• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Oost 2015 Café Heezen 31-01-2015

Rock coverband Bad Bunny uit Hengelo (Ov) wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso

Pop, Rock coverband DUCKWEED uit Lievelde met publieksprijs naar Halve Finale in Poppodium Metropool Hengelo  

Zaterdag 31 januari jl. vond in Café Heezen in Steenderen de laatste voorronde plaats van dit seizoen voor Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015. Vijf geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden in twee categorieën beoordeeld: vakjury en publieksstemmen. 4-mans Rock coverband Bad Bunny uit Hengelo (Ov) werd door de vakjury beloond met de 1e plaats. 3-mans Pop, Rock coverband DUCKWEED uit Lievelde wist zich naar de overwinning bij de publieksstemmen te spelen. Beide winnaars plaatsten zich hiermee voor de Halve Finale van Regio Oost Nederland die op zaterdag 7 maart plaatsvindt in Poppodium Metropool in Hengelo (main hall). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

BROOKS in Café Heezen SteenderenBROOKS in Café Heezen Steenderen
BROOKS in Café Heezen SteenderenBROOKS in Café Heezen Steenderen

De eerste band van deze laatste voorronde van Regio Oost Nederland was 4-mans Classic Rock coverband BROOKS uit Elburg. Muzikaal technisch een sterke band met een onderscheidende bandbezetting, omdat de leadzangeres ook zeer verdienstelijk Hammond met Leslie speelt en daarmee een behoorlijk bepalende rol in de band heeft. Met uitvoeringen van o.a. Back Home van Golden Earring, Little Wing van Jimi Hendrix en afsluiter Carry On My Wayward Son van Kansas, waarin ook de samenzang prima verzorgd was, speelde BROOKS zich naar een hoge score bij de vakjury.


12Inch Version in Café Heezen Steenderen12Inch Version in Café Heezen Steenderen
12Inch Version in Café Heezen Steenderen12Inch Version in Café Heezen Steenderen

4-mans Rock coverband 12 Inch Version uit Nijmegen zette ondanks een zeer grieperige leadzangeres een uitstekend optreden neer. Met goede uitvoeringen van nummers als o.a. The Dark van Anouk, One van U2 en Whole Lotta Rosie van AC/DC liet de band een uitstekend visitekaartje achter.


Bad Bunny in Café Heezen SteenderenBad Bunny in Café Heezen Steenderen
Bad Bunny in Café Heezen SteenderenBad Bunny in Café Heezen Steenderen

Na een wat aarzelend begin met nummers als Chasing Cars van Snow Patrol en Little Black Submarines van Black Keys wist 4-mans Rock coverband Bad Bunny uit Hengelo (Ov) halverwege haar set de juiste omschakeling te maken naar nummers als o.a. Heavy Cross van Gossip, Rude Boy van Tifanny Page en Whole Lotta Love van Led Zeppelin, waardoor de leadzangeres beter in haar comfortzone kwam en kon laten horen wat ze echt in huis heeft. De band behaalde een zeer hoog muzikaal technisch niveau en wist daarmee de vakjury te overtuigen. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat Bad Bunny in één van de Halve Finales van deze regio die op zaterdag 7 maart wordt gehouden in Poppodium Metropool in Hengelo.


DUCKWEED in Café Heezen SteenderenDUCKWEED in Café Heezen Steenderen
DUCKWEED in Café Heezen SteenderenDUCKWEED in Café Heezen Steenderen

Met 3-mans Pop, Rock coverband DUCKWEED stond de uiteindelijke publiekswinnaar van deze selectieronde op het podium. Op goed niveau wist de band met nummers als o.a. Let’s Stick Together van Bryan Ferry, Jimmy van Boudewijn de Groot en She van Green Day een gevarieerde set neer te zetten en daarmee een goede interactie met het publiek tot stand te brengen. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat DUCKWEED zeer verdiend in de 1e Halve Finale van Regio Oost Nederland in Poppodium Metropool in Hengelo op zaterdag 7 maart a.s.


Mind Your Step in Café Heezen SteenderenMind Your Step in Café Heezen Steenderen
Mind Your Step in Café Heezen SteenderenMind Your Step in Café Heezen Steenderen

6-mans Pop coverband Mind Your Step uit Zwolle zorgde voor een prima afsluiter van deze voorronde. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Lady Marmelade van Christina Aguilera en vriendinnen, Uptown Funk van Mark Ronson fr. Bruno Mars en Final Countdown van Europe bracht deze jonge band een gevarieerd repertoire met niet de makkelijkste nummers.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Maxazine USA Music Import
Festivalinfo EVANS Artists & Bands Booking Agency David Eden Podiuminfo
Sound Vision Studio Koch Ticketmaster Uw logo ook hier? SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands