• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2016/2017 Poppodium Apollo @ Groothuis 27-11-2015

Pop coverband Sanne de Band uit Hoogezand-Sappemeer wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso

Rock coverband The Band-its uit Westerbork met publieksprijs naar finale Regio Drenthe/Groningen  

Op zaterdag 27 november jl. vond in Poppodium Apollo @ Groothuis in Emmen de 1e Voorronde plaats voor Regio Drenthe/Groningen in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2016’. Vijf geselecteerde bands gingen voor een enthousiast publiek en een kritische jury de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de finale. Na vijf boeiende optredens beloonde de vakjury 5-mans Pop coverband Sanne de Band uit Hoogezand-Sappemeer met de 1e plaats. Bij de publieksstemmen ging de overwinning overtuigend naar 5-mans Rock coverband The Band-its uit Westerbork. Beide winnaars plaatsten zich hiermee voor de finale waar de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar worden beloond met de Awards voor de beste en populairste coverband van deze regio én een plaats in de finale van Regio Noord-Nederland (Groningen, Drenthe, Friesland). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016’ winnen naast de eeuwige roem o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Mr. Mungo in Apollo @ Groothuis EmmenMr. Mungo in Apollo @ Groothuis Emmen
Mr. Mungo in Apollo @ Groothuis EmmenMr. Mungo in Apollo @ Groothuis Emmen

De aftrap van deze 1e Voorronde voor Regio Drenthe/Groningen werd verricht door 4-mans Top-100 coverband Mr. Mungo uit Groningen. Met een gevarieerde set waarin nummers zaten verpakt als o.a. Sinds Een Dag Of Twee van Doe Maar, Treasure van Bruno Mars en een verrassende interpretatie van Royals van Lorde liet de band een uitstekende indruk achter.


Straque in Apollo @ Groothuis EmmenStraque in Apollo @ Groothuis Emmen
Straque in Apollo @ Groothuis EmmenStraque in Apollo @ Groothuis Emmen

4-mans Pop coverband Straque uit Hoogeveen wist een sterke indruk achter te laten met uitvoeringen van nummers als o.a. Tainted Love van Softcell, Fall To Pieces van Velvet Revolver en Candy van Iggy Pop/Kate Pierson. Straque weet door een uitgekiende repertoirekeuze de sterke punten in de band optimaal te benutten. Zowel publiek als vakjury waren onder de indruk.


Sanne de Band in Apollo @ Groothuis EmmenSanne de Band in Apollo @ Groothuis Emmen
Sanne de Band in Apollo @ Groothuis EmmenSanne de Band in Apollo @ Groothuis Emmen

Met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. Every Breath You Take van The Police, Locked Out of Heaven van Bruno Mars en Beat It van Michael Jackson wist 5-mans Pop coverband Sanne de Band uit Hoogezand-Sappemeer de 1e plaats bij de vakjury binnen te spelen. Onder leiding van een bovengemiddelde leadzangeres die een zeer hoog technisch niveau wist te bereiken wist de band het publiek regelmatig te verleiden tot een ovationeel applaus. Sanne de Band staat als vakjury-winnaar van deze voorronde in de finale van Regio Groningen/Drenthe die op zaterdag 12 maart a.s. plaatsvindt ook in Poppodium Apollo. De winnaars van deze finale plaatsen zich voor de Regio-Finale van Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe), de laatste stap richting dé Poptempel van Nederland: Paradiso!


The Band-its in Apollo @ Groothuis EmmenThe Band-its in Apollo @ Groothuis Emmen
The Band-its in Apollo @ Groothuis EmmenThe Band-its in Apollo @ Groothuis Emmen

De vijf supertalenten van Rock coverband The Band-its uit Westerbork wisten ook te zwaar te imponeren. Op hoog niveau en met veel energie werden nummers als o.a. Baby Get It On van Ike & Tina Turner, Bed of Roses van Bon Jovi en This Is What It Feels Like van Armin van Buuren gebracht. Met een zeer overtuigende leadzangeres die regelmatig voor kippenvel-momenten wist te zorgen en een sterke interactie met het publiek wist te bereiken speelde de band zich naar een dik verdiende 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat The Band-its in de finale van Regio Drenthe/Groningen die op zaterdag 12 maart a.s. wordt gehouden ook in Poppodium Apollo. Hier wordt gespeeld om de Awards voor de beste en populairste bands van deze regio én een plaats in de grote finale van Regio Noord Nederland (Drenthe, Friesland en Groningen) waaruit de winnaars zich plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam!


OldRocks in Apollo @ Groothuis EmmenOldRocks in Apollo @ Groothuis Emmen
OldRocks in Apollo @ Groothuis EmmenOldRocks in Apollo @ Groothuis Emmen

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 4-mans Classic Rock coverband OldRocks uit Erica. Heerlijke uitvoeringen van nummers als o.a. Jet Airliner van Steve Miller, Sleeping Bird van Herman Brood en Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd zorgden voor een indrukwekkende afsluiting van deze voorronde. OldRocks wist zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen hoog te scoren en komt zeker in aanmerking om mee te dingen naar de Wild-Card (de band die over drie voorrondes gezien de hoogste score haalt bij de vakjury en de publieksstemmen samen) die recht geeft op een plaats in de finale van Regio Drenthe/Groningen die op zaterdag 12 maart a.s. ook wordt gehouden in Poppodium Apollo.

Foto's: Peter van Huizen en Marielle Hensums

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo USA Music Import Koch SONOR Sound Vision Studio
RockMuZine Maxazine Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? EVANS Podiuminfo David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands