• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Finale extra landelijke cyclus 2015 Podium de Vorstin 24-10-2015

Soul coverband Blow Out! uit Amsterdam wint Regio-Finale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015 

Allround coverband Tenggara Boys uit Cuijk met publieksprijs naar BENELUX Semi-Finals in Paradiso   

Flying Colors tribute Mach5 uit Hilversum met combinatieprijs vakjury/publiek naar Paradiso

In een volgepakt Podium de Vorstin in Hilversum vond op zaterdag 24 oktober jl. de finale plaats van de extra landelijke cyclus in de gerenommeerde bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. In de aanloop naar het 12,5 jaar bestaan van deze grootste bandwedstrijd zijn 50 extra bands geselecteerd die in een extra cyclus mee konden strijden om drie plaatsen in de BENELUX Semi-Finals die op 9 en 10 januari a.s. worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam. De beste acht coverbands van deze cyclus zorgden in deze finale voor een gevarieerde, dynamische en zeer boeiende eindstrijd en het bleef tot het eind spannend wie er met de Awards vandoor zouden gaan. Na het juryberaad en het tellen van de publieksstemmen werd de uitslag bekend gemaakt. 8-mans Soul coverband Blow Out! uit Amsterdam werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen en 6-mans Allround coverband Tenggara Boys uit Cuijk had de meeste publieksstemmen binnen gespeeld. Door in beide categorieën samen de hoogste score te bereiken ging de Runner Up-Award naar 5-mans Flying Colors tribute Mach5 uit Hilversum. Deze drie prachtige topbands plaatsten zich met hun overwinning voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam (main hall). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 betaalde optredens in de Benelux.

The NOT Band - Podium de VorstinThe NOT Band - Podium de VorstinThe NOT Band - Podium de VorstinThe NOT Band - Podium de Vorstin

De eerst band die het mooie podium van de Vorstin mocht betreden was 5-mans Sixties coverband The NOT Band uit Zaandam. Op muzikaal technisch zeer hoog niveau, met voortreffelijke samenzang en de specifieke jaren ‘60 sounds wist de band het enthousiaste publiek te trakteren op een aantal grote hits zoals o.a. Busstop van The Hollies, You Lost That Loving Feeling van Righteous Brothers en de door het pubiek flink meegezongen afsluiter Twist And Shout van The Beatles. Bij zowel de vakjury als bij het publiek wist The NOT Band ook nu weer zeer hoog te scoren.

Mucho Ruido - Podium de VorstinMucho Ruido - Podium de VorstinMucho Ruido - Podium de VorstinMucho Ruido - Podium de Vorstin

4-mans Rock coverband Mucho Ruido uit Nijmegen had zich in de halve finales als publiekswinnaar geplaatst voor deze finale en wist haar vorige optredens in ‘The Clash’ te toppen. Op technisch zeer goed niveau wist de band met uitvoeringen van o.a. Even Flow van Pearl Jam, By The Way van Red Hot Chili Peppers en Good Grief van Urban Dance Squad ook nu weer het publiek flink in beweging te krijgen en goed te scoren bij de publieksstemmen.

Mucho Ruido - Podium de VorstinTenggara Boys - Podium de VorstinTenggara Boys - Podium de VorstinTenggara Boys - Podium de Vorstin

Ze kwamen, zagen en overwonnen! 6-mans Allround coverband Tenggara Boys uit Cuijk hadden een set in elkaar gezet waar ze het publiek vanaf de eerste tonen mee aan het swingen konden krijgen. Met bewerkingen van nummers als o.a. Sex Machine van James Brown, Hip Hop Hooray van Naughty by Nature en Show Me Love van Robin S. wisten de zes jonge muzikanten het publiek beet te pakken en niet meer los te laten. Met uiteindelijk de meeste publieksstemmen won Tenggara Boys de Public’s Favourite-Award en staat als publiekswinnaar bij de 18 beste coverbands van deze ‘The Clash’-editie in de BENELUX Semi-Finals die op 9 en 10 januari worden gehouden in Poptempel Paradiso Amsterdam! Neville Mastail werd door de vakjury uitgeroepen tot beste bassist van deze finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale op zaterdag 23 april a.s. worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 11e The Clash-editie.

Mach5 - Podium de VorstinMach5 - Podium de VorstinMach5 - Podium de VorstinMach5 - Podium de Vorstin

Voor 5-mans Flying Colors tribute Mach5 uit Hilversum was het een heerlijke thuiswedstrijd. Met nummers als o.a. Mask Machine, One Love Forever en afsluiter Coulda Woulda Shoulda wist de band op indrukwekkende wijze de individuele kwaliteiten optimaal te benutten. Vooral instrumentaal wist de band een zeer hoog niveau te behalen en ondanks de beperkte herkenbaarheid van de nummers bij het grote publiek juist met haar muzikale inhoud niet alleen de vakjury maar toch ook het publiek te overtuigen. Dan moet je echt van goeden huize komen en dat is dus ook het geval. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen zeer hoog te scoren wist Mach5 beslag te leggen op de Runner Up-Award van deze finale en staat daarmee bij de beste 18 bands van dit seizoen in de BENELUX Semi-Finals die op 9 en 10 januari a.s. worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam! Tim de Jong werd door de vakjury uitgeroepen tot beste drummer van deze finale en Franc Tijdink tot beste gitarist. Beide topmuzikanten zijn daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Final worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash’-editie.

Blow Out! - Podium de VorstinBlow Out! - Podium de VorstinBlow Out! - Podium de VorstinBlow Out! - Podium de Vorstin

Met een uitstekende repertoirekeuze en arrangementen waarin alle individuele kwaliteiten optimaal werden benut, goede sounds werden neergezet en met een zeer hoog entertainmentgehalte waarin volop gebruik gemaakt werd van zowel de muzikale dynamiek als ook een boeiende dynamiek werd gebracht in de podiumpresentatie, speelde 8-mans Soul coverband Blow Out! uit Amsterdam zich overtuigend naar de overwinning bij de unanieme vakjury en een zeer goede score bij de publieksstemmen. De band weet het publiek zowel stil en ademloos te krijgen met haar uitvoering van de ballad Piece Of My Heart van Janis Joplin als ook de zaal compleet uit haar dak te laten gaan met nummers als o.a. Raise Your Hand van Janis Joplin & Tom Jones en de afsluiter Uptown Funk van Mark Ronson ft. Bruno Mars. Als vakjury-winnaar van deze finale staat Blow Out! bij de 18 beste bands van dit seizoen in de BENELUX Semi-Finals die op 9 en 10 januari a.s. worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam! De vakjury koos Judith Snijders tot beste vocalist(e) en Mark Arts tot beste toetsenist van deze finale. Beide zijn daardoor genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 11e ‘The Clash’-editie.

G.E.A.R. - Podium de VorstinG.E.A.R. - Podium de VorstinG.E.A.R. - Podium de VorstinG.E.A.R. - Podium de Vorstin

4-mans Pop coverband G.E.A.R. uit Hilversum wist ook nu weer indruk te maken met sterke uitvoeringen van o.a. Heaven van Los Lonely Boys, Two Brothers van Fiction Plane en één van de hoogtepunten van deze finale een indrukwekkende uitvoering van de ballad Songbird van Fleetwood Mac. Vooral tijdens deze ballad kwamen de vocale kwaliteiten van de leadzangeres aan bod wat ook door het publiek beloond werd met een ovationeel applaus.

Barrcuda - Podium de VorstinBarrcuda - Podium de VorstinBarrcuda - Podium de VorstinBarrcuda - Podium de Vorstin

Dat de finalisten behoorlijk gelijkwaardig waren en het verschil gezocht moest worden in de nuances werd nog eens extra bevestigd door 5-mans Rock coverband Barracuda uit Eindhoven. De band wist haar vorige optredens in ‘The Clash’ absoluut te toppen met sterke uitvoeringen van o.a. Barracuda van Heart, Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses en de prachtige uitvoering van Stairway To Heaven van Led Zeppelin in de uitvoering van Heart. Ik denk dat Jimmy Page ook bij deze uitvoering zijn ogen niet droog had kunnen houden want de leadzangeres wist vooral in deze uitvoering haar vocale kwaliteiten optimaal te benutten en daarmee het publiek een ovationeel applaus te ontlokken.

The Coffeecats - Podium de VorstinThe Coffeecats - Podium de VorstinThe Coffeecats - Podium de VorstinThe Coffeecats - Podium de Vorstin

Het laatste half uur van deze finale was voor de zeer talentvolle jonge 6-mans Allround coverband The Coffeecats uit Hengelo (Ov). Met volle overgave en op zeer goed niveau wist de band met nummers als o.a. Treasure van Bruno Mars, Shut Up And Dance van Walk The Moon en de dynamische afsluiter Are You Gonna Be My Girl van Jet ook nu weer een uitstekend visitekaartje af te geven. The Coffeecats is ook een jonge band die zich in rap tempo blijft door ontwikkelen en waar we zeker meer van gaan horen.

Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015Finale extra landelijke cyclus 2015

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Maxazine David Eden SONOR
USA Music Import Podiuminfo Koch Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency
Sound Vision Studio Uw logo ook hier? EVANS Festivalinfo Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands