• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Regio West Hotel Arena 13-11-2011

Led Zeppelin tribute Steeler uit Rotterdam wint Halve Finale Regio West

Gorgeous George uit Amsterdam en Blue Flame uit Andijk naar finale West Nederland

Zondag 13 november jl. vond in Hotel Arena in Amsterdam de 1e Halve Finale plaats van regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands. Acht bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en zorgden voor veel spanning en entertainment. 4-mans Led Zeppelin tribute Steeler uit Rotterdam wist met een weergaloos optreden de 1e plaats bij de vakjury in de wacht te slepen. 5-mans Rock coverband Gorgeous George uit Amsterdam werd door het enthousiaste publiek tot winnaar gekozen en door in beide categorieën samen het hoogst te scoren gaat 4-mans Blues coverband Blue Flame uit Andijk als Runner-Up naar de Regio-Finale die op zondag 18 december a.s. wordt gehouden in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. In deze finale spelen de bands om een plaats bij de beste en populairste 18 coverbands van de Benelux in de Semi-Finals in Podium de Vorstin in Hilversum waar alle regionale winnaars elkaar tegenkomen. Tijdens de Regio-Finale in de Boerderij worden er audio- en Broadcast beeldregistraties gemaakt en krijgen alle bands twee live-singles met videoclips voor ‘The Clash Hitlijst’. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle regionale en landelijke radio- en tv omroepen in de Benelux. 

Transistors in Hotel Arena AmsterdamTransistors in Hotel Arena Amsterdam
Transistors in Hotel Arena AmsterdamTransistors in Hotel Arena Amsterdam

De eerste band die werd aangekondigd was 4-mans Sixties coverband Transistors uit Den Haag. Met nummers van o.a. Buddy Holly, Chuck Berry en Johnny Cash wist Transistors weer een prima visitekaartje af te geven.


Live and Dangerous in Hotel Arena AmsterdamLive and Dangerous in Hotel Arena Amsterdam
Live and Dangerous in Hotel Arena AmsterdamLive and Dangerous in Hotel Arena Amsterdam

5-mans Thin Lizzy tribute Live and Dangerous uit Santpoort-Noord wist een half uur enorm te boeien met uitvoeringen van o.a. Don’t Believe A Word, Still In Love With You en Boys Are Back In Town. Absolute topmuzikanten die muzikaal op zeer hoog niveau weten te performen. Met een hoge score bij de vakjury kan de band terug kijken op een zeer geslaagde deelname aan deze The Clash-editie.


Steeler in Hotel Arena AmsterdamSteeler in Hotel Arena Amsterdam
Steeler in Hotel Arena AmsterdamSteeler in Hotel Arena Amsterdam

Het muzikale hoogtepunt van deze Halve Finale werd gebracht door 4-mans Led Zeppelin tribute Steeler uit Rotterdam. Nummers als o.a. Immigrant Song, The Ocean en afsluiter Whole Lotta Love werden ook door het publiek enorm gewaardeerd. Inmiddels mag Steeler zich de beste Led Zeppelin tribute noemen van de Benelux. Met hun hoogstaande muzikale kwaliteiten, perfecte sounds en een leadzanger die het origineel overtreft hebben we een perfect alternatief voor het origineel. Met uiteindelijk de hoogste score bij de vakjury plaatste Steeler zich overtuigend voor de Regio-Finale op zondag 18 december in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Negen bands spelen hier om te titels beste en populairste coverband van West Nederland. Alle finalisten krijgen van hun beste nummers in deze finale twee live singles met videoclip en komen hiermee ook in ‘The Clash Hitlijst’ te staan waar men dagelijks gratis op kan stemmen. ‘The Clash Hitlijst’ loopt van 22 januari tot 15 april en de Top-10 wordt wekelijks geplugd in de hele Benelux.


Blue Flame in Hotel Arena AmsterdamBlue Flame in Hotel Arena Amsterdam
Blue Flame in Hotel Arena AmsterdamBlue Flame in Hotel Arena Amsterdam

4-mans Blues formatie Blue Flame uit Andijk genoot met volle teugen en wist de vonk goed over te laten slaan naar het publiek. Met nummers van o.a. Jeff Healey, Gary Moore en Fleetwood Mac wist Blue Flame in beide categorieën samen de hoogste score te behalen en gaat hiermee zeer verdiend als Runner-Up naar de Regio-Finale in de Boerderij in Zoetermeer op zondag 18 december a.s.


The Dublicators in Hotel Arena AmsterdamThe Dublicators in Hotel Arena Amsterdam
The Dublicators in Hotel Arena AmsterdamThe Dublicators in Hotel Arena Amsterdam

De 5e band van deze Halve Finale was 6-mans Ska coverband The Dublicators uit Amsterdam. Zeer sterke muzikanten die de grootste hits van de afgelopen 25 jaar bewerken en herschrijven in een Ska-jasje. Een sterke formule die bij het publiek goed aanslaat, ook vooral omdat het op zeer hoog niveau wordt gespeeld. Met een dosis subtiele muzikale humor was het weer een bijzonder boeiende ervaring. Nummers van o.a. Phil Collins, Michael Jackson en Nancy Sinatra werden luidkeels meegezongen en flink op gedanst. Topband!


Gorgeous George in Hotel Arena AmsterdamGorgeous George in Hotel Arena Amsterdam
Gorgeous George in Hotel Arena AmsterdamGorgeous George in Hotel Arena Amsterdam

5-mans Rock coverband Gorgeous George uit Amsterdam wist wederom een optreden neer te zetten met een hoog entertainmentgehalte en op goed muzikaal niveau. Nummers van o.a. Franz Ferdinand, Jet en Kings of Leon werden met veel passie de zaal in gespeeld en wisten het publiek vanaf de eerste tonen in beweging te krijgen. Als publiekswinnaar staat Gorgeous George bij de beste en populairste negen bands van West Nederland in de Regio-Finale op zondag 18 december a.s. in de Boerderij in Zoetermeer. Hier worden de vijf podiumbeesten ook beloond met twee live singles met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’.


Twilight Zone in Hotel Arena AmsterdamTwilight Zone in Hotel Arena Amsterdam
Twilight Zone in Hotel Arena AmsterdamTwilight Zone in Hotel Arena Amsterdam

Als vakjury-winnaar uit de Kwartfinales wist 5-mans Rock coverband Twilight Zone uit Julianadorp ook in deze Halve Finale weer een sterke performance neer te zetten. Met nummers van o.a. Anouk, Alanis Morissette en 3 Doors Down wist Twilight Zone ook nu weer het publiek in beweging te krijgen.


Blaze in Hotel Arena AmsterdamBlaze in Hotel Arena Amsterdam
Blaze in Hotel Arena AmsterdamBlaze in Hotel Arena Amsterdam

De laatste band van deze halve eindstrijd was 4-mans Rock coverband Blaze uit Tuitjenhorn. De publiekswinnaar uit hun Kwartfinale speelde met repertoire van o.a. Liquido, Coldplay en Wolfmother een dynamische set en kan terugkijken op een prima deelname aan deze The Clash-editie waarin ze hebben laten zien zich sterk ontwikkeld te hebben.

Hotel Arena AmsterdamHotel Arena Amsterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch Sound Vision Studio RockMuZine Festivalinfo David Eden
Uw logo ook hier? SONOR Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? USA Music Import
Podiuminfo Maxazine EVANS Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands