• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Voorronde Regio Oost-Nederland 2012/2013 Café XL 08-01-2012

Allround coverband ClubSoda uit Nijmegen wint 1e Voorronde ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012’

Rock coverband 5foot4 uit Harderwijk als publiekswinnaar naar regionale finalerondes

Zondag 8 januari jl. vond in Muziekcafé XL in Wageningen de aftrap plaats van de negende editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vier bands gingen in deze selectieronde de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de regionale finalerondes die vanaf september plaatsvinden in o.a. Metropool Hengelo en DRU Cultuurfabriek in Ulft. 10-mans Allround coverband ClubSoda uit Nijmegen wist met een sterke performance de overwinning bij de vakjury in de wacht te slepen, terwijl in de categorie publieksstemmen 5-mans Rock coverband 5foot4 uit Harderwijk er met de 1e plaats vandoor ging. Beide bands hebben zich hiermee verzekerd van een plaats in de regionale finalerondes. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands worden beloond met een prijzenpakket met o.a. een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

ClubSoda in Café Xl WageningenClubSoda in Café XL Wageningen
ClubSoda in Café XL WageningenClubSoda in Café XL Wageningen

De allereerste band die in dit nieuwe seizoen haar muzikale inhoud mocht presenteren was 10-mans Allround coverband ClubSoda uit Nijmegen. Met repertoire van o.a. Beyoncé, Al Green en Incognito bracht de band een gevarieerd optreden, waarin de aanwezige muzikale kwaliteiten goed naar buiten kwamen. Technisch op goed niveau en ook met een goed gevoel voor entertainment wist ClubSoda de vakjury te overtuigen en gaat zij als vakjury-winnaar naar de regionale finalerondes die in september van start gaan. Ook bij de publieksstemmen wisten de Nijmegenaren hoog te scoren.


Bij Voorbaat Dank in Café XL WageningenBij Voorbaat Dank in Café XL Wageningen
Bij Voorbaat Dank in Café XL WageningenBij Voorbaat Dank in Café XL Wageningen

5-mans Rock coverband Bij Voorbaat Dank uit Wijchen speelde een set met nummers van o.a. Anouk, Krezip en K’s Choise. In juli, wanneer alle voorrondes/selectierondes zijn geweest worden er een beperkt aantal Wild-Cards gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen. Dan zal ook duidelijk worden of Bij Voorbaat Dank alsnog een plaats krijgt in de regionale finalerondes.


Casual Friday in Café XL WageningenCasual Friday in Café XL Wageningen
Casual Friday in Café XL WageningenCasual Friday in Café XL Wageningen

De derde band die het podium van Muziekcafé XL mocht beklimmen was 3-mans Rock coverband Casual Friday uit Deil. Met een zeer gevarieerde set met nummers van o.a. Blur, The doors en Eurythmics liet Casual Friday horen over een behoorlijke potentie te beschikken.


5foot4 in Café XL Wageningen5foot4 in Café XL Wageningen
5foot4 in Café XL Wageningen5foot4 in Café XL Wageningen

Het laatste half uur was voor 5-mans Rock coverband 5foot4 uit Harderwijk. Vier technisch goede muzikanten en een leadzangeres met sterke vocale kwaliteiten die nummers speelden van o.a. Wolfmother, Muse en Rage Against the Machine. Met een nipte meerderheid aan publieksstemmen plaatste 5foot4 zich zeer verdienstelijk voor de regionale finalerondes.


Café XL WageningenCafé XL Wageningen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Maxazine Festivalinfo RockMuZine
Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency EVANS Koch Sound Vision Studio
Uw logo ook hier? USA Music Import David Eden SONOR Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands