• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde BelgiŽ/Luxemburg JOC De Nartist 02-09-2011

Fabiola Fun F*ckers uit Kontich wint eerste voorronde België/Luxemburg

Diaz uit Dendermonde als publiekswinnaar door naar Halve Finales

Vrijdag 2 september jl. vond in JOC De Nartist in Temse de allereerste voorronde plaats in België van de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vier geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de Halve Finales. Bij de vakjury werd 5-mans Rock coverband Fabiola Fun F*ckers uit Kontich uitgeroepen tot winnaar en in de publiekscategorie behaalde 7-mans Allround coverband Diaz uit Dendermonde de 1e plaats. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales van België/Luxemburg die in december plaatsvinden. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands worden beloond met o.a. een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Diaz in JOC De Nartist in TemseDiaz in JOC De Nartist in Temse
Diaz in JOC De Nartist in TemseDiaz in JOC De Nartist in Temse

De eerste band die Het podium van JOC De Nartist beklom was 7-mans Allround coverband Diaz. Met repertoire van o.a. TOTO, The Gossip en Vaya Con Dios wist de band een uitstekende performance neer te zetten. Muzikaal van zeer goed niveau en met een sterke presentatie van vooral de twee leadzangeressen kreeg Diaz het publiek al snel in beweging. Door bij de publieksstemmen op de 1e plaats te eindigen staat Diaz als publiekswinnaar in de Halve Finales van België/Luxemburg. De data en lokaties voor deze Halve Finales worden in oktober bekend gemaakt.


Fabiola Fun F*ckers in JOC De Nartist in TemseFabiola Fun F*ckers in JOC De Nartist in Temse
Fabiola Fun F*ckers in JOC De Nartist in TemseFabiola Fun F*ckers in JOC De Nartist in Temse

Met de 2e band van deze selectieronde stond de uiteindelijke vakjury-winnaar op het podium: 5-mans Rock coverband Fabiola Fun F*ckers uit Kontich. Met repertoire uit de alternatieve hoek van o.a. Foo Fighters, Queens of the Stone Age en Kaiser Chiefs liet de band niet alleen horen over sterke muzikale kwaliteiten te beschikken, maar ook een boeiende en entertaining presentatie neer te zetten. Als vakjury-winnaar gaat Fabiola Fun F*ckers naar de Halve Finales.


Sixpack in JOC De Nartist in TemseSixpack in JOC De Nartist in Temse
Sixpack in JOC De Nartist in TemseSixpack in JOC De Nartist in Temse

5-mans Rock coverband Sixpack uit Eeklo zette ook een indrukwekkend optreden neer met nummers van o.a. Live, Gary Moore en Pink Floyd. Met zowel bij het publiek als bij de vakjury een goede score is Sixpack een gedegen kanshebber voor één van de Wild-Cards die in oktober worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen.


Magnetica in JOC De Nartist in TemseMagnetica in JOC De Nartist in Temse
Magnetica in JOC De Nartist in TemseMagnetica in JOC De Nartist in Temse

De vierde en laatste band van deze voorronde was 4-mans Metallica-tribute Magnetica uit Aalst. Met nummers als Creeping Death, Fade To Black en One maakte de band haar faam meer dan waar. Muzikaal zeer dynamisch en met een zeer boeiende beleving en uitstraling wist Magnetica een diepe indruk achter te laten bij zowel het publiek als ook bij de vakjury.

JOC De Nartist in TemseMagnetica in JOC De Nartist in Temse

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden SONOR Maxazine Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster
RockMuZine Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? EVANS
Koch USA Music Import Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands