• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio West 2013 Total Music 25-05-2013

Blues coverband Tons of Blues uit Heemskerk wint voorronde in Total Music Schiedam

Pop coverband Recession uit Rozenburg met publieksprijs naar finalerondes Regio West Nederland

Zaterdag 25 mei jl. vond in Muziekcentrum Total Music in Schiedam een selectieronde plaats voor Regio West Nederland in het 10e seizoen van de grootste bandcompetitie van de Benelux: The Clash of the Cover Bands. Vier geselecteerde bands namen het tegen elkaar op om een plaats te bemachtigen in de regionale finalerondes en werden beoordeeld door de vakjury en door het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 6-mans Blues coverband Tons of Blues uit Heemskerk. Het publiek koos met ruime meerderheid aan stemmen voor 5-mans Pop coverband Recession uit Rozenburg. Beide winnaars plaatsten zich hiermee bij de 42 beste coverbands van West Nederland die vanaf eind september de Kwartfinales ingaan. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ ontvangen een prijzenpakket met o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

De eerste band die het podium van Total Music mocht beklimmen was 4-mans Rock coverband No Baloney uit Leiden. Deze jonge muzikale talenten presenteerden zich met nummers van o.a. Arctic Monkeys, Red Hot Chili Peppers en Radiohead en lieten horen dat er veel potentie aanwezig is voor een serieuze ontwikkeling naar een hoog niveau.

Met 5-mans Pop coverband Recession uit Rozenburg stond de uiteindelijke publiekswinnaar van deze voorronde op het podium. Met een brede repertoirekeuze waarin nummers zaten van o.a. The Doobie Brothers, Liquido en The Doors gaf de band een goed beeld van de variatie en het goede niveau dat ze kan brengen. Vanaf de eerste tonen was er chemie tussen de band en het publiek en dat werd gedurende het optreden alleen maar sterker. Een sterke prestatie van Recession met daarnaast ook de wetenschap dat er zowel muzikaal als ook in de presentatie nog heel veel meer uit deze band te halen is. Recession staat als publiekswinnaar van deze voorronde bij de beste 42 coverbands van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht die in oktober in de kwartfinales deze muzikale strijd mogen voortzetten.

De 3e band van deze avond was 6-mans Blues coverband Tons of Blues uit Heemskerk. Met een heerlijke laid-back feel en muzikaal op hoog niveau bracht deze band repertoire van o.a. John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson en Robben Ford. Tons of Blues speelt de blues met een gevoel die de liefhebbers weet te pakken, maar nog belangrijker ook weet vast te houden. Met een dik verdiende 1e plaats bij de vakjury staat de band in de Kwartfinales van deze regio bij de beste 42 bands die vanaf eind september deze boeiende muzikale strijd zullen vervolgen.

7-mans Pop coverband Apelazerus uit Leiden maakte grote indruk met haar unieke formule waarin ze veel Nederlandse tekst verwerkt in rap-arrangementen op hits van o.a. Black Eyed Peas, Eddy Grant en Gorillaz. De band geeft daarmee een geheel eigen interpretatie aan haar repertoire, wat alle nummers een eigentijdse dimensie geeft. Muzikaal ook op goed niveau en zeer entertaining, wat ook blijkt uit het feit dat er een goede interactie met het publiek werd bereikt.

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch USA Music Import Uw logo ook hier? RockMuZine Artists & Bands Booking Agency
EVANS Maxazine Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency SONOR
Podiuminfo Festivalinfo David Eden Sound Vision Studio Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands