• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Regio Zuid 2013/2014 013 - Main Hall 20-04-2014

Rock coverband PepperJack uit Weert uitgeroepen tot ‘Beste coverband Zuid Nederland’ in The Clash of the Cover Bands 2014

Party Rock coverband Bakkeliet uit Alphen wint Publieks Award in spannende Regio-Finale in Poppodium 013 Tilburg

Top-100 coverband Cups and Plates uit Middelbeers en Rock coverband L!NC uit Breda met 2e plaatsen naar BENELUX Semi-Finals

Onder grote publieke belangstelling vond zondag 20 april jl. in Poppodium 013 Tilburg de Finale plaats van Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014. Negen bands zorgden voor een spannende en gevarieerde eindstrijd op hoog niveau en gaven alles om de vakjury en het publiek te overtuigen dat zij de beste zijn. 5-mans Rock coverband PepperJack uit Weert wist met een indrukwekkend optreden uiteindelijk de hoogste score en daarmee de 1e prijs bij de vakjury binnen te spelen. 5-mans Party Rock coverband Bakkeliet uit Alphen wist met een dynamische performance de meeste publieksstemmen te scoren. Met een 2e plaats bij de vakjury voor 8-mans Top-100 coverband Cups and Plates uit Middelbeers en een 2e plaats bij de publieksstemmen voor 6-mans Rock coverband L!NC uit Breda zijn nu ook de vier bands bekend die deze regio mogen vertegenwoordigen in de twee BENELUX Semi-Finals die op 4 en 18 oktober plaatsvinden in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier gaan de 18 regionale winnaars in twee halve finales de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de BENELUX Grand Finale waar de uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Waist of Time in 013 TilburgWaist of Time in 013 Tilburg
Waist of Time in 013 TilburgWaist of Time in 013 Tilburg

De aftrap van deze boeiende finale werd verricht door Classic Rock coverband ‘Waist’ of Time uit Sittard. Met uitstekende uitvoeringen van o.a. Rockin’ In The Free World van Neil Young en Killing In The Name Of van Rage Against the Machine lieten de vijf mannen wederom horen zeer dat ze terecht bij de beste negen bands van deze regio horen. Drummer Joost Hack werd door de vakjury uitgeroepen tot beste drummer van deze finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 10e editie van The Clash of the Cover Bands.


RaMMBaMM in 013 TilburgRaMMBaMM in 013 Tilburg
RaMMBaMM in 013 TilburgRaMMBaMM in 013 Tilburg

4-mans Classic Rock coverband RaMMBaMM uit Gemert had zich als vakjury-winnaar van de 1e Halve Finale in Effenaar Eindhoven geplaatst voor deze finale en maakte haar reputatie wederom meer dan waar. Op muzikaal technisch zeer hoog niveau werden nummers gebracht als o.a. Time Is Running Out van MUSE, Blackbird van Alter Bridge en Welcome To The Jungle van Guns N’ Roses. Bassist Arjan Kok werd door de vakjury uitgeroepen tot beste bassist en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die op zaterdag 20 december tijdens de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt.


Skunk & Nancy in 013 TilburgSkunk & Nancy in 013 Tilburg
Skunk & Nancy in 013 TilburgSkunk & Nancy in 013 Tilburg

De derde band van deze Regio-Finale was 6-mans Skunk Anansie tribute Skunk & Nancy uit Asten. Met technisch zeer sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Weak, Charlie Big Potato en Hedonism scoorde deze geweldige band zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen zeer hoog. Skunk & Nancy heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een topband die sterk aan te bevelen is voor de grotere tributefestivals.


Cups and Plates in 013 TilburgCups and Plates in 013 Tilburg
Cups and Plates in 013 TilburgCups and Plates in 013 Tilburg

8-mans Top-100 coverband Cups and Plates uit Middelbeers haalde wederom alles uit de kast niet alleen om haar technische kwaliteiten te etaleren, maar ook om een zo hoog mogelijk entertainmentgehalte in haar podiumperformance te brengen. En wederom wist de band een aantal zeer sterke fases met kippenvelmomenten te brengen. Instrumentaal wordt er een transparant tapijtje gelegd waarin de individuele muzikanten goed tot hun recht komen, maar waar vooral de twee leadzangeressen en de backing vocals optimaal kunnen presteren. Vooral de vaak 4-stemmige samenzang zorgen regelmatig voor indrukwekkende momenten zoals o.a. bij de uitvoeringen van Royals van Lorde en Blurred Lines van Robin Thicke. Ook weet de band verrassende eigen interpretaties aan te brengen zoals bijvoorbeeld in het laatste nummer Nutbush City Limits van Tina Turner die daardoor een eigentijdse sound en feel krijgt die ook direct het publiek flink in beweging kreeg. Met uiteindelijk de 2e plaats bij de vakjury plaatste Cups and Plates zich zeer verdiend bij de beste 18 coverbands van deze The Clash-editie die op 4 en 18 oktober a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum in de twee BENELUX Semi-Finals gaan strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale. Toetsenist Marco Hoogerheide werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 10e editie van The Clash of the Cover Bands.


Vertical Limit in 013 TilburgVertical Limit in 013 Tilburg
Vertical Limit in 013 TilburgVertical Limit in 013 Tilburg

Met verrassende combinaties van nummers en met volle overgave wist 6-mans Pop coverband Vertical Limit uit Raamsdonksveer een boeiende en gevarieerde set neer te zetten. De band trekt de nummers goed naar zich toe en weet daardoor de nummers een eigen karakter mee te geven. Uitvoeringen van o.a. Wicked Games van Parra for Cuva, Addicted To You van Avicii en de dynamische afsluiter One van Swedish House Mafia werden door het publiek goed opgepakt en resulteerde dan ook in een goede score bij de publieksstemmen.


Bakkeliet in 013 TilburgBakkeliet in 013 Tilburg
Bakkeliet in 013 TilburgBakkeliet in 013 Tilburg

5-mans Party Rock coverband Bakkeliet uit Alphen weet telkens te verrassen met een uitgekiende nummerkeuze waarin niet alleen de interactie met het publiek een doel is, maar waar ook de muzikale kwaliteiten van alle bandleden optimaal kunnen worden benut. Ook nu weer wisten de vijf podiumbeesten het vorige optreden in ‘The Clash’ te toppen. Nummers als o.a. een Rockversie van This Is What It Feels Like van Armin van Buuren, Hey Wir Wollen Der Eisberen van Sound Conoy en All The Small Things van Blink 182 werden met de juiste dosis passie, energie en dynamiek gebracht en luidkeels meegezongen door het publiek. Met dit sterke optreden wist Bakkeliet de meeste publieksstemmen binnen te spelen en werd daarmee door het publiek uitgeroepen tot ‘Populairste coverband van Zuid Nederland’ en vertegenwoordigd hiermee tevens deze regio in de BENELUX Semi-Finals die op 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum.


L!NC in 013 TilburgL!NC in 013 Tilburg
L!NC in 013 TilburgL!NC in 013 Tilburg

Een mooi voorbeeld van hoe een band zich in korte tijd kan ontwikkelen naar een zeer sterk niveau is 6-mans Rock coverband L!NC uit Breda. Elk optreden weer weten ze het vorige te overtreffen. De individuele bandleden komen er steeds weer achter dat ze hun top nog niet hebben bereikt en dat blijft smaken naar meer. Ook nu weer wist
L!NC haar muzikale kwaliteiten om te zetten in een sterke energie en interactie met het publiek. Voeg daarbij een sterke repertoirekeuze met nummers als o.a. Rock And Roll van Led Zeppelin, Skandal Im Sperrbezirk van Spider Murphy Gang en de sterk interactieve afsluiter Rebel Yell van Billy Idol en het verklaard haar uiteindelijke 2e plaats bij de publieksstemmen. Hiermee plaatste L!NC zich dik verdiend bij de beste 18 coverbands van deze 10e The Clash-editie die op 4 en 18 oktober a.s. verdeeld over twee BENELUX Semi-Finals in Podium de Vorstin in Hilversum de muzikale strijd met elkaar aangaan voor een plaats in de BENELUX Grand Finale.


Dinges in 013 TilburgDinges in 013 Tilburg
Dinges in 013 TilburgDinges in 013 Tilburg

4-mans Party coverband Dinges uit Leende wist er ook in deze finale weer een prima feest van te maken. Nummers als o.a. El Vals Del Ombrero van Ska-P, Thank God I’m A Country Boy en Drunken Lullabies van Flogging Molly brachten het publiek goed in beweging en zorgde zelfs voor een heuse polonaise. Met een ultieme huwelijksaanzoek van zanger/gitarist Dennis Jansen waarop zijn vriendin overtuigend ‘JA’ op antwoordde was het feest helemaal compleet. Dinges is een aanrader voor elk feest, maar ook op de afterparty’s op festivals zou deze band absoluut niet misstaan.


PepperJack in 013 TilburgPepperJack in 013 TilburgPepperJack in 013 TilburgPepperJack in 013 Tilburg

Het muzikale hoogtepunt van deze boeiende Regio-Finale werd achteraf gezien gebracht door de negende en laatste band 5-mans Rock coverband PepperJack uit Weert. Met een uitstekende repertoirekeuze waarin de muzikale kwaliteiten optimaal konden worden benut, werd een enorm hoog niveau gehaald. Nummers als o.a. een stevig verrockte versie van Papa Don’t Preach van Madonna, Love Is A Battlefield van Pat Benatar en een zeer intieme en gevoelige uitvoering van Watch Over You van Alter Bridge werden technisch tot in de perfectie gespeeld en daagden de leadzangeres een aantal keren uit om uit haar comfortzone te treden, wat haar overigens uitstekend lukte. Unaniem door de vakjury gekozen tot ‘Beste coverband van Zuid Nederland’ staat PepperJack bij de beste 18 coverbands van de Benelux in de BENELUX Semi-Finals die op 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier strijden alle regionale winnaars tegen elkaar om een plaats te bemachtigen in de BENELUX Grand Finale waar wordt gestreden om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’ met de daarbij behorende hoofdprijzen: een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Gitarist Roel Schlijper en zangeres Jorinne van Laer werden door de vakjury uitgeroepen tot respectievelijk beste gitarist en vocalist(e) van deze finale en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 10e The Clash-editie.

013 Tilburg013 Tilburg013 Tilburg
013 Tilburg013 Tilburg013 Tilburg
013 Tilburg013 Tilburg013 Tilburg

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import Maxazine David Eden Uw logo ook hier? Festivalinfo
Koch SONOR EVANS Uw logo ook hier? Podiuminfo
RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands