• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Noord/Oost 2015 Metropool - Main Hall 13-06-2015

Pop & Soul coverband Not2Bigband uit Zevenaar wint finale Regio Noord/Oost Nederland in ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Top-100 coverband EMPIRE uit Dedemsvaart met publieksprijs naar BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam  

Classic Rock coverband Moonshark uit Assen met combinatieprijs vakjury/publiek naar dé Poptempel van Nederland

Zaterdag 13 juni jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov) de finale plaats van regio Noord/Oost Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. De negen beste bands van Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen gingen de spannende muzikale strijd met elkaar aan om de Awards van de vakjury, publieksstemmen en de Runner-Up (hoogste score in beide categorieën samen na de twee winnaars). Bij de vakjury ging de 1e prijs naar 11-mans Pop & Soul coverband Not2Bigband uit Zevenaar. In de categorie publieksstemmen ging de overwinning naar 7-mans Top-100 coverband EMPIRE uit Dedemsvaart. De Runner-Up Award ging naar 5-mans Classic Rock coverband Moonshark uit Assen. Deze drie bands staan met hun overwinningen in de BENELUX Semi-Finals die in januari a.s. plaatsvinden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso! De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

Ancient Remedy in Metropool HengeloAncient Remedy in Metropool Hengelo
Ancient Remedy in Metropool HengeloAncient Remedy in Metropool Hengelo

De aftrap van deze Regio-Finale werd verzorgd door 5-mans Blues, Rock coverband Ancient Remedy uit Wommels. Met prachtige uitvoeringen van o.a. Stuck In The Middle With You van Stealers Wheel, Sitting On The Dock Of The Bay van Otis Redding en de krachtige afsluiter Old Time Rock & Roll van Bob Seger wist de jonge band de lat voor de andere bands stevig neer te leggen. Het optreden van Ancient Remedy werd even onderbroken, omdat de bassist Jildert de Boer zijn vriendin publiekelijk ten huwelijk vroeg. Gelukkig was haar antwoord ‘ja’ zodat de avond hoe dan ook geslaagd was voor deze sympathieke band. Wij wensen het toekomstige bruidspaar heel veel geluk. 


Damage Inc. in Metropool HengeloDamage Inc. in Metropool Hengelo
Damage Inc. in Metropool HengeloDamage Inc. in Metropool Hengelo

Het 2e half uur van deze finale was voor 4-mans Metallica tribute Damage Inc. uit Steenwijk. Op goed niveau en met volle overgave bracht de band krachtige uitvoeringen van o.a. Enter Sandman, Fade To Black en No Remorse. Zowel muzikaal technisch als ook in de sounds en de presentatie is Damage Inc. op dit moment beslist één van de betere Metallica tributes in Nederland.


Not2Bigband in Metropool HengeloNot2Bigband in Metropool Hengelo
Not2Bigband in Metropool HengeloNot2Bigband in Metropool Hengelo

Na Blues en Metal was het nu tijd voor Soul. 11-mans Soul coverband Not2Bigband uit Zevenaar wist een indrukwekkend optreden neer te zetten met sterke interpretaties van nummers als o.a. Please Please Don’t Go van James Brown, Long Tall Sally van Little Richard en de zeer gevoelige ballad Natural Woman van Aretha Franklin. Onder leiding van de zeer getalenteerde leadzangeres speelde Not2Bigband zich overtuigend naar de 1e plaats bij de vakjury. Strakke grooves, goede sounds, sterke arrangementen en vocaal zowel in de lead als in de samenzang van zeer hoog niveau. Als vakjury-winnaar van deze Regio-Finale staat Not2Bigband bij de 18 beste coverbands (alle regionale winnaars) van de Benelux die in Paradiso Amsterdam gaan strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale. Leadzangeres Katharina Wildenbeest werd door de vakjury tot beste vocalist(e) en drummer Jasper Kroondijk tot beste drummer van deze finale uitgeroepen en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt.


ROCKED in Metropool HengeloROCKED in Metropool Hengelo
ROCKED in Metropool HengeloROCKED in Metropool Hengelo

4-mans Rock coverband ROCKED uit Didam zette een sterk optreden neer met nummers als o.a. Fool for Your Loving van Whitesnake, Fire van Jimi Hendrix en Emerald van Thin Lizzy. Muzikaal technisch op hoog niveau met goede sounds en sterke vocals wist de band goed te scoren bij de vakjury.


EMPIRE in Metropool HengeloEMPIRE in Metropool Hengelo
EMPIRE in Metropool HengeloEMPIRE in Metropool Hengelo

De 5e band van deze Regio-Finale was 7-mans Top-100 coverband EMPIRE uit Dedemsvaart. Wat heeft deze band in korte tijd een ontwikkeling doorgemaakt! Muzikaal op zeer goed niveau en met volle overgave werden niet de makkelijkste nummers het publiek ingespeeld. Mr. Blue Sky van ELO, Alive van Pearl Jam en afsluiter Kids van Robbie Williams ft. Kylie Minogue gaven een gevarieerd beeld van wat deze band in huis heeft. Naast het verzorgde spel weet EMPIRE ook een hoog entertainmentgehalte te brengen waarmee een sterke interactie met het publiek wordt opgebouwd. Het resultaat van dit prachtige optreden was uiteindelijk de 1e plaats bij de publieksstemmen. EMPIRE staat als publiekswinnaar van deze finale dik verdiend bij de beste 18 bands van deze ‘The Clash’-editie die in januari in Paradiso Amsterdam de muzikale strijd mogen voortzetten om een plaats te bemachtigen in de BENELUX Grand Finale in april 2016 (datum en plaats worden in september bekend gemaakt). Jurgen Kleine werd door de vakjury tot beste toetsenist van deze finale uitgeroepen en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 11e The Clash-seizoen.


The Funky Five in Metropool HengeloThe Funky Five in Metropool Hengelo
The Funky Five in Metropool HengeloThe Funky Five in Metropool Hengelo

5-mans Pop & Funk coverband The Funky Five uit Bolsward had zich als vakjury-winnaar uit de Halve Finales geplaatst voor deze Regio-Finale en wist het ook dit keer weer helemaal waar te maken. Strakke grooves en muzikaal op zeer goed niveau met een leadzangeres die gedurende dit optreden naar een steeds hoger niveau wist te groeien. Met uitvoeringen van o.a. Stiched Up van John Mayer, I Wish van Stevie Wonder en Incredible van Joss Stone wist The Funky Five ook nu weer hoog te scoren bij de vakjury. Erik de Groot was deze finale de beste bassist en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt.


Bad Bunny in Metropool HengeloBad Bunny in Metropool Hengelo
Bad Bunny in Metropool HengeloBad Bunny in Metropool Hengelo

Met een zeer gevarieerde set waarin nummers zaten als o.a. The Day After Tomorrow van Sabia, Nights In White Satin van Moody Blues en I Want To Break Free van Queen wist 5-mans Pop, Rock coverband Bad Bunny uit Hengelo (Ov) een dynamisch optreden neer te zetten. Dat het optreden ook bij het publiek goed in de smaak viel resulteerde in een sterke score bij de publieksstemmen.


Moonshark in Metropool HengeloMoonshark in Metropool Hengelo
Moonshark in Metropool HengeloMoonshark in Metropool Hengelo

De vijf mannen van Classic Rock coverband Moonshark uit Assen stralen zoveel plezier en enthousiasme uit tijdens hun optreden, dat je bijna vergeet dat er op zeer hoog niveau gespeeld wordt. Muzikaal technisch klopt het allemaal wat deze mannen laten horen en met hun repertoirekeuze weten ze ook alle sterke onderdelen van de band optimaal te benutten. Nummers als o.a. Sleeping Bird van Herman Brood, Whiskey In The Jar van Thin Lizzy en de prachtige afsluiter Heroes van David Bowie weten ze een eigen smoel te geven zonder dat dit ten koste gaat van de herkenbaarheid en de feel van het origineel. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen hoog te scoren wist Moonshark zich als Runner-Up te plaatsen bij de 18 beste bands van dit The Clash-seizoen die in januari in Paradiso Amsterdam de muzikale strijd met elkaar aangaan in de BENELUX Semi-Finals. De winnaars hiervan plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd waar gespeeld wordt om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ met het bijbehorende prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux. Hansch van der Velden werd door de vakjury tot beste gitarist van deze finale uitgeroepen en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 11e The Clash-seizoen.


BROOKS in Metropool HengeloBROOKS in Metropool Hengelo
BROOKS in Metropool HengeloBROOKS in Metropool Hengelo

Het laatste half uur van deze Regio-Finale was voor 4-mans Pop, Rock coverband BROOKS uit Elburg. Ook deze band weet met eigen interpretaties een heel eigen sausje te geven aan nummers als o.a. The Dark van Anouk, Davey’s On The Road Again van Manfred Mann’s Earth Band en Purple Rain van Prince. BROOKS wist ook nu weer zeer hoog te scoren bij de vakjury en zorgde voor een prima afsluiting van deze finale van Regio Noord/Oost Nederland.


Metropool HengeloMetropool Hengelo
Metropool Hengelo

Alle 18 bands die zich uiteindelijk weten te plaatsen of al hebben geplaatst voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso worden in hun voorbereidingen door de organisatie ondersteund door o.a. bandcoaching, vocalcoaching en guitarcoaching. Van alle bands in Paradiso worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de dvd ‘The Clash of the Cover Bands - Live on stage in Paradiso’. Ook komt er van alle 18 regionale winnaars die in Paradiso spelen een live-single in de interactieve ‘The Clash-Hitlijst’ die loopt van 1 februari tot 15 april 2016. De wekelijkse top-5 van deze hitlijst zal worden geplugged bij alle landelijke en regionale radiostations in Nederland en België. Meer informatie hierover binnenkort op deze website.

Metropool HengeloMetropool Hengelo

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo Uw logo ook hier? Maxazine SONOR Artists & Bands Booking Agency
USA Music Import Uw logo ook hier? EVANS David Eden Ticketmaster
Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Festivalinfo Sound Vision Studio Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands