• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Halve Finale Regio Zuid 2012/2013 Effenaar - Main Hall 02-12-2012

Pop coverband Lipstick Junkie uit Bladel wint Halve Finale in Effenaar Eindhoven

Classic Rock coverband Far From Over uit Aarle-Rixtel als publiekswinnaar naar finale Regio Zuid Nederland

Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard Runner-Up in spannende halve eindstrijd

Zondag 2 december jl. vond in Poppodium Effenaar in Eindhoven de laatste Halve Finale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de Regio-Finale en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury werd 6-mans Pop coverband Lipstick Junkie uit Bladel uitgeroepen tot beste band en wist 7-mans Classic Rock coverband Far From Over uit Aarle-Rixtel de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Door in beide categorieën samen het hoogste te scoren werd 9-mans Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard uitgeroepen tot Runner-Up. Deze drie fantastische bands staan hiermee bij de negen beste en populairste coverbands van Regio Zuid Nederland in de finale die plaatsvindt op zondag 13 januari in de Main Hall van Poppodium 013 in Tilburg. Hier spelen de bands voor de Awards ‘Beste’ en ‘Populairste’ coverband van deze regio en voor een plaats in de BENELUX Semi-Finals die op 2 en 9 maart plaatsvinden in Paard van Troje in Den Haag.  

Maüt in Effenaar EindhovenMaüt in Effenaar Eindhoven
Maüt in Effenaar EindhovenMaüt in Effenaar Eindhoven

De aftrap van deze laatste Halve Finale werd verricht door 5-mans Rock coverband Maüt uit Etten-Leur. Deze jonge muzikale helden speelden met veel passie nummers van o.a. Red Hot Chili Peppers, Arctic Monkeys en Foo Fighters en wisten goed te scoren bij de publieksstemmen.


Pretty Damn Close in Effenaar EindhovenPretty Damn Close in Effenaar Eindhoven
Pretty Damn Close in Effenaar EindhovenPretty Damn Close in Effenaar Eindhoven

6-mans Pop, Rock coverband Pretty Damn Close uit Etten-Leur had zich versterkt met een saxofoniste. Met repertoire van o.a. Alanis Morissette, Sass Jordan en Katy Perry zette deze band ook een sterke performance neer wat resulteerde in een goede score bij de pubieksstemmen.


Doe Maar Net Alsof in Effenaar EindhovenDoe Maar Net Alsof in Effenaar Eindhoven
Doe Maar Net Alsof in Effenaar EindhovenDoe Maar Net Alsof in Effenaar Eindhoven

De grootste band van deze Halve Finale was 9-mans Doe Maar tribute Doe Maar Net Alsof uit Valkenswaard. Deze band ontwikkeld zich razendsnel en speelt nu op een muzikaal zeer hoog niveau. Elk optreden weet het vorige te toppen en er zit nog veel meer in het vat. Nu bracht zij boeiende uitvoeringen van o.a. De Bom, Is Dit Alles en de krachtige uitsmijter Smoorverliefd waar het hele publiek flink op los ging. Zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen wist Doe Maar Net Alsof enorm hoog te scoren en staat als Runner-Up in de Regio-Finale op zondag 13 januari a.s. in 013 Tilburg. Hier krijgen alle bands van hun beste nummer een live-single waarmee ze in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan. Vanaf 1 februari kan men hier dagelijks gratis op stemmen en de Top 10 wordt tot 15 april wekelijks geplugd bij alle radiostations in de Benelux.


Lipstick Junkie in Effenaar EindhovenLipstick Junkie in Effenaar Eindhoven
Lipstick Junkie in Effenaar EindhovenLipstick Junkie in Effenaar Eindhoven

Het muzikale hoogtepunt van deze Halve Finale werd geleverd door 6-mans Pop coverband Lipstick Junkie uit Bladel. Onder leiding van een zeer talentvolle leadzangeres bracht deze topband uitvoeringen van repertoire van o.a. Selah Sue, John Mayer en een fenomenale uitvoering van Love Rears Its Ugly Head van Living Colour. Vooral de zangeres weet de nummers met haar unieke stemgeluid en timing een geheel eigen touch te geven die alle uitvoeringen meteen al boeiender en eigentijdser maken. Als vakjury-winnaar staat Lipstick Junkie bij de beste en populairste negen coverbands van Zuid Nederland in de Regio-Finale op zondag 13 januari a.s. in 013 Tilburg.


Far From Over in Effenaar EindhovenFar From Over in Effenaar Eindhoven
Far From Over in Effenaar EindhovenFar From Over in Effenaar Eindhoven

De vijfde band van deze Halve Finale was 7-mans Classic Rock coverband Far From Over uit Aarle-Rixtel. Met boeiende en op hoog niveau uitgevoerde nummers van o.a. Supertramp, TOTO en Pink Floyd maakte deze band het zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen erg spannend. Als publiekswinnaar staat Far From Over zeer verdiend in de Regio-Finale op zondag 13 januari a.s. in 013 Tilburg.


Detsit in Effenaar EindhovenDetsit in Effenaar Eindhoven
Detsit in Effenaar EindhovenDetsit in Effenaar Eindhoven

4-mans Rock coverband Detsit uit Chaam wist ook nu weer te imponeren. Met dynamische en muzikaal zeer sterke uitvoeringen van nummers van o.a. Rihanna, 2Pac en David Guetta scoorde Detsit vooral zeer goed bij de vakjury en wist ook het publiek goed in beweging te krijgen. Complimenten voor deze verrassende band.


BlackSteen in Effenaar EindhovenBlackSteen in Effenaar Eindhoven
BlackSteen in Effenaar EindhovenBlackSteen in Effenaar Eindhoven

Het laatste half uur was voor de zeer overtuigende Classic Power Rock coverband BlackSteen uit Waalwijk. Met ijzersterke uitvoeringen van nummers als Pictures Of Home van Yngwie Malmsteen, Child In Time van Deep Purple en Long Live Rock ’n Roll van Rainbow scoorden deze podiumbeesten zeer goed bij zowel de vakjury als bij het publiek. Een aanrader voor alle Rockcafés in de Benelux.

Effenaar EindhovenEffenaar EindhovenEffenaar Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo EVANS David Eden
Festivalinfo Koch Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Sound Vision Studio
SONOR RockMuZine Uw logo ook hier? Maxazine USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands