• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West Musicon 25-03-2011

Nederpop coverband Plaatstaal uit Rotterdam wint voorronde The Clash of the Cover Bands

The Heroes uit Den Haag als publiekswinnaar naar de Kwartfinales

Vrijdag 25 maart jl. vond in MC Musicon in Den Haag de 3e Voorronde plaats van Regio West in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011. Vier bands kregen de kans om te laten horen wat ze muzikaal in huis hebben. Door een 1e plaats bij de vakjury te behalen plaatste 5-mans Nederpop coverband Plaatstaal uit Rotterdam zich evenals publiekswinnaar 5-mans Rock coverband The Heroes voor de Kwartfinales, die in september van start gaan.

Plaatstaal in Musicon Den HaagPlaatstaal in Musicon Den Haag
Plaatstaal in Musicon Den HaagPlaatstaal in Musicon Den Haag

De eerste band die zich aan de vakjury en het publiek mocht presenteren was 5-mans Nederpop coverband Plaatstaal uit Rotterdam. Met nummers van o.a. Bløf, Klein Orkest en De Dijk wisten de vijf mannen met technisch zeer verzorgd spel niet alleen de vakjury te overtuigen, maar ook een hoge score te behalen bij de publieksstemmen. Plaatstaal zien we in september/oktober terug bij de 36 beste bands van Regio West in de Kwartfinales van Regio West.


The Heroes in Musicon Den HaagThe Heroes in Musicon Den Haag
The Heroes in Musicon Den HaagThe Heroes in Musicon Den Haag

De jongste band ooit in The Clash of the Cover Bands. Met een gemiddelde leeftijd van 13 jaar stond 5-mans Rock coverband The Heroes op het podium. Na een wat aarzelend begin wist de band met nummers van o.a. U2, Go Back To The Zoo en Anouk het publiek te overtuigen van hun sterk aanwezige muzikale talenten. Met hun 1e plaats bij de publieksstemmen staat The Heroes zeer verdiend in de Kwartfinales.


Pitcher! in Musicon Den HaagPitcher! in Musicon Den Haag
Pitcher! in Musicon Den HaagPitcher! in Musicon Den Haag

5-mans Classic Rock coverband Pitcher! uit Zoetermeer speelde een dynamische set met nummers van o.a. Golden Earring, Chuck Berry en Herman Brood. Met een goede score bij vooral het publiek blijft Pitcher! zeker in de race voor één van de Wild-Cards die in juli worden gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen.


New Coat of Paint in Musicon Den HaagNew Coat of Paint in Musicon Den Haag
New Coat of Paint in Musicon Den HaagNew Coat of Paint in Musicon Den Haag

Het laatste half uur van deze selectieronde was voor Akoestische Pop coverband New Coat of Paint uit Rotterdam. Met vooral album nummers van o.a. Joan Armatrading, Melissa Etheridge en Macy Gray zette New Coat of Paint een zeer aangenaam optreden neer. In juli zal blijken of New Coat of Paint zich bij de beste 36 bands van Regio West mag aansluiten.

Musicon Den HaagMusicon Den Haag

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Uw logo ook hier? Ticketmaster Podiuminfo USA Music Import
Uw logo ook hier? Koch Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Sound Vision Studio
EVANS Festivalinfo SONOR Maxazine Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands