• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West Bloemenlust 07-05-2011

Apelazerus uit Leiden wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Blaze uit Tuitjenhorn als publiekswinnaar naar Kwartfinales Regio West

Zaterdag 7 mei jl. vond in Muziekcafé Bloemenlust in Breezand de 5e voorronde plaats in Regio West van de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vijf coverbands haalden alles uit de kast om zowel de vakjury als het publiek te overtuigen en dat resulteerde in een spannende en dynamische muzikale wedstijdavond. Na de vijf gevarieerde optredens riep de vakjury 7-mans HipHop, Funk en Rock coverband Apelazerus uit Leiden uit tot beste band en koos een meerderheid van het publiek voor 4-mans Rock coverband Blaze uit Tuitjenhorn. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de Kwartfinales die in september van start gaan op lokaties zoals o.a. Muziekcafé De Heeren van Aemstel in Amsterdam en Cultuurpodium ‘t Kasteel in Alphen a/d Rijn. In deze zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux spelen de bands om twee hoofdprijzen: CD-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Blaze in Bloemenlust BreezandBlaze in Bloemenlust Breezand
Blaze in Bloemenlust BreezandBlaze in Bloemenlust Breezand

De eerste band die het podium van Bloemenlust mocht betreden was 4-mans Rock coverband Blaze uit Tuitjenhorn. De vier jonge muzikanten speelden een half uur repertoire van o.a. Nirvana, Liquido en Steppenwolf en werden door het enthousiaste publiek beloond met de meeste publieksstemmen. Hiermee gaat Blaze als publiekswinnaar direct door naar de Kwartfinales.


Blue Flame in Bloemenlust BreezandBlue Flame in Bloemenlust Breezand
Blue Flame in Bloemenlust BreezandBlue Flame in Bloemenlust Breezand

4-mans Blues, Rock coverband Blue Flame wist indruk te maken met een excellente mix van nummers van o.a. Joe Bonamassa, White Stripes en Jimi Hendrix. De passie waarmee de nummers werden gespeeld maakte dit optreden tot een ode aan de muzikale helden van weleer. Blue Flame is een aanrader voor de liefhebbers.


The POLEASE in Bloemenlust BreezandThe POLEASE in Bloemenlust Breezand
The POLEASE in Bloemenlust BreezandThe POLEASE in Bloemenlust Breezand

De derde band van deze voorronde was voor een van de weinige goede Police tributes die we in Nederland hebben: The POLEASE. Deze 4-mans formatie uit Amsterdam weet zeer nauwkeurig de sound en feel te benaderen van hun Engelse voorbeelden en scoorde met nummers als o.a. Message In A Bottle, Roxanne en Every Little Thing zowel bij de vakjury als bij het publiek zeer hoog. The POLEASE is een grote kanshebber op één van de Wild-Cards die in juli worden gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de Kwartfinales.


Enter Alice in Bloemenlust BreezandEnter Alice in Bloemenlust Breezand
Enter Alice in Bloemenlust BreezandEnter Alice in Bloemenlust Breezand

5-mans Rock coverband Enter Alice uit Wormerveer zette ook een uitstekend optreden neer. Nummers van o.a. Guano Apes, The Who en Skunk Anansie gaven een goed beeld van de muzikale inhoud van Enter Alice.


Apelazerus in Bloemenlust BreezandApelazerus in Bloemenlust Breezand
Apelazerus in Bloemenlust BreezandApelazerus in Bloemenlust Breezand

De laatste band van deze voorronde was 7-mans Hiphop, Funk en Rock coverband Apelazerus uit Leiden. De lange reis naar Breezand en hun sterke uitvoeringen en bewerkingen van nummers van o.a. Eddy Grant, Eurythmics en Deep Purple werden beloond met een 1e plaats bij de vakjury en een hoge score bij de publieksstemmen. Apelazerus speelt een unieke formule. Meestal eigen Nederlandse teksten op bekende arrangementen op hun manier gespeeld zoals een DJ draait met vaak hiphop/mc als uitgangspunt. Dit resulteert in een sterke interactie met het publiek, vooral ook omdat het muzikaal technisch allemaal sterk in elkaar zit. Apelazerus is een zeer eigentijdse coverband die inspeelt op de muzikale behoefte van het uitgaanspubliek van deze tijd. Complimenten voor deze frisse invalshoek en een aanrader voor de betere uitgaansgelegenheden en festivals die niet alleen maar willen leunen op DJ’s maar juist meer dynamiek willen brengen met een hoog entertainmentgehalte.

Bloemenlust BreezandBloemenlust Breezand

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio David Eden USA Music Import Festivalinfo Koch
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? RockMuZine Ticketmaster
Maxazine Podiuminfo SONOR EVANS Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands