• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale Regio West 2013 Muziekcentrum The Box 26-10-2013

Blues, Funk, Rock coverband Lynn’s Line Up uit Purmerend vakjury-winnaar Kwartfinale Regio West Nederland

Pop, Rock coverband DIS uit De Rijp met publieksprijs naar Halve Finales

Rock coverband All Recovered uit Katwijk Runner-Up in Muziekcentrum The Box in Katwijk

Zaterdag 26 oktober jl. vond in Muziekcentrum The Box in Katwijk de 1e Kwartfinale plaats voor Regio West Nederland in ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de Halve Finales te bemachtigen. In de categorie vakjury ging de 1e plaats naar 4-mans Blues, Funk, Rock coverband Lynn’s Line Up uit Purmerend en bij de publieksstemmen was de overwinning voor 5-mans Pop, Rock coverband DIS uit De Rijp. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen plaatste 4-mans Rock coverband All Recovered zich als Runner-Up bij de beste 24 bands die in drie Halve Finales gaan spelen om een plaats in de Regio-Finale. Deze Halve Finales vinden plaats op zaterdag 18 januari a.s. in P60 Amstelveen en zaterdagen 1 en 15 februari a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum (main hall).

Rockbaas in The Box KatwijkRockbaas in The Box Katwijk
Rockbaas in The Box KatwijkRockbaas in The Box Katwijk

De eerste band van deze Kwartfinale was 4-mans Blues, Rock coverband Rockbaas uit Bussum. Ondanks de zeer korte voorbereidingstijd wisten deze vier topmuzikanten een sterk optreden neer te zetten met nummers als o.a. Need No Doctor van Humple Pie, een eigen interpretatie van I Want To Break Free van Queen en de indrukwekkende afsluiter Dazed And Confused van Led Zeppelin.


Maid of Iron in The Box KatwijkMaid of Iron in The Box Katwijk
Maid of Iron in The Box KatwijkMaid of Iron in The Box Katwijk

5-mans Iron Maiden tribute Maid of Iron uit Leiden speelde op goed niveau nummers als o.a. Children Of The Damned, The Trooper en Wasted Years. Opvallend was vooral de leadzanger die regelmatig liet horen over een groot bereik en een sterke zangtechniek te beschikken.


Lynn's Line Up in The Box KatwijkLynn's Line Up in The Box Katwijk
Lynn's Line Up in The Box KatwijkLynn's Line Up in The Box Katwijk

De uiteindelijke vakjury-winnaar van deze Kwartfinale was 4-mans Blues, Funk, Rock coverband Lynn’s Line Up uit Purmerend. Met strakke en technisch goed uitgevoerde versies van o.a. Little Wing van Jimi Hendrix, When A Woman’s Had Enough van Shemekia Copeland en Chocolate Jesus van Joe Bonamassa wist de band de 1e plaats bij de vakjury binnen te spelen. Lynn’s Line Up plaatste zich daarmee bij de beste 24 bands van Regio West Nederland die in de Halve Finale spelen die worden gehouden in Poppodium P60 in Amstelveen en Podium de Vorstin in Hilversum.


All Recovered in The Box KatwijkAll Recovered in The Box Katwijk
All Recovered in The Box KatwijkAll Recovered in The Box Katwijk

Voor 4-mans Rock coverband All Recovered uit Katwijk was het een thuiswedstrijd. Extra reden om alles uit de kast te halen en dat lukte prima. Met passie werden nummers gebracht als o.a. The Dark van Anouk, Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses en Purple Rain van Prince en dat resulteerde in de hoogste score in beide categorieën (vakjury en publieksstemmen) waardoor All Recoverd als Runner-Up naar de 2e Halve Finale gaat van deze regio op zaterdag 1 februari a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum.


DIS in The Box KatwijkDIS in The Box Katwijk
DIS in The Box KatwijkDIS in The Box Katwijk

Het laatste half uur van deze avond was voor 5-mans Pop, Rock coverband DIS uit De Rijp. Met volle overgave en een hoog entertainmentgehalte speelden de vijf podiumbeesten nummers als o.a. Somebody Told Me van The Killers, Pompeii van Bastille en Sex On Fire van Kings of Leon. Binnen no time wist DIS het publiek flink in beweging te krijgen en zorgde voor een dynamische afsluiting en de hoogste score bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar staat DIS op zaterdag 1 februari a.s. in de 2e Halve Finale van Regio West Nederland in Podium de Vorstin in Hilversum.

The Box KatwijkThe Box KatwijkThe Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine EVANS USA Music Import Festivalinfo Uw logo ook hier?
SONOR Podiuminfo Uw logo ook hier? Koch Ticketmaster
Artists & Bands Booking Agency Maxazine Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands