• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 2014/2015 Metropool 15-11-2014

Funk & Soul coverband Fools of Funk uit Deventer wint Voorronde in de strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ 

Pop coverband The Rousers uit Bathmen met publieksprijs naar finalerondes Regio Oost Nederland

Zaterdag 15 november jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo een voorronde plaats voor Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015’. Vijf geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Na een boeiende ‘Clash’ waarin de bands alles uit de kast haalden ging de overwinning in de categorie vakjury naar 9-mans Funk & Soul coverband Fools of Funk uit Deventer. In de categorie publieksstemmen wist 5-mans Pop coverband The Rousers uit Bathmen de hoogste score te behalen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales van Regio Oost Nederland die plaatsvinden in Podium Hedon in Zwolle en Poppodium Metropool in Hengelo (main hall). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2014/2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. 

Moonshark in Metropool HengeloMoonshark in Metropool Hengelo
Moonshark in Metropool HengeloMoonshark in Metropool Hengelo

5-mans Classic Rock coverband Moonshark uit Assen wist met een sterk optreden direct de toon te zetten voor een boeiende avond op hoog niveau. Met nummers als o.a. Rock And Roll Junkie van Herman Brood, een eigenwijze interpretatie van Valerie van Amy Winehouse en een boeiende uitvoering van These Days van Foo Fighters gaven de vijf mannen een uitstekend visitekaartje af.


Girls Ink in Metropool HengeloGirls Ink in Metropool Hengelo
Girls Ink in Metropool HengeloGirls Ink in Metropool Hengelo

Vier vrouwen en één man vormen de niet alledaagse samenstelling van Rock coverband Girls Ink uit Assen. Met uitvoeringen van o.a. Open Your Eyes van Guano Apes, Heavy Cross van Gossip en Highway To Hell van AC/DC gaven ze een duidelijk beeld van hun muzikale inhoud.


The Rousers in Metropool HengeloThe Rousers in Metropool Hengelo
The Rousers in Metropool HengeloThe Rousers in Metropool Hengelo

De derde band die het prachtige podium van de Metropool mocht beklimmen was 5-mans Pop coverband The Rousers uit Bathmen. Met veel energie, een sterke repertoirekeuze waarin het entertainmentgehalte optimaal kon worden benut speelde deze jonge band zich naar de 1e plaats bij de publieksstemmen. Goede uitvoeringen van o.a. Lola van The Kinks, Bed Of Roses van Bon Jovi en het luidkeels door het enthousiaste publiek meegezongen Hey Jude van The Beatles gaven aan dat bij The Rousers alle ingrediënten aanwezig zijn om uit te groeien naar een topband. Als publiekswinnaar staat The Rousers in de halve finales van Regio Oost Nederland die in april a.s. worden gehouden in Podium Hedon in Zwolle en Poppodium Metropool in Hengelo (main hall).


Fools of Funk in Metropool HengeloFools of Funk in Metropool Hengelo
Fools of Funk in Metropool HengeloFools of Funk in Metropool Hengelo

Met 9-mans Funk & Soul coverband Fools of Funk uit Deventer stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze voorronde op het podium. Met volle overgave werden nummers gespeeld als o.a. Soul with a Capital S van Tower of Power, Freak Out van Chic en Tyrone van Erykah Badu. De band liet horen over uitstekende muzikanten te beschikken die onder leiding van twee bovengemiddelde leadzangeressen binnen no-time het publiek in beweging kunnen krijgen. Dat Fools of Funk ondanks het goede huidige niveau zeker nog ruimte heeft om zich door te ontwikkelen zullen we in de Halve Finales zeker gaan horen.


EMPIRE in Metropool HengeloEMPIRE in Metropool Hengelo
EMPIRE in Metropool HengeloEMPIRE in Metropool Hengelo

De laatste 30 minuten van deze voorronde waren voor 7-mans Pop coverband EMPIRE uit Dedemsvaart. Met nummers als o.a. Wicked Way van Waylon, Radar Love van Golden Earring en een van de muzikale hoogtepunten van deze avond een prachtige uitvoering van Kids van Robbie Williams & Nicole Kidman liet deze jonge band horen over enorm veel talent te beschikken. Een uitstekende afsluiter van een boeiende selectieronde.

Metropool HengeloMetropool HengeloMetropool Hengelo

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Ticketmaster RockMuZine EVANS
Podiuminfo Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Maxazine SONOR
David Eden Sound Vision Studio Koch Artists & Bands Booking Agency USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands