• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio West 2013/2014 P60 - Main Hall 18-01-2014

Pearl Jam tribute Pearl Jamming uit Wervershoof wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands

Swing & Soul coverband Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag met publieksprijs naar Regio-Finale in Melkweg Amsterdam

Pop, Rock coverband Wiselike uit Utrecht Runner-Up in Podium P60 Amstelveen

Zaterdag 18 januari jl. vond in Poppodium P60 in Amstelveen de 1e Halve Finale plaats voor Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014’. Het vele publiek genoot van zeven bands die zorgden voor een boeiende en spannende muzikale strijd die in twee categorieën werd uitgevochten: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de 1e prijs naar 5-mans Pearl Jam tribute Pearl Jamming uit Wervershoof en bij de publieksstemmen ging de nipte overwinning naar 16-mans Swing & Soul coverband Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag. Samen met Runner-Up (combinatieprijs) 6-mans Pop, Rock coverband Wiselike uit Utrecht, plaatsten de winnaars zich voor de Regio-Finale die op zondag 18 mei wordt gehouden in Melkweg Amsterdam. Hier spelen de negen beste bands van Regio West Nederland om de Awards voor de beste en populairste coverbands van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland en daarmee ook een plaats in de BENELUX Semi-Finals waar alle regionale winnaars tegen elkaar uitkomen. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands Awards worden beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Apelazerus in P60Apelazerus in P60
Apelazerus in P60Apelazerus in P60

Deze 1e Halve Finale van Regio West Nederland werd geopend door 7-mans Pop, Rap coverband Apelazerus uit Leiden. Met boeiende uitvoeringen van nummers als o.a. Broad Daylight van Gabriel Rios, Little Green Bag van George Baker Selection en Ms. Jackson van Outkast zette de band een sterk optreden neer en legde de lat direct hoog voor de andere bands.


Lynn's Line Up in P60Lynn's Line Up in P60
Lynn's Line Up in P60Lynn's Line Up in P60

4-mans Funk, Soul & Blues coverband Lynn’s Line Up uit Purmerend zette een prima performance neer met repertoire als o.a. Make You a Believer van Sass Jordan, Love Me Don’t Hate Me van Susan Tedeschi en Sweet Spot van Shakura S’Aida. Een prima nummerkeuze waarin de individuele kwaliteiten van de bandleden optimaal werden benut.


Frank & The Silly Symphonies in P60Frank & The Silly Symphonies in P60
Frank & The Silly Symphonies in P60Frank & The Silly Symphonies in P60

De grootste band die nu nog in de competitie zit. 16-mans Swing & Soul coverband Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag wist het inmiddels volgestroomde P60 prima te bespelen. Nummers zoals o.a. Minnie The Moocher van Cab Calloway, Shake Your Tailfeather van Ray Charles en I Feel Good van James Brown werden optimaal benut om een sterke interactie met het publiek te bewerkstelligen. De band weet niet alleen muzikaal technisch een sterke performance neer te zetten, maar ook veel energie in de presentatie te leggen en daarmee schijnbaar moeiteloos het publiek aan zich te binden. Frank & The Silly Symphonies wist met minimaal verschil maar zeer verdiend de meeste publieksstemmen binnen te spelen en staat als publiekswinnaar van deze avond in de Regio-Finale die op zondag 18 mei a.s. wordt gehouden in Melkweg Amsterdam (main hall). Hier spelen de negen beste bands van de deze regio om de titels ‘Beste’ en/of ‘Populairste’ coverband van Regio West Nederland en mogen deze regio vertegenwoordigen in de BENELUX Semi-Finals die in oktober van start gaan.


Wiselike in P60Wiselike in P60Wiselike in P60Wiselike in P60

Door in beide categorieën (vakjury en publieksstemmen) samen de hoogste score te behalen na de twee winnaars plaatste 6-mans Pop, Rock coverband Wiselike uit Utrecht zich als Runner-Up bij de beste negen bands van Regio West Nederland die op zondag 18 mei a.s. in Melkweg Amsterdam om de regionale Awards en een plaats in de BENELUX Semi-Finals mogen spelen. Met uitstekende uitvoeringen van nummers als bijv. Lonely Boy van The Black Keys, Mercy van Duffy/Triggerfinger en de massaal meegezongen afsluiter Viva La Vida van Coldplay scoorde Wiselike goed bij de vakjury, maar vooral zeer sterk bij de publieksstemmen waardoor het in deze categorie enorm spannend was met minimale verschillen.


RockForce in P60RockForce in P60
RockForce in P60RockForce in P60

De vijfde band van deze Halve Finale was 5-mans Rock coverband RockForce uit Schiedam. Krachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Still Loving You van Scorpions, Whole Lotta Love van Led Zeppelin en Highway To Hell van AC/DC werden door het publiek flink meegezongen. RockForce wist ook enorm hoog te scoren bij de publieksstemmen en kan terug kijken op een zeer geslaagde deelname aan deze ‘The Clash’-editie.


Pearl Jamming in P60Pearl Jamming in P60
Pearl Jamming in P60Pearl Jamming in P60

Het muzikale hoogtepunt van deze 1e Halve Finale werd gebracht door 5-mans Pearl Jam tribute Pearl Jamming uit Wervershoof. Deze band weet een muzikaal technisch enorm hoog niveau te halen en kent geen zwakke schakels. Met volle overgave, perfecte sounds en de juiste feel weten de vijf topmuzikanten de ene ovatie naar de andere binnen te spelen. Dynamische uitvoeringen van o.a. Jeremy, Black en natuurlijk het massaal meegezongen Alive werden uiteindelijk beloond met de 1e plaats bij de vakjury, maar ook met een sterke score bij de publieksstemmen. Pearl Jamming staat als vakjury-winnaar van deze Halve Finale op zondag 18 mei a.s. in Melkweg Amsterdam (main hall) waar de negen beste bands van Regio West Nederland in de finale mogen strijden om de regionale Awards en een plaats in de BENELUX Semi-Finals. Dat dit een spectaculaire finale gaat worden is nu al zeker.


Backstabbers in P60Backstabbers in P60
Backstabbers in P60Backstabbers in P60

De laatste 30 minuten van deze Halve Finale waren voor 5-mans Rock coverband Backstabbers uit Delft. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. This Fire van Franz Ferdinand, A Ton Of Love van Editors en The Pretender van Foo Fighters zorgde Backstabbers voor een kwalitatief waardige afsluiting van deze boeiende en dynamische avond.

P60P60P60

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden RockMuZine SONOR Uw logo ook hier? Maxazine
Sound Vision Studio Uw logo ook hier? USA Music Import EVANS Podiuminfo
Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Ticketmaster Koch Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands