• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2012/2013 Lokaal 8 26-05-2012

Rock coverband Detsit uit Chaam wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Pop coverband The Supernatural Heroes uit Ransberg (B) met publieksprijs naar finalerondes

Zaterdag 26 mei jl. vond in Muziekcafé Lokaal 8 in Veldhoven een voorronde plaats van de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vier bands werden beoordeeld door een vakjury en het publiek die beide een winnaar bepaalden. Bij de vakjury ging de 1e plaats naar 4-mans Rock coverband Detsit uit Chaam en het publiek koos voor 6-mans Pop coverband The Supernatural Heroes uit Ransberg (B). Beide bands plaatsten zich hiermee voor de regionale finalerondes die vanaf september van start gaan o.a. in MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven en MC De Bosuil in Weert. Voordat de bands de volgende ronde ingaan, worden zij uitgenodigd voor de bandcoachingsdagen en workshops zodat zij optimaal voorbereidt aan de finalerondes kunnen beginnen. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ ontvangen een prijzenpakket met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Sinister Kids in Lokaal 8 VeldhovenSinister Kids in Lokaal 8 Veldhoven
Sinister Kids in Lokaal 8 VeldhovenSinister Kids in Lokaal 8 Veldhoven

De eerste band die het podium beklom in Muziekcafé Lokaal 8 was 4-mans Black Keys tribute Sinister Kids uit Schijndel. Met nummers als o.a. Strange Times, Little Black Submarine en Lonely Boy wist de band zowel de vakjury als het publiek te overtuigen van de muzikale inhoud en mogelijkheden. Sinister Kids maakt zeker serieus kans op één van de Wild-Cards die vergeven worden aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.


The Supernatural Heroes in Lokaal 8 VeldhovenThe Supernatural Heroes in Lokaal 8 Veldhoven

The Supernatural Heroes in Lokaal 8 VeldhovenThe Supernatural Heroes in Lokaal 8 Veldhoven

6-mans Pop coverband The Supernatural Heroes uit Ransberg (B) wist vanaf de eerste seconden indruk te maken op zowel de vakjury als het publiek. Binnen no-time bouwde de band een chemie op met het publiek wat resulteerde in een sterke interactie. Met veel energie en beleving werden nummers gebracht van o.a. Kings of Leon, Madonna en Gibson Brothers. Met uiteindelijk de meeste publieksstemmen plaatste The Supernatural Heroes zich als publiekswinnaar voor de regionale finalerondes van België/Luxemburg.


Klène Manou in Lokaal 8 VeldhovenKlène Manou in Lokaal 8 Veldhoven
Klène Manou in Lokaal 8 VeldhovenKlène Manou in Lokaal 8 Veldhoven

De liefhebbers van Punk kwamen goed aan hun trekken bij het optreden van 5-mans Punk coverband Klène Manou uit Hamont-Achel (B). Met bezieling en veel gevoel voor humor werden nummers gebracht van o.a. The Kids, The Clash en Toy Dolls. Of Klène Manou in aanmerking komt voor één van de Wild-Cards wordt in september bekend gemaakt.


Detsit in Lokaal 8 VeldhovenDetsit in Lokaal 8 Veldhoven
Detsit in Lokaal 8 VeldhovenDetsit in Lokaal 8 Veldhoven

Het laatste half uur van deze selectieronde was voor 4-mans Rock coverband Detsit uit Chaam. Met sterke uitvoeringen van nummers van o.a. 2Pac/Stereo, Anouk en David Guetta/Yasmin wist Detsit de vakjury te overtuigen en gaat als vakjury-winnaar naar de Kwartfinales van Regio Zuid Nederland die vanaf september van start gaan o.a. in MEZZ Breda en Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom.

Lokaal 8 VeldhovenLokaal 8 Veldhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine SONOR Koch EVANS USA Music Import
Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster David Eden Podiuminfo
Festivalinfo Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? RockMuZine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands