• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

BENELUX Grand Finale 2013/2014 013 - Main Hall 20-12-2014

Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen wint ‘The Clash of the Cover Bands Vakjury Award 2014’

Rock coverband Bakkeliet uit Alphen wint 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2014' 

Zaterdag 20 december jl. vond in een uitverkocht Poppodium 013 in Tilburg de BENELUX Grand Finale plaats om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014’. In een zinderende ambiance streden de negen beste coverbands van de Benelux om de Awards voor de ‘Beste’ en ‘Populairste’ coverbands van de Benelux. Alle bands wisten ondanks de enorme druk, maar ondersteund door het enthousiaste publiek alles uit de kast te halen en er op hoog niveau een spannende finale van te maken. De verschillen waren zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen minimaal en zoals verwacht zou de vorm van de dag bepalend zijn. Na een boeiende en spectaculaire avond ging de Vakjury Award uiteindelijk naar 5-mans Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen. De Public’s Favourite Award ging naar 5-mans Rock coverband Bakkeliet uit Alphen. Beide bands ontvingen naast de imposante Awards een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip en plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens.

The Joe Cocker Connection in 013 TilburgThe Joe Cocker Connection in 013 Tilburg
The Joe Cocker Connection in 013 TilburgThe Joe Cocker Connection in 013 Tilburg
The Joe Cocker Connection in 013 TilburgThe Joe Cocker Connection in 013 Tilburg

De eerste finalist die op het prachtige podium van 013 Tilburg alles uit de kast mocht halen was 9-mans Joe Cocker tribute The Joe Cocker Connection uit Antwerpen. Met een enorme passie en technisch op hoog niveau bracht de band nummers als o.a. Cry Me a River, She Came In Through The Bathroom Window. Met een fenomenale uitvoering van With A Little Help From My Friends werd een zeer sterke opening van deze BENELUX Grand Finale afgesloten. The Joe Cocker Connection is een ultiem voorbeeld van een tributeband. De sounds en de feel evenaren het origineel en met een look-a-like als leadzanger, die naast het unieke stemgeluid ook in zijn lichaamstaal en presentatie een copy is, maakt The Joe Cocker Connection een band die elke liefhebber gezien en gehoord moet hebben.


CoverUp in 013 TilburgCoverUp in 013 Tilburg
CoverUp in 013 TilburgCoverUp in 013 TilburgCoverUp in 013 TilburgCoverUp in 013 Tilburg

Omdat ze alle voorgaande rondes telkens als vakjury-winnaar uit de bus kwam was 9-mans Funk & Soul coverband CoverUp uit Delft op voorhand één van de favorieten voor de eindoverwinning. Met een magistraal optreden in deze BENELUX Grand Finale waarmee de band haar vorige optredens wederom wist te toppen, maakte de band haar faam nu ook weer meer dan waar. Strakke grooves, technisch op zeer hoog niveau, dynamisch, vocaal wederom indrukwekkend én met een leadzangeres die een volle 013 Tilburg in haar greep weet te houden. Met zeer sterke uitvoeringen van o.a. Fallin’ van Alicia Keys, Treasure van Bruno Mars en Tell Me About It van Joss Stone zorgde CoverUp voor een spannende competitie bij de vakjury. Bassist Marc Muller en toetsenist Miguel van den Berge ontvingen beide een Individuele Award voor de beste muzikant in hun categorie.


SH!ZL in 013 TilburgSH!ZL in 013 Tilburg
SH!ZL in 013 TilburgSH!ZL in 013 TilburgSH!ZL in 013 TilburgSH!ZL in 013 Tilburg

De volgende band die wist te schitteren in deze BENELUX Grand Finale was 5-mans Rock coverband SH!ZL uit Tiel. Met een uitstekende invalzangeres (de vaste leadzangeres is afgelopen week bevallen van een prachtige zoon) waarmee ze ondanks een korte voorbereiding het publiek en de vakjury kon imponeren met krachtige uitvoeringen van o.a. Creep van Radiohead, Woman van Wolfmother en een zeer dynamische uitvoering van Fight For Your Right van Beastie Boys waarmee ze de complete zaal in beweging kreeg. Wat een ontwikkeling heeft deze prachtige band het afgelopen jaar doorgemaakt. SH!ZL is het afgelopen jaar uitgegroeid van een goede kroegenband naar een absolute topband die de macht heeft om ook de grote podia aan te kunnen. Zij weet met een sterke repertoirekeuze optimaal de individuele kwaliteiten tot hun recht te laten komen en zich te onderscheiden door met eigen interpretaties de nummers een eigen smoel te geven en de nummers daarmee opnieuw boeiend te maken.


STEAM in 013 TilburgSTEAM in 013 Tilburg
STEAM in 013 TilburgSTEAM in 013 Tilburg
STEAM in 013 TilburgSTEAM in 013 Tilburg

Als publiekswinnaar van de diverse voorrondes, maar ook met sterke scores bij de vakjury had 6-mans Rock coverband STEAM uit Olen (B) zich zeer terecht weten te plaatsen bij de beste negen coverbands in deze BENELUX Grand Finale. Ook nu weer wist de band een zeer sterke set neer te zetten met nummers als o.a. Still Loving You van Scorpions, Come Together van The Beatles en Whole Lotta Love van Led Zeppelin. Met de twee indrukwekkende leadzangeressen die elkaar uitstekend weten te vinden, ook in de sublieme samenzang, weet de band met schijnbaar groots gemak het publiek in vervoering te brengen. De vaak overdonderende energie en power die STEAM in haar performance legt kon ook nu gelukkig niet verbloemen dat de individuele kwaliteiten van de bandleden van hoog niveau zijn.


L!NC in 013 TilburgL!NC in 013 Tilburg
L!NC in 013 TilburgL!NC in 013 Tilburg
L!NC in 013 TilburgL!NC in 013 Tilburg

Met een sterke opening door de leadgitarist met zijn interpretatie van Eruption van Van Halen, wist 6-mans Rock coverband L!NC uit Breda een sterke interactieve en gevarieerde set neer te zetten met nummers als o.a. No One Knows van Queens of the Stone Age, een mooie intieme uitvoering van Time After Time van Eva Cassidy en de zeer dynamische uitvoering van Rebel Yell van Billy Idol waarmee de volgepakte 013 helemaal uit zijn dak ging. Prachtig om te zien hoe deze muzikanten optimaal gebruik weten te maken van hun muzikale kwaliteiten en het enorme plezier en de intense beleving waarmee ze op het podium staan. L!NC weet ook binnen no-time een chemie met het publiek tot stand te brengen, waarmee ook met een sterke opbouw van de set elk optreden uitmondt in een ware climax.


Men & a Lady in 013 TilburgMen & a Lady in 013 Tilburg
Men & a Lady in 013 TilburgMen & a Lady in 013 Tilburg
Men & a Lady in 013 TilburgMen & a Lady in 013 Tilburg

In alle rondes voor deze BENELUX Grand Finale wist 6-mans Rock and Roll coverband Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B) steeds in beide categorieën, vakjury en publieksstemmen, zeer hoog te scoren. Ook nu wist de band hoog te scoren bij de publieksstemmen, maar vooral bij de vakjury zorgden de zes podiumbeesten voor een enorm spannend wedstrijdverloop. Men & a Lady wist in deze BENELUX Grand Finale haar beste optreden ooit neer te zetten. Met o.a. een intens gevoelige eigen interpretatie van het nummer Long As I Can See The Light van Creedence Clearwater Revival waarin de volledige zaal ademloos en muisstil luisterde en de band beloonde met een ovationeel applaus, waarna het optreden uitmondde in een dansend en meezingende massa met de krachtige uitvoeringen van Great Balls Of Fire van Jerry Lee Lewis en de indrukwekkende afsluiter I’ve Got The Music In Me van Kiki Dee. Men & a Lady liet zien en horen dat het een unieke band is zonder zwakke schakels. Elk bandlid krijgt de ruimte om zich op het hoogste niveau te etaleren zonder dat dit ten koste gaat van de band in zijn geheel. De bandleden weten heel ultiem om te gaan met de arrangementen, de dynamiek en de totaalsound van de band in zijn geheel. Met een doordachte repertoirekeuze en een podiumpresentatie met een zeer hoog entertainmentgehalte heeft Men & a Lady een unieke formule ontwikkeld waar we in de komende jaren nog veel van zullen horen. Het bereiken van de BENELUX Grand Finale zal slechts een mooi begin blijken te zijn.


Barking Bruce in 013 TilburgBarking Bruce in 013 Tilburg
Barking Bruce in 013 TilburgBarking Bruce in 013 Tilburg
Barking Bruce in 013 TilburgBarking Bruce in 013 Tilburg

En de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award 2013/2014’ is: Barking Bruce. Vele muzikale hoogtepunten zijn voorbij gekomen in deze boeiende BENELUX Grand Finale, maar het absolute muzikale hoogtepunt werd gebracht door 5-mans Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen. Alles klopte tijdens hun optreden. De vijf mannen wisten hun voorgaande optredens wederom te overtreffen met technisch hoogstaand spel, sterke discipline in de arrangementen, nauwkeurige sounds, indrukwekkende balans, timing en dynamiek en last but not least de topprestatie van de leadzanger met zijn boeiende podiumpresentatie en uitstraling waarmee hij het uitverkochte 013 Tilburg aan zich wist te binden. Niet alleen de band gaf alles wat ze hadden. Ze kregen de energie dubbel en dwars terug van het uitzinnige publiek wat hen in een ongrijpbare flow scheen te brengen. De nummers blijken bij Barking Bruce van ondergeschikt belang en slechts een hulpmiddel om hun boodschap te brengen. Uitvoeringen van o.a. Creep van Radiohead, Suds & Soda van dEUS en de explosieve afsluiter Killing In The Name Of van Rage Against The Machine worden zodanig gespeeld dat het de originelen doet vergeten. Dat is de kracht van Barking Bruce en dat maakt van hen een unieke topband. Tot april 2016 mag Barking Bruce zich de beste coverband van de Benelux noemen. Naast ‘The Clash of the Cover Bands Award 2013/2014’ hebben ze een prijzenpakket gewonnen met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Drummer Kris van Meel en leadzanger Jef Broes werden uitgeroepen tot beste in hun categorie van dit ‘The Clash’-seizoen en ontvingen daarvoor beiden de Individuele Award.


Way Beyond in 013 TilburgWay Beyond in 013 Tilburg
Way Beyond in 013 TilburgWay Beyond in 013 Tilburg
Way Beyond in 013 TilburgWay Beyond in 013 Tilburg

Als één van de topfavorieten bij de publieksstemmen ging 5-mans Pop, Rock coverband Way Beyond deze BENELUX Grand Finale in en maakten het wedstrijdverloop als één van de spannendste van de afgelopen 10 jaar ‘The Clash of the Cover Bands’. Onder leiding van de fantastische leadzangeres wist de band wederom het publiek te betoveren met prachtige uitvoeringen van o.a. Rolling In The Deep van Adèle waar het publiek prachtig in meeging, een kippenvel-uitvoering van Alone van Heart waarin de zangeres haar vocale kwaliteiten optimaal kon benutten en de afsluiter Pride van U2 waar het publiek ook helemaal in los ging. De passie en de energie die Way Beyond in haar optredens weet te leggen zijn indrukwekkend en een ware beleving. Niet voor niets dat deze prachtige band bij de beste negen bands stond van deze ‘The Clash’-editie.


Bakkeliet in 013 TilburgBakkeliet in 013 Tilburg
Bakkeliet in 013 TilburgBakkeliet in 013 Tilburg
Bakkeliet in 013 TilburgBakkeliet in 013 Tilburg

De eer om deze boeiende BENELUX Grand Finale af te mogen sluiten lag bij 5-mans Rock coverband Bakkeliet uit Alphen. Ook deze prachtige band hoorde op voorhand bij de topfavorieten in de categorie publieksstemmen en achteraf dus zeer terecht. In de nummerkeuze van dit optreden zat alles om het vooropgestelde doel te bereiken: laten horen wat je muzikaal in huis hebt, het publiek ademloos te krijgen met de ballad en tot slot de zaal te laten exploderen. En dat is gelukt. De muzikale kwaliteiten van Bakkeliet kwamen goed naar voren in o.a. Long Blond Animal van Golden Earring, de zaal was muisstil en stond gebiologeerd te luisteren naar de eigen akoestische interpretatie met o.a. banjo en accordeon van het nummer I’m On Fire van Bruce Springsteen en de volgepakte zaal ging helemaal los met Twee Emmertjes Water Halen van Jan van Brusselband en Rocking In The Free World van Neil Young. Het hoge entertainmentgehalte, de sterke vocale kwaliteiten en de energie die de leadzanger in zijn performance weet te leggen, en de dynamische opbouw van de set met daarin de juiste nummers verwerkt bracht voor Bakkeliet uiteindelijk met klein verschil de overwinning in de categorie publieksstemmen. Tot april 2016 mag Bakkeliet zich de beste coverband van de Benelux in de categorie ‘Public’s Favourite’ noemen. Als winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2013/2014’ wordt ook Bakkeliet beloond met een cd-contract met videoclip en plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens.

De Individuele Award voor de beste gitarist van dit seizoen is gewonnen door Aljo Leijendekkers van Rock & Blues coverband Rockbaas uit Bussum.

Grote dank aan de vakjury:
Lana Wolf, singer/songwriter, DJ en vocalcoach.
- George Konings, producer, singer/songwriter en eigenaar van SoundVision Studio’s in Arnhem.
- Voorzitter John Van den Borne, promoter, producer en initiatiefnemer van The Clash of the Cover Bands.
Ook speciale dank aan tv-presentator Robin Zijlstra.

Last but nog least grote complimenten voor het fantastische publiek.
Jullie enthousiasme en energie laten de bands boven zichzelf uitstijgen.

BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214

BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214BENELUX Grand Finale in 013 Tilburg 201214
BENELUX Grand Finale

Foto's gemaakt door:
- Ça Va Fotografie | Carina
- Schuijren Design | Jozef Schuijren
- Perr'image | Perry Wanrooij

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? USA Music Import Koch David Eden Ticketmaster
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Maxazine Festivalinfo
Podiuminfo EVANS RockMuZine SONOR Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands