• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde BelgiŽ/Luxemburg JH De Mans 03-09-2011

ARNOMATIC uit Luik wint voorronde België/Luxemburg

Awful Age uit Maaseik als publiekswinnaar naar Halve Finales

Zaterdag 3 september jl. vond in JH De Mans in Meeuwen de 2e voorronde plaats van de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vier coverbands gaven het beste van zichzelf in de muzikale strijd om een plaats in de Halve Finales van België/Luxemburg. 5-mans ARNO & TC Matic tribute ARNOMATIC uit Luik wist de 1e plaats bij de vakjury in de wacht te slepen, terwijl 4-mans Rock coverband Awful Age uit Maaseik een nipte overwinning bij de publieksstemmen wist te behalen. Beide bands verzekerden zich hiermee voor een plaats in de Halve Finales die in december plaatsvinden. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands’ worden beloond met een CD-contract en een tour van 20 optredens in de Benelux.

U2//4U in JH De Mans in MeeuwenU2//4U in JH De Mans in Meeuwen
U2//4U in JH De Mans in MeeuwenU2//4U in JH De Mans in Meeuwen

De aftrap van deze 2e voorronde van België/Luxemburg werd verricht door U2 tribute U2//4U uit Lanaken. Met nummers als o.a. Vertigo, I Will Follow en Where The Streets Have No Name speelden de vier goede muzikanten zich naar een uitstekende score bij de vakjury. In oktober, wanneer alle voorrondes/selectierondes zijn geweest, worden de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen beloond met een Wild-Card voor de Halve Finales. Hiervoor is U2//4U zeker een grote kanshebber.


Awful Age in JH De Mans in MeeuwenAwful Age in JH De Mans in Meeuwen
Awful Age in JH De Mans in MeeuwenAwful Age in JH De Mans in Meeuwen

Met 4-mans Rock coverband Awful Age uit Maaseik stond de uiteindelijke publiekswinnaar op het podium. Met nummers van o.a. The Hives, AC/DC en Black Sabbath zorgde Awful Age voor een dynamisch half uur, waarin ze een goede interactie met het publiek wisten op te bouwen. Met een kleine meerderheid aan publieksstemmen wist de band zich als publiekswinnaar direct te plaatsen voor de Halve Finales, waar de beste en populairste bands van België zullen strijden om een plaats in de finale.


ARNOMATIC in JH De Mans in MeeuwenARNOMATIC in JH De Mans in Meeuwen
ARNOMATIC in JH De Mans in MeeuwenARNOMATIC in JH De Mans in Meeuwen

Zeer boeiend en van hoog muzikaal niveau was het optreden van ARNO & TC Matic tribute ARNOMATIC uit Luik. Nummers als Je Veux Nager, Putain Putain en Chic Ets Pas Cher werden overtuigend en met veel bezieling gespeeld waarin vooral de nuance in de arrangementen opvallend was. Als vakjury-winnaar gaat ARNOMATIC zeer verdiend door naar de Halve Finales.


Vintage in JH De Mans in MeeuwenVintage in JH De Mans in Meeuwen
Vintage in JH De Mans in MeeuwenVintage in JH De Mans in Meeuwen

De laatste band van deze voorronde was de excellerende Rock coverband Vintage uit Leopoldsburg. Deze jongste deelnemers uit België zorgden voor een half uur durende Rockshow met nummers van o.a. 3 Doors Down, AC/DC en een knappe bewerking van Let It Be van The Beatles. Vintage zit zeker nog in de strijd om één van de Wild-Cards die alsnog recht geven op een plaats in de Halve Finales.

JH De Mans in MeeuwenJH De Mans in Meeuwen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Maxazine Artists & Bands Booking Agency David Eden
Artists & Bands Booking Agency SONOR EVANS RockMuZine Festivalinfo
Uw logo ook hier? Ticketmaster Podiuminfo Koch USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands