• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2012/2013 Podiumcafé de Vorstin 07-07-2012

Rock coverband Waterproof Shampoo uit Bodegraven wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Blues and Rock & Roll coverband Gentleman Jack uit Hendrik-Ido-Ambacht met publieksprijs naar finalerondes Regio West Nederland

Zaterdag 7 juli jl. vond in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum een extra Voorronde plaats in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Vijf coverbands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de regionale finalerondes die in september van start gaan. 4-mans Rock coverband Waterproof Shampoo uit Bodegraven werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen. 5-mans Blues and Rock & Roll coverband Gentleman Jack uit Hendrik-Ido-Ambacht wist de meeste publieksstemmen in de wacht te slepen. Beide bands plaatsten zich hiermee direct voor de Kwartfinales van Regio West Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) die in september en oktober plaatsvinden in Paard van Troje in Den Haag, P60 in Amstelveen en Podium Duycker in Hoofddorp. Alle bands die zich geplaatst hebben voor deze Kwartfinales krijgen eerst nog een gedegen bandcoaching zodat zij optimaal de finalerondes ingaan in de strijd om de uiteindelijke hoofdprijzen: CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de BENELUX.

Waterproof Shampoo in de Vorstin HilversumWaterproof Shampoo in de Vorstin Hilversum
Waterproof Shampoo in de Vorstin HilversumWaterproof Shampoo in de Vorstin Hilversum

De eerste band die op het mooie podium van de Vorstin werd aangekondigd was de uiteindelijke vakjury-winnaar 4-mans Rock coverband Waterproof Shampoo uit Bodegraven. Met technisch zeer verzorgd spel en een hoog entertainment-gehalte werden nummers gespeeld van o.a. Kane, Triggerfinger en Red Hot Chili Peppers. Als vakjury-winnaar gaat Waterproof Shampoo naar de Kwartfinale op zondag 28 oktober in Paard van Troje in Den Haag.


PLeF in de Vorstin HilversumPLeF in de Vorstin Hilversum
PLeF in de Vorstin HilversumPLeF in de Vorstin Hilversum

De tweede band van deze extra voorronde was 3-mans Pop coverband PLeF uit Maarssen. Op goed muzikaal niveau werd repertoire gebracht van o.a. Bløf, Alanis Morissette en Lily Allen. Ondanks de minimale bezetting wist PLeF de nummers met de juiste energie te brengen en ook een goede interactie op te bouwen met het publiek.


Gentleman Jack in de Vorstin HilversumGentleman Jack in de Vorstin Hilversum
Gentleman Jack in de Vorstin HilversumGentleman Jack in de Vorstin Hilversum

5-mans Blues and Rock & Roll coverband Gentleman Jack uit Hendrik-Ido-Ambacht maakte veel indruk bij zowel vakjury als het publiek met nummers van o.a. Jimi Hendrix, BB King en Jerry Lee Lewis. Met heerlijke sounds en de juiste feel wist Gentleman Jack de meeste publieksstemmen binnen te spelen en gaat zeer verdiend als publiekswinnaar naar de Kwartfinales van deze regio.


XXPLODER in de Vorstin HilversumXXPLODER in de Vorstin Hilversum
XXPLODER in de Vorstin HilversumXXPLODER in de Vorstin Hilversum

Het vierde half uur was voor 5-mans Classic Rock coverband XXPLODER uit Veenendaal. Met nummers van o.a. Aerosmith, Van Halen en Deep Purple wist de band gedurende haar optreden te groeien naar een zeer sterk niveau en scoorde goed bij de vakjury. XXPLODER hoort hiermee zeker bij de kanshebbers voor één van de Wild-Cards die vergeven worden aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de Kwartfinales.


IMPAKT in de Vorstin HilversumIMPAKT in de Vorstin Hilversum
IMPAKT in de Vorstin HilversumIMPAKT in de Vorstin Hilversum

De laatste band van deze extra voorronde was 5-mans Pop, Rock coverband IMPAKT uit Zegge (NB). Met repertoire van o.a. Eagle Eye Cherry, Guus Meeuwis en Billy Joel wist de band in beide categorieën, vakjury en publieksstemmen, goed te scoren en dingt ook zeker mee naar een Wild-Card in Regio Zuid Nederland.

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio David Eden Ticketmaster Podiuminfo RockMuZine
Uw logo ook hier? SONOR EVANS Maxazine Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? USA Music Import Festivalinfo Koch Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands