• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2012/2013 Liveclub Woetsjtok 29-04-2012

Pop, Rock coverband The Super Sticky uit Bemelen wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Green Day tribute Home Grown uit Neer met publieksprijs naar finalerondes Regio Zuid Nederland

Zondag 29 april jl. vond in Live Music Club Woetsjtok in Brunssum een voorronde/selectieronde plaats van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vier bands haalden alles uit de kast om een plaats te bemachtigen via de vakjury en/of de publieksstemmen in de regionale finalerondes die in september van start gaan. 4-mans Pop, Rock coverband The Super Sticky uit Bemelen wist met een overtuigend optreden de 1e plaats bij de vakjury te veroveren. 4-mans Green Day tribute Home Grown uit Neer wist de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Beide winnaars plaatsten zich hiermee voor de finalerondes van Zuid Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) die vanaf september van start gaan o.a. in MC De Bosuil in Weert, Effenaar in Eindhoven en MEZZ in Breda. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloont met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

MAGIC BUS in Woetsjtok BrunssumMAGIC BUS in Woetsjtok Brunssum
MAGIC BUS in Woetsjtok BrunssumMAGIC BUS in Woetsjtok Brunssum

De eerste band die op het bekende podium van Woetsjtok stond was 4-mans The Who tribute MAGIC BUS uit Parkstad. Met vooral een sterke eerste helft van hun optreden liet de band horen over gedegen muzikale kwaliteiten te beschikken met nummers als o.a. Heaven And Hell, Can’t Explain en Substitute. MAGIC BUS wist zich niet direct te plaatsen voor de 2e ronde, maar is zeker niet kansloos op één van de Wild-Cards die worden vergeven aan de beste bands die zich niet met een overwinning bij de vakjury of de publieksstemmen hebben weten te plaatsen.


Brutal Acid in Woetsjtok BrunssumBrutal Acid in Woetsjtok Brunssum
Brutal Acid in Woetsjtok BrunssumBrutal Acid in Woetsjtok Brunssum

De zeer jonge en talentvolle muzikanten van 3-mans Rock coverband Brutal Acid uit Horst wist zeer aangenaam te verrassen met haar uitvoeringen van nummers van o.a. Black Sabbath, Nirvana en Arctic Monkeys. Ook voor deze jonge helden geldt dat zij een goede kans maken op een Wild-Card en zodoende alsnog een plaats in de finalerondes van Zuid Nederland.


Home Grown in Woetsjtok BrunssumHome Grown in Woetsjtok Brunssum
Home Grown in Woetsjtok BrunssumHome Grown in Woetsjtok Brunssum

4-mans Green Day tribute Home Grown uit Neer wist met veel bezieling het publiek te overtuigen met nummers als o.a. She, American Idiot en Welcome To Paradise. Met minimaal verschil wist Home Grown zich als publiekswinnaar te plaatsen voor de regionale finalerondes en zo ook in aanmerking te komen voor een uitnodiging voor de bandcoachingsdagen en workshops die worden gegeven voordat de 2e rondes in september gaan beginnen.


The Super Sticky in Woetsjtok BrunssumThe Super Sticky in Woetsjtok Brunssum
The Super Sticky in Woetsjtok BrunssumThe Super Sticky in Woetsjtok Brunssum

Veni, Vidi, Vici. Dat gold voor het eerste optreden van Pop, Rock coverband The Super Sticky uit Bemelen. Met louter topmuzikanten uit Limburg, die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben in diverse andere bekende coverbands, stonden de vier muzikale helden voor het eerst in deze samenstelling op het podium. Nummers van o.a. The Killers, Triggerfinger en John Mayer werden overtuigend en met veel energie gebracht en wisten ook direct een interactie met het publiek tot stand te brengen. The Super Sticky werd door de vakjury tot beste band van deze selectieronde uitgeroepen en staat daarmee bij de beste en populairste 42 bands van Zuid Nederland die in september gaan beginnen met de Kwartfinales van deze regio o.a. in MC De Bosuil in Weert.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? USA Music Import Koch Artists & Bands Booking Agency Maxazine
Ticketmaster David Eden Podiuminfo RockMuZine Artists & Bands Booking Agency
EVANS Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Festivalinfo SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands