• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde extra landelijke cyclus 2016/2017 Poppodium Apollo @ Groothuis 26-06-2016

Allround coverband Ten Tap Trouble uit Enschede wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! 

Pop, Rock coverband Distant Neighbours uit Hengelo met publieksprijs naar Regio-Finale in Podium de Vorstin  

Zondag 26 juni jl. vond in Poppodium Apollo @ Groothuis in Emmen de 4e Voorronde plaats van de extra landelijke cyclus in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Vier geselecteerde bands gingen een spannende muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Na zes boeiende optredens werden de twee winnaars bekend gemaakt. Bij de vakjury ging de 1e plaats naar 6-mans Allround coverband Ten Tap Trouble uit Enschede. De overwinning bij de publieksstemmen ging naar 6-mans Pop, Rock coverband Distant Neighbours uit Hengelo. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finale van de extra landelijke cyclus die op zaterdag 22 oktober wordt gehouden in de grote zaal van Podium de Vorstin. De vakjury-winnaar en de publiekswinnaar van deze finale ontvangen naast de Regio-Awards ook een plaats bij de beste 18 bands van Nederland en België in de BENELUX Semi-Finals, de laatste stap richting de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016/2017’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en meerdere optredens.

Blackboots in Apollo @ Groothuis EmmenBlackboots in Apollo @ Groothuis Emmen
Blackboots in Apollo @ Groothuis EmmenBlackboots in Apollo @ Groothuis Emmen

De eerste band die in deze laatste Voorronde van de extra landelijke cyclus haar muzikale kwaliteiten mocht tonen was 5-mans Rock coverband Blackboots uit Heerenveen. Op zeer goed niveau en onder aanvoering van een uitstekende leadzangeres (met zwarte laarzen) werden nummers als Panama van Van Halen, Creep van Radiohead en Psycho van Muse het publiek in gespeeld.


The Blues Connection in Apollo @ Groothuis EmmenThe Blues Connection in Apollo @ Groothuis Emmen
The Blues Connection in Apollo @ Groothuis EmmenThe Blues Connection in Apollo @ Groothuis Emmen

Door ziekte van twee bandleden was Blues coverband The Blues Connection uit Zwolle helaas uitgedund naar een 3-mans formatie. Complimenten voor de band dat ze toch kwamen spelen en de uitdaging aangingen. Met interpretaties van nummers als Dead Flowers van Rolling Stones, A Million Miles Away van Rory Gallagher en The Thrill Is Gone van BB King kreeg de band toch grote waardering van het enthousiaste publiek.


Ten Tap Trouble in Apollo @ Groothuis EmmenTen Tap Trouble in Apollo @ Groothuis Emmen
Ten Tap Trouble in Apollo @ Groothuis EmmenTen Tap Trouble in Apollo @ Groothuis Emmen

Zowel muzikaal technisch als ook in de podiumpresentatie werd het beste optreden van deze voorronde gebracht door 6-mans Allround coverband Ten Tap Trouble uit Enschede. Op hoog niveau werden nummers gebracht als Walking On The Moon van The Police, Folsom Prison Blues van Johnny Cash en Baker Street van Gerry Rafferty. De band weet alle nummers met een ‘eigen sausje’ te brengen, wat de nummers weer eigentijds en extra boeiend maken. Voeg daarbij het hoge entertainmentgehalte waarin een goede interactie met het publiek wordt opgebouwd en je hebt een top band die zich naar de hoogste score bij de vakjury wist te spelen. Als vakjury-winnaar van deze voorronde plaatste Ten Tap Trouble zich voor de finale van de extra landelijke cyclus die op zaterdag 22 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. De vakjury-winnaar en publiekswinnaar van deze finale plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals waar alle 18 regionale winnaars zullen strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO!


Distant Neighbours in Apollo @ Groothuis EmmenDistant Neighbours in Apollo @ Groothuis Emmen
Distant Neighbours in Apollo @ Groothuis EmmenDistant Neighbours in Apollo @ Groothuis Emmen

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 6-mans Pop, Rock coverband Distant Neighbours uit Hengelo. Met volle overgave en op goed niveau bracht de band boeiende uitvoeringen van o.a. Treasure van Bruno Mars, Blurred Lines van Robin Thicke fr. Pharrell Williams en Highway To Hell van AC/DC. De band bestaat uit vier zeer talentvolle muzikanten met twee zangeressen, die zowel in de leadzang als ook in de samenzang regelmatig voor kippenvelmomenten kunnen zorgen. Deze band heeft laten horen te kunnen doorgroeien naar een absoluut topniveau. Als publiekswinnaar van deze laatste selectieronde van de extra landelijke cyclus staat Distant Neighbours bij de beste negen bands die in de finale op zaterdag 22 oktober a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum zullen gaan strijden om de Regio Awards én een plaats in de BENELUX Semi-Finals, de laatste stap richting PARADISO!

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Koch Maxazine
Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Festivalinfo Ticketmaster RockMuZine
David Eden Uw logo ook hier? EVANS USA Music Import Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands