOUS in 013 Tilburg
TOTOLICIOUS in 013 TilburgTOTOLICIOUS in 013 Tilburg

De derde band die op het prachtig podium van 013 stond speelde een thuiswedstrijd. 8-mans Toto tribute TOTOLICIOUS uit Tilburg wist haar reputatie wederom waar te maken met muzikaal technisch een zeer sterk optreden. De prachtige uitvoeringen van nummers als o.a. I Won’t Hold You Back, Hold The Line en Rosanna zorgden voor veel waardering uit het publiek en een zeer hoge score bij de vakjury die uiteindelijk goed was voor de 2e plaats. Hiermee plaatste TOTOLICIOUS zich zeer verdiend voor de Landelijke Finale en zal hier de muzikale strijd aangaan met de acht andere finalisten. Bassist Leon de Bree en toetsenist Frank Oude Veldhuis werden beide door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards. De winnaars hiervan worden tijdens de Landelijke Finale bekend gemaakt.


Pulse in 013 TilburgPulse in 013 Tilburg
Pulse in 013 TilburgPulse in 013 Tilburg

5-mans Blues, Rock coverband Pulse uit Sittard kwam als publiekswinnaar van Limburg naar deze Halve Finale. Met prachtige uitvoeringen van nummers van o.a. Pink Floyd en Jimi Hendrix werden de vele aanwezige liefhebbers uitstekend bediend. Pulse heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een band van zeer hoog niveau en blijft maar groeien. Met een goede score bij zowel de vakjury als bij het publiek kunnen de vijf talenten terug kijken op een zeer geslaagde deelname aan deze The Clash-editie. Gitarist Dabyon Schöne werd door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze Halve Finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards.


KAAS in 013 TilburgKAAS in 013 Tilburg
KAAS in 013 TilburgKAAS in 013 Tilburg

Wat een passie en wat een muzikaal vuurwerk kwam er van het podium tijdens het optreden van KAAS!!! Deze 8-mans Pop, Rock coverband uit Edam had zich als Publiekswinnaar van Noord Holland weten te plaatsen voor deze 1e Landelijke Halve Finale en wist vanaf de eerste tonen het publiek aan zich te binden. Vooral de leadzanger wist met zijn unieke beleving nummers van De Dijk en The Eagles op fenomenale wijze te vertolken. Het absolute hoogtepunt van hun optreden was de afsluiter With A Little Help From My Friends van Joe Cocker. 


Qnøt in 013 TilburgQnøt in 013 Tilburg
Qnøt in 013 TilburgQnøt in 013 Tilburg

9-mans Pop coverband Qnøt uit Leende wist zichzelf weer te overtreffen. Elke ronde wist zij steeds een hoger niveau te brengen en ook nu was dat weer het geval. En er zit nog veel meer in het vat bij deze Brabanders. Met nummers van o.a. Gary Moore, Live en Anouk wisten zij het publiek te raken met veel energie en beleving. Dit in combinatie met technisch zeer verzorgd spel zorgde voor een hoge score bij de vakjury maar bracht hun ook veel publieksstemmen op. Door op de 2e plaats te eindigen bij de vakjury staat Qnøt zeer verdiend in de Landelijke Finale op zaterdag 9 april a.s. in 013 Tilburg en zal ze ook hier weer alles uit de kast halen.


Strike 2 in 013 TilburgStrike 2 in 013 Tilburg
Strike 2 in 013 TilburgStrike 2 in 013 Tilburg

Met 6-mans Rock coverband Strike 2 uit Oss stond alweer de 7e band op het podium. Ook Strike 2 liet weer een sterke indruk achter met repertoire van o.a. Skunk Anansie, Liquido en Triggerfinger en mag trots zijn op de schitterende prestaties die zij geleverd hebben in deze The Clash-editie. Strike 2 is een ook een voorbeeld hoe een band in korte tijd zich weet te ontwikkelen tot een topband. Niet alleen muzikaal van goed niveau maar ook zeer entertaining.


Larry Cook in 013 TilburgLarry Cook in 013 Tilburg
Larry Cook in 013 TilburgLarry Cook in 013 Tilburg

Voor 4-mans Pop, Rock coverband Larry Cook uit Alphen schijnen er geen grenzen te bestaan. Muzikaal was het indrukwekkend wat het publiek voorgeschoteld kreeg. Met veel energie en passie werden nummers gebracht van o.a. Novastar, MUSE en David Bowie & Queen. Het hele publiek ging uit haar dak en gaf zich over aan de muzikale input van deze topband. Ook Larry Cook wist zich weer te overtreffen en dat resulteerde in een mooie 2e plaats bij de publieksstemmen waarmee ze zich zeer verdiend wisten te plaatsen voor de Landelijke Finale.


Komen Lopen in 013 TilburgKomen Lopen in 013 Tilburg
Komen Lopen in 013 TilburgKomen Lopen in 013 Tilburg

3-mans Akoestische Powerrock coverband Komen Lopen uit Roelofarendsveen kwam, zag en overwon. Als publiekswinnaar van Zuid-Holland was het trio naar deze 1e Landelijke Halve Finale gekomen en wederom wist zij met een minimale bezetting een maximaal resultaat te behalen: het dak moest eraf en het dak gíng eraf. Met veelal eigen interpretaties van nummers van o.a. Adèle, Beach Boys en The Outkast en met de nodige humor in hun presentatie wisten de drie broers het voltallige publiek in beweging te krijgen en zorgden zij voor een ware happening. Met een dik verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen staat Komen Lopen bij de negen beste en populairste bands van Nederland in de Landelijke Finale op zaterdag 9 april a.s. in 013 Tilburg en strijden zij mee om de hoofdprijzen: o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in Nederland, België en Luxemburg.


Die Powerhosen in 013 TilburgDie Powerhosen in 013 Tilburg
Die Powerhosen in 013 TilburgDie Powerhosen in 013 Tilburg

De 10e en laatste band van deze Halve Finale was 10-mans Schlager coverband Die Powerhosen uit Venlo. Als vakjurywinnaar van Limburg stonden zij hier op het podium en wederom slaagden zij erin om een heuse polonaise tot stand te brengen. Nummers van o.a. Peter Maffay, Die Hohner en Dennie Christian zorgden voor een hoog feestgehalte en was alvast een voorproefje op de carnaval die komend weekeinde losbarst onder de rivieren.

Complimenten voor alle bands die tijdens deze 1e Landelijke Halve Finale alles hebben gegeven om het publiek en de vakjury te imponeren en dat is ze allemaal gelukt. Alle bands worden beloond met twee nummers op de DVD ‘LIVE ON STAGE’ die tijdens de Landelijke Finale wordt gepresenteerd. Een document waarmee met trots kan worden teruggekeken op deze 7e jaargang van de grootste, mooiste en spannendste bandcompetitie.

013 Tilburg013 Tilburg
013 Tilburg013 Tilburg

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Ticketmaster Koch RockMuZine Artists & Bands Booking Agency
Artists & Bands Booking Agency USA Music Import Podiuminfo EVANS Festivalinfo
Maxazine SONOR Sound Vision Studio David Eden Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands