• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West Bloemenlust 04-06-2011

Living On The Edge uit Julianadorp wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011

Twilight Zone uit Julianadorp als publiekswinnaar naar Kwartfinales Regio West

Zaterdag 4 juni jl. vond in Muziekcafé Bloemenlust in Breezand de 9e voorronde plaats van Regio West in de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de regionale finalerondes die in september van start gaan in o.a. ‘t Paard van Troje in Den Haag en De Heeren van Aemstel in Amsterdam. Bij de vakjury wist 5-mans Pop, Rock coverband Living On The Edge uit Julianadorp beslag te leggen op de 1e plaats, terwijl bij de publieksstemmen de overwinning ging naar 5-mans Pop, Rock coverband Twilight Zone, eveneens uit Julianadorp. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de Kwartfinales van Regio West en zetten hiermee een serieuze stap richting de hoofdprijzen: een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Firewall in Bloemenlust BreezandFirewall in Bloemenlust Breezand
Firewall in Bloemenlust BreezandFirewall in Bloemenlust Breezand

De muzikale aftrap van deze selectieronde werd verricht door 5-mans Rock coverband Firewall uit Grootebroek. De band groeide naar een goed niveau in hun optreden met nummers van o.a. Slash, Pearl Jam en Metallica en wist het publiek ook goed te raken met hun goede sounds, passie en dynamische performance.


Jerusalem in Bloemenlust BreezandJerusalem in Bloemenlust Breezand
Jerusalem in Bloemenlust BreezandJerusalem in Bloemenlust Breezand

5-mans Pop, Rock coverband Jerusalem wist een goed half uur neer te zetten met nummers van o.a. Anouk, The Killers en AC/DC. Vooral de leadzangeres wist een dynamische performance neer te zetten en de aandacht van het publiek goed vast te houden.


Twilight Zone in Bloemenlust BreezandTwilight Zone in Bloemenlust Breezand
Twilight Zone in Bloemenlust BreezandTwilight Zone in Bloemenlust Breezand

De derde band van deze voorronde was 5-mans Pop, Rock coverband Twilight Zone uit Julianadorp. Ditmaal zonder toetsenist/gitarist, dus met z’n vieren, wist de band een prima half uur neer te zetten met repertoire van o.a. Adèle, Jessie J. en The Police. Met een ruime meerderheid aan publieksstemmen wist Twilight Zone zich te verzekeren van een zeer verdiende plaats in de Kwartfinales die in september en oktober plaatsvinden. Een band op goed niveau en waar nog veel potentie in zit.


Stain in Bloemenlust BreezandStain in Bloemenlust Breezand
Stain in Bloemenlust BreezandStain in Bloemenlust Breezand

5-mans Rock coverband Stain uit Warmehuizen wist ook een goede score te behalen bij de publieksstemmen. Met nummers van o.a. Lenny Kravitz, Herman Brood en Motörhead zette Stain een dynamisch optreden neer die gedurende het optreden groeide naar een sterk niveau.


Living On The Edge in Bloemenlust BreezandLiving On The Edge in Bloemenlust Breezand
Living On The Edge in Bloemenlust BreezandLiving On The Edge in Bloemenlust Breezand

Met de laatste band van deze selectieronde stond ook de uiteindelijke vakjurywinnaar op het podium: 5-mans Pop, Rock coverband Living On The Edge uit Julianadorp. Zeer overtuigend bracht de band nummers van o.a. Bløf, Within Temptation en Evanescence. Living On The Edge zien wij terug in de Kwartfinales die in september en oktober plaatsvinden in o.a. De Heeren van Aemstel in Amsterdam.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Uw logo ook hier? USA Music Import Uw logo ook hier?
EVANS David Eden Koch Sound Vision Studio Podiuminfo
SONOR Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Maxazine Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands