• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2013 Muziekcafé Wilhelmina 31-05-2013

Tarantino tribute Reservoir Dogs Band uit Tilburg wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013

AC/DC tribute Bon Scotch uit Asten met publieksprijs naar finalerondes Regio Noord-Brabant/Limburg

Vrijdag 31 mei jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven de negende voorronde plaats voor Regio Noord-Brabant/Limburg in het 10e seizoen van The Clash of the Cover Bands. Vier bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de 1e prijs naar 7-mans Tarantino tribute Reservoir Dogs Band uit Tilburg en bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans AC/DC tribute Bon Scotch uit Asten. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de beste 42 bands van deze regio voor de Kwartfinales die vanaf eind september plaatsvinden in o.a. Effenaar Eindhoven, MEZZ Breda en MC De Bosuil in Weert. In deze grootste zoektocht naar de beste coverband van de Benelux worden de uiteindelijke winnaars beloond met ‘The Clash of the Cover Bands Award 2013/2014’, een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens.

De eerste band van deze negende selectieronde was 6-mans Rock coverband Crossover uit Oss. Met repertoire van o.a. Red Hot Chili Peppers, Waylon en Blur speelde, met een leeftijd van gemiddeld 14 jaar de jongste band van deze The Clash-editie, een gevarieerde set die een goede indruk gaf van haar muzikale inhoud.

Een van de meest bijzondere bands van deze 10e editie van The Clash of the Cover Bands is 7-mans Tarantino tribute Reservoir Dogs Band uit Tilburg. Met haar unieke formule waarin het aanstekelijke repertoire wordt gebracht van de muziek die de films van Quentin Tarantino extra bijzonder maakten, weet de band een typische sfeer neer te zetten waar het publiek zich binnen de kortste keren aan over geeft. Muzikaal wordt er op zeer hoog niveau gespeeld en met veel interactie binnen de band en met het publiek staat er een geweldige act op het podium. Nummers als o.a. Stuck In The Middle van Steelers Wheel (Reservoir Dogs), Son Of A Preacher Man van Dusty Springfield (Pulp Fiction) en Misrlou van Dick Dale (Pulp Fiction) worden met passie gebracht. Alles klopt aan deze band en er zitten geen zwakke schakels tussen. Met een overtuigende 1e plaats bij de vakjury staat Reservoir Dogs bij de beste 42 bands van deze regio die verder gaan in de Kwartfinales die vanaf eind september van start gaan.

Pearl Jam tribute Once uit Boxmeer wist het de vakjury nog behoorlijk moeilijk te maken. De vijf mannen weten op zeer hoog niveau een perfecte ode te brengen aan hun muzikale helden. Met nummers als o.a. Jeremy, Betterman en Alive liet Once een onvergetelijke indruk achter en dingt zeker mee naar een Wild-Card voor de Kwartfinales. Er worden totaal 12 Wild-Card gegeven aan de beste bands die zich niet direct als winnaar hebben weten te plaatsen voor de finalerondes. Eind juli, wanneer alle voorrondes geweest zijn, worden de winnaars van deze Wild-Cards bekend gemaakt.

De laatste 45 minuten was voor 5-mans AC/DC tribute Bon Scotch uit Asten. Met dynamische uitvoeringen van o.a. The Jack, Let There Be Rock en Highway To Hell wist de band het publiek te veroveren en met de meeste publieksstemmen de overwinning in deze categorie binnen te spelen. Bon Scotch staat als publiekswinnaar van deze voorronde in de Kwartfinales van Regio Noord Brabant/Limburg die vanaf eind september van start gaan in o.a. MC De Bosuil in Weert en de Effenaar in Eindhoven.

Foto's volgen a.s.a.p. 

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Maxazine RockMuZine
Sound Vision Studio Podiuminfo EVANS David Eden Artists & Bands Booking Agency
USA Music Import SONOR Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands