• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Kwartfinale
Noord-Brabant
Effenaar 13-09-2009

Objection Overruled uit Eindhoven wint 1e Kwartfinale Noord-Brabant

Burn Out uit Heeswijk-Dinther publiekswinnaar

Zondag 13 september jl. vond in Popcentrum De Effenaar in Eindhoven de 1e Kwartfinale van Noord-Brabant plaats van ‘The Clash of the Cover Bands 2009, The only road to Paradiso’. Onder grote publieke belangstelling speelden zeven coverbands om een plaats in de regionale Halve Finales die in november ook plaatsvinden in de grote zaal van De Effenaar. 4-mans Rock coverband Objection Overruled uit Eindhoven wisten bij de vakjury de 1e plaats te veroveren terwijl 4-mans Rock coverband Burn Out uit Heeswijk-Dinther in de publiekscategorie zich met een 1e plaats verzekerde van een plaats in volgende ronde. 5-Hardrock coverband TRIBUTÖR uit Tilburg en 4-mans Rock and Blues coverband Lord of Flames uit St. Oedenrode wisten met een 2e plaats bij respectievelijk publieksstemmen en vakjury ook een plaats te bemachtigen in de Halve Finales en zijn ook een stap dichter bij een plaats op het podium van de poptempel van Nederland: Paradiso. Van deze vier winnaars wordt een single gemaakt voor ‘The Clash Hitlijst’ en deze zullen daar te beluisteren zijn en op diverse regionale radiostations.


Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09
Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09

De band die het spits af mocht bijten in deze op voorhand al spannende Kwartfinale was 8-mans Funk, Soul and Rock coverband Fourleft Creek uit Gemert. Na een wat aarzelend begin kwam de band goed op stoom en liet met nummers van o.a. Tower of Power, Air en Beyoncé horen over goede muzikale kwaliteiten te beschikken. Kleine technische oneffenheden waren de oorzaak dat Fourleft Creek zich helaas niet wist te plaatsen voor de volgende ronde, maar de band kan zeker terug kijken op een geslaagde ontwikkeling ten opzichte van de selectierondes.Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09
Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09

4-mans Pop, Rock coverband Muzungu uit Helmond speelden in hun half uur nummers van o.a. Milow, Venice en Bonnie Riatt en oogstten veel waardering vooral door de vaak indrukwekkende samenzang. Instrumentaal liet Muzungu net wat te vaak steekjes vallen om aanspraak te maken op een plaats bij de laatste zestien bands van Noord-Brabant. Het hoogtepunt van hun optreden was de afsluiting Sure Pinocchio van Ilse DeLange. Hier liet de band horen dat ze enorm veel mogelijkheden heeft om uit te groeien naar een zeer goede coverband met een lekkere eigen sound.


Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09
Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09

De Bekkersband uit Best bestaat uit vier zeer enthousiaste muzikanten en een leadzangeres met veel mogelijkheden. Deze Allround coverband wist een aantrekkelijke en gevarieerde set neer te zetten met nummers van o.a. Amy MacDonald, Miss Montreal en Marco Borsato. Er was goed nagedacht over hun presentatie en dat werd dan ook goed gewaardeerd door het publiek. Muzikaal is de band ook sterk gegroeid ten opzicht van de selectierondes en de wetenschap dat er nog veel meer kwaliteit in De Bekkersband verscholen zit, maakt dit een band om in de gaten te houden.Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09
Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09

De vierde band van deze Kwartfinale was 4-mans Rock and Blues coverband Lord of Flames uit St. Oedenrode. Met een geweldige drive werden nummers gebracht van o.a. Prince, The Nits en Creedence Clearwater Revival, natuurlijk wel in een Lord of Flames-jasje gestoken. Instrumentaal werd er heel goed gepresteerd met goed doordachte arrangementen, maar ook verrassende improvisaties. Vocaal zaten er wat mindere momenten bij, maar dit werd weer goed gemaakt door een ijzersterke afsluiting met een bewerking van het nummer Roadhouse Blues. Dit nummer wordt dan ook de single van Lord of Flames en staat in ‘The Clash Hitlijst’ waar men gratis op kan stemmen. Door op de 2e plaats te eindigen bij de vakjury staat Lord of Flames zeer verdiend in de Halve Finales van Noord-Brabant.


Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09
Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09

Het was tijd voor onvervalste Hardrock van TRIBUTÖR. De vijf podiumbeesten uit Tilburg leverden een spetterende show af met nummers van o.a. Van Halen, The Osmonds en Kiss. Instrumentaal niet vlekkeloos en soms te ongenuanceerd, maar dit werd zeker goedgemaakt door hun zeer dynamische presentatie waarmee ze vrij snel en schijnbaar moeiteloos het publiek mee krijgen. Vooral opvallend bij TRIBUTÖR is de indrukwekkende leadzanger die over zeer veel vocale kwaliteiten beschikt en een zeer innemende persoonlijkheid is waarmee hij het publiek aan zich bindt. Hun zeer sterke uitvoering van Here I Go Again van Whitesnake zal tot single worden geproduceerd en is zeker de moeite waard. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen zien we TRIBUTÖR terug in de Halve Finales in de grote zaal van De Effenaar.

Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09
Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09

4-mans Rock coverband Objection Overruled uit Eindhoven speelde zich met een zeer sterk optreden naar een 1e plaats bij de vakjury. Nummers van o.a. Seal, Anouk en Sass Jordan werden met een eigen touch gebracht en lieten de individuele kwaliteiten optimaal renderen. Instrumentaal van hoog niveau en de leadzangeres weet met regelmaat voor kippenvelmomenten te zorgen. Het hoogtepunt van hun optreden was de imponerende uitvoering van Beyoncé’s If I Were A Boy, wat natuurlijk ook de single gaat worden. Objection Overruled staat in ‘The Clash Hitlijst’ waar u kunt genieten van deze topband.Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09
Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09

Met 4-mans Rock coverband Burn Out uit Heeswijk-Dinther werd deze 1e Kwartfinale afgesloten. Met groot gemak wist Burn Out het publiek in beweging te krijgen met repertoire van o.a. Anouk, Lenny Kravitz en 4NonBlondes. Ondanks dat er technisch wat oneffenheden in zaten, wist de band toch makkelijk interactie op te bouwen. Hun sterke uitvoering van The Dark van Anouk staat in ‘The Clash Hitlijst’ en met een 1e plaats bij de publieksstemmen plaatste de band zich verdienstelijk voor de Halve Finales in november a.s. waar ze spelen om een plaats in de Regio-Finale in 013 Tilburg. Van deze vier grote talenten gaan we nog zeker veel van horen.

Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09Effenaar 13-09-09

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Uw logo ook hier?
USA Music Import David Eden RockMuZine Podiuminfo Maxazine
Koch Uw logo ook hier? Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands