• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2012/2013 Musicon 07-04-2012

Rock coverband Pene Corrida uit Rotterdam wint selectieronde The Clash of the Cover Bands

Mag Het Wat Zachter uit Rotterdam met publieksprijs naar finalerondes Regio West Nederland

Zaterdag 7 april jl. vond in Musicon in Den Haag de 5e selectieronde plaats in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Zes bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de Kwartfinales van Regio West Nederland die in september van start gaan in o.a. Paard van Troje in Den Haag en P60 in Amstelveen. Bij de vakjury ging de 1e plaats naar 7-mans Rock coverband Pene Corrida uit Rotterdam en bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 9-mans Allround coverband Mag Het Wat Zachter uit Rotterdam. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de 42 beste en populairste coverbands van deze regio. Voordat de Kwartfinales van start gaan krijgen alle bands een gedegen bandcoaching en workshops om zich optimaal voor te bereiden op de volgende stap in deze ‘The Clash’-editie. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Mag Het Wat Zachter in Musicon Den HaagMag Het Wat Zachter in Musicon Den Haag
Mag Het Wat Zachter in Musicon Den HaagMag Het Wat Zachter in Musicon Den Haag

De aftrap van deze voorronde werd verzorgd door 9-mans Allround coverband Mag Het Wat Zachter uit Rotterdam. Met nummers van o.a. Maroon 5, En Vogue en Meatloaf wist zij direct een sterke interactie op te bouwen met het publiek. Met een nipte meerderheid aan publieksstemmen plaatste Mag Het Wat Zachter zich zeer verdiend bij de 42 bands die in september aan de Kwartfinales van deze regio gaan beginnen.


Pene Corrida in Musicon Den HaagPene Corrida in Musicon Den Haag
Pene Corrida in Musicon Den HaagPene Corrida in Musicon Den Haag

Met veel energie, muzikale creativiteit en een hoog entertainmentgehalte wist 7-mans Rock coverband Pene Corrida uit Rotterdam een unieke en indrukwekkende performance neer te zetten. Met bewerkingen van nummers als Billy Jean van Michael Jackson, Rolling In The Deep van Adèle en Grenade van Bruno Mars speelde de band zich naar een 1e plaats bij de vakjury en plaatste zich hiermee voor de Kwartfinales die o.a. worden gehouden in Paard van Troje in Den Haag.


Flower Cult in Musicon Den HaagFlower Cult in Musicon Den Haag
Flower Cult in Musicon Den HaagFlower Cult in Musicon Den Haag

5-mans The Cult tribute Flower Cult uit Den Haag wist er bij de vakjury een zeer spannende wedstrijd van te maken. Gedurende het optreden steeg de band naar een zeer hoog muzikaal niveau met nummers als o.a. Wildflower, Edie en de sublieme afsluiter She Sells Sanctuary. Flower Cult is een gedegen kanshebber op één van de Wild-Cards die in juli, wanneer alle selectierondes zijn geweest, worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de 2e ronde.


View Apart in Musicon Den HaagView Apart in Musicon Den Haag
View Apart in Musicon Den HaagView Apart in Musicon Den Haag

De vierde band van deze voorronde was 5-mans Pop, Rock coverband View Apart uit Mijdrecht. Met uitvoeringen van nummers van o.a. Van Dik Hout, Muse en Tina Turner liet de band horen zeer veelzijdig te zijn en oogstte met haar performance veel waardering van het enthousiaste publiek.


The Legacy in Musicon Den HaagThe Legacy in Musicon Den Haag
The Legacy in Musicon Den HaagThe Legacy in Musicon Den Haag

De volgende band die een uitstekende prestatie neer wist te zetten was 5-mans Rock coverband The Legacy uit Moerkapelle. Met repertoire van o.a. Foo Fighters, Rise Against en The Fratellis wist de band schijnbaar met groot gemak het publiek in beweging te krijgen.


Habes! in Musicon Den HaagHabes! in Musicon Den Haag
Habes! in Musicon Den HaagHabes! in Musicon Den Haag

Het laatste half uur was voor 8-mans Allround coverband Habes! uit Leiden. Met nummers van o.a. Faithless, Robbie Williams en A-ha liet de band horen zeer divers te zijn en wist ze de strijd om de publieksstemmen spannend te maken. Ook Habes! staat nog even in de wacht in de selectie voor de Wild-Cards die begin juli worden vergeven en alsnog recht geven op een plaats in de regionale finalerondes.

Musicon Den HaagMusicon Den Haag 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch EVANS Artists & Bands Booking Agency Maxazine Festivalinfo
RockMuZine Ticketmaster USA Music Import Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
SONOR Sound Vision Studio Podiuminfo Uw logo ook hier? David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands