• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Zuid Nederland 2017 013 03-06-2017

Allround coverband Lucky Nine uit Asten wint finale Regio Zuid Nederland in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Allround coverband CoverUp! uit Dongen publiekswinnaar in volgepakt Poppodium 013 Tilburg

Rock coverband Galvanized uit Wilbertoord met 2e plaats vakjury en Rock coverband WayWard uit Den Bosch met 2e plaats publieksstemmen naar BENELUX Semi-Finals

Zaterdag 3 juni jl. vond in Poppodium 013 in Tilburg de finale van Regio Zuid Nederland plaats in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! De negen beste bands uit de diverse voorrondes gingen de muzikale strijd met elkaar aan om de Regio-Awards en werden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury en publiek. De bands wisten allemaal het onderste uit de kan te halen en zorgden voor een boeiende en spannende avond. Bij de vakjury wist 9-mans Allround coverband Lucky Nine uit Asten de 1e plaats binnen te spelen met op een goede 2e plaats voor 5-mans Rock coverband Galvanized uit Wilbertoord. Bij de publieksstemmen ging de overwinning dik verdiend naar 10-mans Allround coverband CoverUp! uit Dongen met een 2e plaats voor 5-mans Rock coverband WayWard uit Den Bosch. Deze vier bands ontvingen een Regio-Award en plaatsten zich daarmee voor de BENELUX Semi-Finals die op 21 en 22 oktober a.s. worden gehouden in Podium De Vorstin in Hilversum. Hier spelen de 18 regionale winnaars om een plaats in de BENELUX Grand Finale die op 7 januari a.s. plaatsvindt in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Alle regionale winnaars ontvangen in de voorbereiding op de BENELUX Semi-Finals gratis bandcoaching, vocal coaching, stage-presence coaching en begeleiding in de marketing en promotie. De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands Awards worden beloond met o.a. een studio-cd en meerdere optredens in de Benelux.

Velvet Antlers in Poppodium 013 TilburgVelvet Antlers in Poppodium 013 Tilburg
Velvet Antlers in Poppodium 013 TilburgVelvet Antlers in Poppodium 013 Tilburg

De aftrap van deze Regio-Finale werd verricht door 5-mans Pop Rock coverband Velvet Antlers uit Eindhoven. Met prachtige uitvoeringen van o.a. Wade In The Water van Eva Cassidy, You Oughta Know van Alanis Morissette en Little By Little van Susan Tedeschi speelde de band zich naar een goede score bij de vakjury en legde ook meteen de lat hoog voor de andere finalisten.

Down to Eleven in Poppodium 013 TilburgDown to Eleven in Poppodium 013 Tilburg
Down to Eleven in Poppodium 013 TilburgDown to Eleven in Poppodium 013 Tilburg

Met volle overgave en technisch op goed niveau zette 4-mans Rock coverband Down to Eleven uit Etten-Leur een sterk optreden neer. Met nummers als Nobody’s Wife van Anouk, Have A Little Faith In Me van John Hiatt en de zeer dynamische afsluiter Killing In The Name van Rage Against The Machine wist de band ook goed te scoren bij de publieksstemmen.

WayWard in Poppodium 013 TilburgWayWard in Poppodium 013 Tilburg
WayWard in Poppodium 013 TilburgWayWard in Poppodium 013 Tilburg

5-mans Rock coverband WayWard uit Den Bosch speelde niet alleen technisch op goed niveau, maar beschikt over een leadzangeres die niet alleen vocaal technisch bovengemiddeld is, maar ook in de podiumpresentatie het publiek weet te ‘pakken’. Met een goed opgebouwde set waarin nummers zaten verwerkt als Vertigo van U2, Zombie van The Cranberries en The Pretender van Foo Fighters speelde WayWard zich naar een verdienstelijke 2e plaats bij de publieksstemmen en staat daarmee bij in de BENELUX Semi-Finals die op 21 en 22 oktober a.s. worden gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. De laatste stap richting het heilige podium van PARADISO!

The Frozen Penguins in Poppodium 013 TilburgThe Frozen Penguins in Poppodium 013 Tilburg
The Frozen Penguins in Poppodium 013 TilburgThe Frozen Penguins in Poppodium 013 Tilburg

Met passie en zichtbaar veel plezier stonden de vijf bandleden van The Frozen Penguins uit Tessenderlo (B) te schitteren op het mooie podium van 013 Tilburg. Met een gevarieerde set waarin nummers als A Forest van The Cure, Lonely Boy van Black Keys en Dakota van Stereophonics zaten verwerkt speelde de band zich naar een hoge score bij de publieksstemmen.

Lucky Nine in Poppodium 013 TilburgLucky Nine in Poppodium 013 Tilburg
Lucky Nine in Poppodium 013 TilburgLucky Nine in Poppodium 013 Tilburg

Technisch op hoog niveau, goede sounds en dynamiek, functionele arrangementen en een uitgekiende nummerkeuze in een goed opgebouwde set en een sterke leadzanger en leadzangeres met een boeiende presentatie en een hoog entertainmentgehalte. Dat waren de belangrijkste ingrediënten voor 9-mans Allround coverband Lucky Nine uit Asten om de hoogste score te behalen bij de vakjury en ook indruk te maken bij het enthousiaste publiek. Nummers als Give It Away van Red Hot Chili Peppers, Zandloper van Typhoon en Raise Your Glass van Pink werden op hoog niveau de zaal ingespeeld en geven ook de veelzijdigheid aan van deze band. Als vakjury-winnaar van deze Regio-Finale staat Lucky Nine in de BENELUX Semi-Finals die op 21 en 22 oktober a.s. worden gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. De winnaars van deze Semi-Finals plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO! Bassist Joost Gorissen, Toetsenist Erik Goris en leadzanger Pieter Vogels werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit ‘The Clash’-seizoen.


ACT83 in Poppodium 013 TilburgACT83 in Poppodium 013 Tilburg
ACT83 in Poppodium 013 TilburgACT83 in Poppodium 013 Tilburg

Wat een heerlijke band en wat hebben ze weer genoten. In 1983 opgericht en ‘still going strong’. De zeven mannen en vrouwen van Classic Rock coverband ACT83 spelen niet alleen op zeer goed niveau maar weten ook door hun passie en enthousiasme een sterke band op te bouwen met het publiek. Met sterke uitvoeringen van o.a. Easy Lover van Philip Bailey & Phil Collins, Alone van Heart en With A Little Help From My Friends van Joe Cocker speelde de band zich naar een goede score bij de publieksstemmen.


CoverUp! in Poppodium 013 TilburgCoverUp! in Poppodium 013 Tilburg
CoverUp! in Poppodium 013 TilburgCoverUp! in Poppodium 013 Tilburg

Opnieuw wist 10-mans Allround coverband CoverUp! uit Dongen haar vorige optreden in ‘The Clash’ te toppen! Muzikaal technisch op goed niveau, sterke dynamiek, gevarieerde nummerkeuze en een zeer hoog entertainmentgehalte. Met boeiende uitvoeringen van nummers als Ik Leef Niet Meer Voor Jou van Marco Borsato, Livin’ La Vida Loca van Ricky Martin en de gevoelige ballad Can You Feel The Love Tonight van Phil Collins liet de band zich door het enthousiaste publiek omarmen en maakte er een geweldig feest van. CoverUp! speelde zich met volle overgave naar de 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze Regio-Finale staat de band in de BENELUX Semi-Finals die op 21 en 22 oktober a.s. worden gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. De winnaars van deze Semi-Finals plaatsen zich voor de Grand Finale in Poptempel PARADISO!

Critical Crossings in Poppodium 013 TilburgCritical Crossings in Poppodium 013 Tilburg
Critical Crossings in Poppodium 013 TilburgCritical Crossings in Poppodium 013 Tilburg

De achtste band van deze Regio-Finale was 5-mans Country/Americana coverband Critical Crossings uit Oss. Met prachtige uitvoeringen van nummers als Fortunate Son van Creedence Clearwater Revival, Dead Flowers van Franky Miller en Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd wist de band een uitstekend visitekaartje achter te laten.

Galvanized in Poppodium 013 TilburgGalvanized in Poppodium 013 Tilburg
Galvanized in Poppodium 013 TilburgGalvanized in Poppodium 013 Tilburg

Het laatste half uur van deze Regio-Finale was voor 5-mans Rock coverband Galvanized uit Wilbertoord. Wat een hoog niveau en wat een sterke energie weten deze mannen in hun spel te leggen. Met een sterke set waarin nummers zaten als She Sells Sanctuary van The Cult, Feel Like Makin’ Love van Bad Company en één van de hoogtepunten van de avond: My Hero van Foo Fighters speelde de band zich naar sterke 2e plaats bij de vakjury. Hiermee staat deze talentvolle jonge band dik verdiend in de BENELUX Semi-Finals die op 21 en 22 oktober a.s. worden gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. De laatste stap richting Poptempel PARADISO! Drummer Koen Peters en leadgitarist Rens Klaassen werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 13e ‘The Clash’-seizoen.


Met dank aan de vakjury:
- Fran Kaart: specialiste in CVT (Complete Vocal Technique)
- Sebastiaan Spijker: Music Video Director
- Voorzitter John Van den Borne: band coach (muzikaal, presentatie, promotie, organisatie)

Poppodium 013 TilburgPoppodium 013 Tilburg
Poppodium 013 Tilburg
Poppodium 013 TilburgPoppodium 013 Tilburg

Foto’s: Ron van Varik en Karin Rövekamp

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo EVANS USA Music Import
SONOR Sound Vision Studio Podiuminfo Uw logo ook hier? Uw logo ook hier?
Ticketmaster Maxazine Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands