• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio Noord/Oost 2015 Muziekcafé Scooter'S 06-03-2015

Pop & Funk coverband The Funky Five uit Bolsward wint Halve Finale Regio Noord/Oost Nederland in ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Blues coverband Ancient Remedy uit Wommels met publieksprijs naar Regio-Finale in Poppodium Metropool in Hengelo  

Vrijdag 6 maart jl. vond in een volgepakt Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden de 1e Halve Finale plaats voor Regio Noord/Oost Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Zeven bands verzorgden een boeiende muzikale strijd om een plaats in de Regio-Finale en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Pop & Funk coverband The Funky Five uit Bolsward en 5-mans Blues coverband Ancient Remedy uit Wommels wist de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Beide bands plaatsten zich met hun overwinning voor de finale van Regio Noord/Oost Nederland die op zaterdag 13 juni a.s. wordt gehouden in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov). De winnaars van deze finale ontvangen naast de regionale Awards voor de beste bands ook een ticket naar de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ ontvangen een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens.

The Woodrockers in Scooter'S LeeuwardenThe Woodrockers in Scooter'S Leeuwarden
The Woodrockers in Scooter'S LeeuwardenThe Woodrockers in Scooter'S Leeuwarden

De eerste band van deze Halve Finale was 5-mans Akoestische Pop coverband The Woodrockers uit Leeuwarden. Met vooral vocaal vaak schitterende uitvoeringen van nummers als o.a. Take It Easy van The Eagles, Jackson van Johnny Cash & June Carter en één van de muzikale hoogtepunten van de avond The Weight van The Band wist The Woodrockers muzikaal technisch een zeer goed niveau te halen. Dit zorgde bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen voor een goede score.


Mailbox in Scooter'S LeeuwardenMailbox in Scooter'S Leeuwarden
Mailbox in Scooter'S LeeuwardenMailbox in Scooter'S Leeuwarden

5-mans Pop, Rock coverband Mailbox uit Leeuwarden wist met repertoire als o.a. I Don’t Wanna Be van Gavin DeGraw, Born This Way van Lady Gaga en Crazy van Gnarls Barkley een gevarieerde set neer te zetten die ook het enthousiaste publiek goed kon waarderen. Met haar energieke performance en goede opbouw van de set wist Mailbox goed te scoren bij de publieksstemmen.


The Funky Five in Scooter'S LeeuwardenThe Funky Five in Scooter'S Leeuwarden
The Funky Five in Scooter'S LeeuwardenThe Funky Five in Scooter'S Leeuwarden

Met de vijf jonge muzikale helden van Pop & Funk coverband The Funky Five uit Bolsward stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze Halve Finale op het podium. Strakke en dynamische uitvoeringen van nummers als o.a. I Wish van Stevie Wonder en Waiting On The World To Change van John Mayer, maar zeker de op zeer hoog niveau uitgevoerde interpretatie van It’s A Man’s World van James Brown, zorgden voor de overwinning bij de vakjury. The Funky Five plaatste zich als vakjury-winnaar voor de Regio-Finale die op zaterdag 13 juni a.s. plaatsvindt in Poppodium Metropool in Hengelo (main hall). Hier spelen de negen beste coverbands van Regio Noord/Oost Nederland om de regionale Awards én een plaats in de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van de Benelux: Paradiso Amsterdam.


Ancient Remedy in Scooter'S LeeuwardenAncient Remedy in Scooter'S Leeuwarden
Ancient Remedy in Scooter'S LeeuwardenAncient Remedy in Scooter'S Leeuwarden

Het Bluesgenre werd in deze Halve Finale sterk vertegenwoordigd door 5-mans Blues coverband Ancient Remedy uit Wommels. Met heerlijke grooves en met volle overgave brachten de vijf jonge muzikanten een set met o.a. Manish Boy van Muddy Waters, Old Time Rock ’n Roll van Bob Seger en Sitting On The Dock Of The Bay van Otis Redding. Hiermee wist de band een overtuigende meerderheid aan publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale plaatste Ancient Remedy zich bij de beste negen coverbands van deze regio die op zaterdag 13 juni a.s. in Poppodium Metropool in Hengelo de muzikale strijd mogen voortzetten om de regionale Awards én daarmee ook een plaats in de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam.


KEK! in Scooter'S LeeuwardenKEK! in Scooter'S Leeuwarden
KEK! in Scooter'S LeeuwardenKEK! in Scooter'S Leeuwarden

5-mans Pop Rock coverband KEK! uit Drachten bracht een gevarieerde set met nummers als o.a. It’s A Man’s World van James Brown, Iedereen Is Van De Wereld van The Scene en een dynamische uitvoering van Highway To Hell van AC/DC. Met haar performance gaf de band een goed beeld van haar muzikale inhoud.


Daybreak in Scooter'S LeeuwardenDaybreak in Scooter'S Leeuwarden
Daybreak in Scooter'S LeeuwardenDaybreak in Scooter'S Leeuwarden

De zesde band die het podium van Scooter’S mocht betreden was 6-mans Pop, Rock coverband Daybreak uit Groningen. Met volle overgave en een hoog entertainmentgehalte wist de band een gevarieerde set neer te zetten met o.a. Royals van Lorde, No One Knows van Queens of the Stone Age en een prachtige uitvoering van Mother’s Finests Cry Baby waar een enorme passie werd ingelegd.


The Breezer Experience in Scooter'S LeeuwardenThe Breezer Experience in Scooter'S Leeuwarden
The Breezer Experience in Scooter'S LeeuwardenThe Breezer Experience in Scooter'S Leeuwarden

Het laatste half uur was voor 4-mans Classic Rock coverband The Breezer Experience uit Leeuwarden. Met overtuigende uitvoeringen van nummers als o.a. Somekind Of Wonderful van Grand Funk Railroad, Roadhouse Blues van The Doors en de zeer interactieve afsluiter Rocking In The Free World van Neil Young wist de band het volgepakte Scooter’S flink in beweging te krijgen en zorgden voor een prachtige afsluiting van deze boeiende Halve Finale.

Wij bedanken de externe vakjuryleden van deze avond voor hun gedegen beoordelingen: André Becker van Pink Floyd Project en Jan Pier Brands, directeur van het nieuwe Poppodium Neushoorn in Leeuwarden.

Scooter'S LeeuwardenScooter'S Leeuwarden

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo Maxazine USA Music Import Sound Vision Studio Koch
Uw logo ook hier? EVANS David Eden Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster
Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo SONOR RockMuZine Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands