• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 2013 Metropool 18-05-2013

Rock coverband Schimanski uit Enschede wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Classic Rock coverband 7NA uit Enter met publieksprijs naar finalerondes Regio Oost Nederland

Zaterdag 18 mei jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo een voorronde plaats in de 10e editie van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Zes bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door de vakjury en het publiek. 5-mans Rock coverband Schimanski uit Enschede speelde zich met een dynamisch optreden naar de overwinning bij de vakjury. 6-mans Classic Rock coverband 7NA uit Enter wist met een boeiend optreden de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de 42 beste coverbands van Regio Oost Nederland die vanaf eind september in de Kwartfinales spelen. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Op Veronica TV wordt ‘The Clash of the Cover Bands’ elke woensdag om 23.55 uur uitgezonden. In deze uitzendingen een verslag van de BENELUX Finale in Poppodium 013 Tilburg van het afgelopen seizoen. Meer info hierover vind je hier.

De eerste band die het podium van de Metropool mocht beklimmen was 4-mans Akoestisch Pop coverband We Don’t Fight Fair uit Enschede. Met veel gevoel voor entertainment (en humor) bracht de band nummers van o.a. Justin Bieber, Bon Jovi en Britney Spears.

Met 6-mans Classic Rock coverband 7NA uit Enter stond de uiteindelijke publiekswinnaar op het podium. 7NA is muzikaal een sterke band die met een juiste repertoirekeuze op goed niveau weet te presteren. Nummers van o.a. The Who (sterke opening), Pearl Jam en Anouk werden sterk neergezet en werden beloont met de meeste publieksstemmen. Als publiekswinnaar staat 7NA bij de beste 42 bands van Regio Oost Nederland in de Kwartfinales die vanaf eind september van start gaan.

5-mans Party Rock coverband Rockzooi zorgde voor een dynamisch en interactief optreden. Met een karaoke-formule maakt deze band van elk optreden een Rockfeest en zo ook nu weer. Met een aantal gast-vocalisten uit het publiek bracht Rockzooi nummers van o.a. Bon Jovi, Billy Idol en Rage Against the Machine. Hiermee scoorde de band ook zeer goed bij de publieksstemmen.

Van een geheel andere orde was de vierde band van deze selectieronde: 6-mans Dance coverband Captain Dance uit Enschede. Met een aaneenschakeling van de grootste Dance-hits uit de jaren 90 van o.a. Culture Beat, Captain Jack en Venga Boys wist deze jonge formatie binnen no-time het publiek flink in beweging te krijgen. Een leuke formule die zich zeker nog gaat doorontwikkelen naar een topact.

Met 5-mans Rock coverband Schimanski stond de uiteindelijk beste band van deze avond op het podium. Met krachtige uitvoeringen van nummers van o.a. Queens of the Stoneage, Foo Fighters en Triggerfinger liet deze ervaren band horen op een zeer hoog niveau te zitten. Bij de publieksstemmen wist Schimanski goed te scoren, maar de overwinning lag bij de vakjury. Als vakjury-winnaar staat ze bij de beste 42 bands van Regio Oost Nederland in de Kwartfinales die eind september van start gaan.

De zesde en laatste band van deze voorronde was 7-mans Rock coverband CATCH! uit Nijmegen. Met repertoire van o.a. Melissa Etheridge, Anouk en Kings of Leon gaf de band een goed beeld van haar muzikale kwaliteiten en kan tevreden terugkijken op deze boeiende voorronde.

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine EVANS Sound Vision Studio USA Music Import Podiuminfo
Artists & Bands Booking Agency Koch David Eden SONOR Festivalinfo
Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands