• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio Zuid 2013 Effenaar - Main Hall 08-12-2013

Rock coverband RaMMBaMM uit Gemert wint 1e Halve Finale Regio Zuid

Skunk Anansie tribute Skunk & Nancy uit Asten publiekswinnaar in de Effenaar in Eindhoven

Rock coverband Bakkeliet uit Alphen en Pop coverband Vertical Limit uit Raamsdonksveer met 2e plaats naar Regio-Finale in 013 Tilburg

Zondag 8 december jl. vond in Poppodium De Effenaar in Eindhoven de 1e Halve Finale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. Acht bands gingen in twee categorieën de muzikale strijd met elkaar en werden beoordeeld door de vakjury en het publiek. 4-mans Classic Rock coverband RaMMBaMM uit Gemert speelde zich met een indrukwekkend optreden naar de overwinning bij de vakjury, met op een zeer sterke 2e plaats 5-mans Rock coverband Bakkeliet uit Alphen. 6-mans Skunk Anansie tribute Skunk & Nancy uit Asten werd door het publiek beloond met de 1e plaats en eindigde 6-mans Pop coverband Vertical Limit uit Raamsdonksveer na een close-finish op de 2e plaats. Deze vier topbands plaatsten zich hiermee voor de Finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 20 april a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. In deze finale wordt gestreden om de Awards voor de ‘Beste’ en ‘Populairste’ coverband van Noord-Brabant/Limburg/Zeeland. Tevens wordt hier gestreden om een plaats in de BENELUX Semi-Finals waar alle regionale winnaars elkaar tegen komen in de strijd om een plaats in de BENELUX Grand Finale waar de hoofdprijzen worden verdeeld. De winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Vanaf de BENELUX Semi-Finals worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-produktie ‘The Clash of the Coverbands’.

Critical Crossings in Effenaar EindhovenCritical Crossings in Effenaar Eindhoven
Critical Crossings in Effenaar EindhovenCritical Crossings in Effenaar Eindhoven

De eerste band die het schitterende podium van de Effenaar mocht betreden was 5-mans Country, Americana coverband Critical Crossings uit Oss. Op zeer goed niveau werden nummers gebracht als o.a. Cocaine van Jackson Taylor, Before You Accuse Me van Bo Diddley en Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd. Met vooral goede sounds en vaak ijzersterke samenzang scoorde Critical Crossings hoog bij zowel de vakjury als bij het publiek.


Reservoir Dogs Band in Effenaar EindhovenReservoir Dogs Band in Effenaar Eindhoven
Reservoir Dogs Band in Effenaar EindhovenReservoir Dogs Band in Effenaar Eindhoven

8-mans Tarantino tribute Reservoir Dogs Band uit Tilburg zette ook nu weer een uitstekende performance neer. Uitvoeringen van nummers als o.a. Son Of A Preacher Man van Dusty Springfield uit de film Pulp Fiction, Bang Bang van Nancy Sinatra uit de film Kill Bill en de prachtige afsluiter Little Green Bag van George Baker uit de film Reservoir Dogs wisten het publiek goed in beweging te krijgen.


Vertical Limit in Effenaar EindhovenVertical Limit in Effenaar Eindhoven
Vertical Limit in Effenaar EindhovenVertical Limit in Effenaar Eindhoven

Het derde half uur van deze Halve Finale was voor 6-mans Pop coverband Vertical Limit uit Raamsdonksveer. Met veel energie en passie werden op goed niveau nummers gebracht als o.a. Memories van David Guetta, Save The World van Swedish House Maffia en Levels van Avicii. Vertical Limit wist met haar dynamische optreden en sterke repertoirekeuze een 2e plaats te scoren bij de publieksstemmen en staat daarmee zeer verdiend in de Regio-Finale die op zondag 20 april a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier spelen de negen beste coverbands van Noord-Brabant/Limburg/Zeeland om de titels ‘Beste’ en ‘Populairste’ coverband van Zuid Nederland én een plaats in de BENELUX Semi-Finals.


Reminder in Effenaar EindhovenReminder in Effenaar Eindhoven
Reminder in Effenaar EindhovenReminder in Effenaar Eindhoven

5-mans Mumford & Sons tribute Reminder uit Hapert bracht ook nu weer een sfeervol optreden met veel interactie. Met uitvoeringen van nummers als o.a. Babel, Holland Road en de afsluiter Little Lion Man wist Reminder het publiek weer goed in beweging te krijgen.


Bakkeliet in Effenaar EindhovenBakkeliet in Effenaar Eindhoven
Bakkeliet in Effenaar EindhovenBakkeliet in Effenaar Eindhoven

Eén van de muzikale hoogtepunten van deze 1e Halve Finale was het optreden van 5-mans Rock coverband Bakkeliet uit Alphen. Zowel bij de vakjury als bij het publiek zorgden de vijf podiumbeesten voor een spannend wedstrijdverloop. Muzikaal op zeer hoog niveau werd een zeer gevarieerd optreden neergezet met nummers als o.a. Nooit Meer Nuchter van BZB, Selling The Drama van Live en Sex On Fire van Kings of Leon. Met uiteindelijke de 2e plaats bij de vakjury staat Bakkeliet bij de beste negen bands van Regio Zuid Nederland in de Finale die op zondag 20 april a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg.


The Mad Donna's in Effenaar EindhovenThe Mad Donna's in Effenaar Eindhoven
The Mad Donna's in Effenaar EindhovenThe Mad Donna's in Effenaar Eindhoven

5-mans Pop coverband The Mad Donna’s uit Tilburg was de zesde band van deze Halve Finale. Muzikaal op hoog niveau speelde de band een gevarieerde set met sterke uitvoeringen van o.a. Call Me van Blondie, Beggin’ van Madcon en Crazy In Love van Beyoncé.


RaMMBaMM in Effenaar EindhovenRaMMBaMM in Effenaar Eindhoven
RaMMBaMM in Effenaar EindhovenRaMMBaMM in Effenaar Eindhoven

Met 4-mans Classic Rock coverband RaMMBaMM uit Gemert stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze 1e Halve Finale op het podium. Zowel instrumentaal als vocaal kent deze band geen zwakke schakels. Het optreden was van begin tot eind op constant hoog niveau en de vier rasmuzikanten wisten zowel de vakjury als ook het publiek te boeien met nummers als o.a. Time Is Running Out van MUSE, Whole Lotta Love van Led Zeppelin en een fenomenale uitvoering van Voodoo Chile van Jimi Hendrix. Vooral de leadzanger zorgde regelmatig voor kippenvel-momenten met zijn enorme bereik, uniek stemgeluid en loepzuivere uithalen. RaMMBaMM plaatste zich met haar overwinning zeer overtuigend voor de Finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 20 april plaatsvindt in Poppodium 013 in Tilburg. Hier strijden de negen beste coverbands van deze regio om de Awards voor ‘Beste’ en ‘Populairste’ coverband. De winnaars van deze Regio-Finale plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals die in oktober 2014 van start gaan en waar ook de opnames voor de tv-serie ‘The Clash of the Coverbands’ gemaakt.


Skunk & Nancy in Effenaar EindhovenSkunk & Nancy in Effenaar Eindhoven
Skunk & Nancy in Effenaar EindhovenSkunk & Nancy in Effenaar Eindhoven

De laatste band van deze Halve Finale was 6-mans Skunk Anansie tribute Skunk & Nancy uit Asten. Met prachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Twisted, Charlie Big Potato en Hedonism wist de band veel indruk te maken en de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Skunk & Nancy staat daarmee als publiekswinnaar van deze Halve Finale dik verdiend bij de beste negen bands in de Regio-Finale die op zondag 20 april a.s. in Poppodium 013 in Tilburg de muzikale strijd met elkaar aangaan om de Awards voor ‘Beste’ en ‘Populairste’ coverband van Noord-Brabant/Limburg/Zeeland.

Effenaar EindhovenEffenaar Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Koch RockMuZine Podiuminfo Uw logo ook hier?
EVANS David Eden Sound Vision Studio Ticketmaster Maxazine
USA Music Import Festivalinfo SONOR Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands