• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Kwartfinale
Noord-Brabant
MEZZ - Main Hall 08-10-2009

Mr. Pink uit Roosendaal wint 3e Kwartfinale Noord-Brabant

Rootless uit Breda als publiekswinnaar naar de Halve Finales van The only road to Paradiso

Donderdag 8 oktober jl. vond in MC MEZZ Breda de 3e Kwartfinale plaats van regio Noord-Brabant in de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. 10-mans House, Jazz, Pop coverband Mr. Pink wist de 1e plaats te veroveren bij de vakjury, terwijl 5-mans Rock coverband Rootless uit Breda beslag wist te leggen op de 1e plaats bij de publieksstemmen. Met een 2e plaats voor 6-mans Funk, Soul, Dance coverband Lily White Biscuits uit Etten-Leur bij de vakjury en 4-mans Rock coverband The Rooftop Hustlers uit Dongen bij het publiek, hebben zich weer vier bands geplaatst voor de regionale Halve Finales die in november worden gehouden in de grote concertzaal van De Effenaar in Eindhoven. Met het bereiken van deze Halve Finales krijgen de bands ook allemaal een single en hierop kan worden gestemd voor ‘The Clash Hitlijst’.


MEZZ 08-10-09MEZZ 08-10-09
MEZZ 08-10-09MEZZ 08-10-09

De aftrap van deze 3e Kwartfinale werd verzorgd door 4-mans U2 tribute Achtung Baby uit Dongen. Met nummers als o.a. I Will Follow, Vertigo en Sunday Bloody Sunday oogstte de band veel waardering van de reeds aanwezige bezoekers.


MEZZ 8-10-09MEZZ 8-10-09
MEZZ 8-10-09MEZZ 8-10-09

4-mans Rock coverband The Rooftop Hustlers uit Dongen speelde een half uur stevig repertoire van o.a. Ozzy Osbourne,  Stone Temple Pilots en The Offspring. Door een 2e plaats te bemachtigen bij de publieksstemmen plaatste The Rooftop Hustlers zich voor de Halve Finales in De Effenaar in Eindhoven. Met hun uitvoering van Everything About You van Ugly Kid Joe staat de band in ‘The Clash Hitlijst’.


MEZZ 8-10-09MEZZ 8-10-09
MEZZ 8-10-09MEZZ 8-10-09

Zeer onderscheidend en dus ook gewaagd liet Lily White Biscuits horen een compleet nieuwe weg te zijn ingeslagen. De 6-mans Funk, Soul en Dance coverband uit Etten-Leur bracht zeer eigentijds vooral Dance repertoire van o.a. Tomcraft, Massive Attack en The Prodigy. Dat deze stijl de band goed ligt en dat de vocalisten hiermee een zeer sterke performance kunnen neerzetten blijkt wel uit de hoge score bij de vakjury en de reacties uit het publiek. Met uiteindelijk een 2e plaats bij de vakjury plaatste Lily White Biscuits zich zeer verdiend voor de Halve Finales. Met hun uitvoering van Unfinised Sympathy van Massive Attack staat de Etten-Leurse band in ‘The Clash Hitlijst’.MEZZ 8-10-09  MEZZ 8-10-09

MEZZ 8-10-09MEZZ 8-10-09

Met de formule van 10-mans House, Jazz, Pop coverband Mr. Pink uit Roosendaal hebben we weer iets unieks binnen ‘The Clash of the Cover Bands’. Voeg de belangrijkste ingrediënten van een Big Band samen met een strak groovende ritme-sectie als ondersteuning van zeer sterke vocalisten die ook als MC kunnen performen en je hebt een basis waar je veel eigentijdse kanten mee op kunt. Met veel verrassende elementen in de benadering van nummers van o.a. Armand van Helden, Deee-Kute en Underworld scoorde Mr. Pink bij de vakjury een 1e plaats en wist ook bij het publiek zeer hoog te eindigen. Met het nummer Destination Unkown van Alex Gaudino ft. Crystal Waters zal Mr. Pink ook hoge ogen gaan gooien in ‘The Clash Hitlijst’.


MEZZ 8-10-09MEZZ 8-10-09
MEZZ 8-10-09MEZZ 8-10-09

De 5e deelnemer van deze Kwartfinale was 5-mans Rock, Pop, Soul coverband Impact uit Oosterhout. Impact speelde een zeer verdienstelijk optreden met nummers van o.a. Krezip, Alanis Morissette en Anouk.


MEZZ 8-10-09MEZZ 8-10-09
MEZZ 8-10-09MEZZ 8-10-09

Het laatste half uur van deze avond was voor 4-mans Rock coverband Rootless uit Breda. Met repertoire van o.a. Led Zeppelin, Faith No More en Van Halen, wist de band de zaal flink op haar hand te krijgen. Met een 1e plaats bij de publieksstemmen plaatste Rootless zich voor de Halve Finales. Met het nummer Another Kinda Love van Joe Bonamassa staat ook Rootless in ‘The Clash Hitlijst’.

MEZZ 8-10-09MEZZ 8-10-09MEZZ 8-10-09

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Maxazine Festivalinfo David Eden USA Music Import
Koch Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Uw logo ook hier? Ticketmaster
Podiuminfo EVANS Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands