• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

5e Kwartfinale Zuid-Holland/Zeeland Plan C 16-10-2009

Joint Strike Fighters uit Hazerswoude wint 5e Kwartfinale in Plan C in Rotterdam

Peen uit Hellevoetsluis als publiekswinnaar verder op The only road to Paradiso

In een goed gevuld Muziekcafé Plan C in Rotterdam vond vrijdag 16 oktober jl. de 5e Kwartfinale plaats van de regio Zuid-Holland/Zeeland van The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. Zes coverbands deden hun uiterste best om de vakjury en het publiek te overtuigen dat zij in Paradiso op het heilige podium horen te staan en maakten er een spannende wedstrijd van. 4-mans Rock coverband Joint Strike Fighters uit Hazerswoude werd uiteindelijk door de vakjury beloond met een eerste plaats, terwijl het publiek een meerderheid aan stemmen schonk aan 11-mans Ska coverband Peen uit Hellevoetsluis. Door in beide categorieën samen als hoogste te eindigen gaat 6-mans Rock coverband Overruled uit Ridderkerk als Runner-Up naar de regionale Halve Finales in november die ook worden gehouden in Plan C.


Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09
Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09

4-mans Rock coverband Joint Strike Fighters zorgde voor een stevige aftrap van deze 5e Kwartfinale. Met nummers van o.a. Queen, Blondie en Iron Maiden liet de band horen muzikaal van een zeer goed niveau te zijn. Alle nummers werden gespeeld vanuit een eigen invalshoek en dat zorgde voor een fris en boeiend optreden. Vooral de leadzangeres wist ook in de presentatie de aandacht goed vast te houden met niet alleen haar vocale kwaliteiten maar ook door haar beleving. Door op de 1e plaats te eindigen bij de vakjury gaat de Joint Strike Fighters niet alleen door naar de regionale Halve Finales, maar krijgt hiermee ook een single. Met hun uitvoering van Rain van The Cult staat Joint Strike Fighters vanaf a.s. donderdag in The Clash Hitlijst waarop dagelijks gestemd kan worden. De Top-10 van deze chart wordt wekelijks geplugged bij de regionale radiostations.


Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09
Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09

Het akoestische duo CargoVibes uit Rotterdam wist de sfeer intiem te houden met interpretaties van o.a. Toto, Seal en Marvin Gaye. Vooral vocaal vaak heel sterk maar helaas te weinig energie om de aandacht van het publiek te kunnen pakken. Alleen muzikale kwaliteiten zijn niet altijd genoeg om een groot publiek te boeien.


Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09
Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09

5-mans Pop coverband The Cosmic Carnival uit Rotterdam speelde zich met nummers uit vooral de jaren ‘60 naar een goede score bij de vakjury en oogstte ook veel waardering van het publiek. Nummers als Not Fade Away, The Weight en de verrassende afsluiter Working On A Building kregen het publiek goed in beweging. De band weet vooral een specifieke sfeer te brengen waarin het publiek zich zeer op haar gemak voelt.


Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09
Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09

Met 11-mans Ska coverband Peen uit Hellevoetsluis op het podium is het onmogelijk voor het publiek om niet in beweging te komen. Met een zeer frisse sound en een dynamische performance werden nummers gebracht van o.a. Special A.K.A., The Specials en Toot and The Maytals. Complimenten vooral voor de blazerssectie die door geen gebruik te maken van bladmuziek ook mee gaan in de dynamische presentatie. Hier kunnen veel blazers een voorbeeld aan nemen in plaats van als een passief decorstuk alleen maar functioneel staan te wezen. Met een ruime meerderheid aan stemmen gaat Peen als publiekswinnaar naar de halve finales en zijn weer een stap dichterbij Paradiso. Ook Peen staat vanaf a.s. donderdag met hun single, ... van ..., in The Clash Hitlijst en doen een gooi naar de The Clash Hitlijst Award waar ook een optreden op het Leidseplein LIVE in mei 2010 bij hoort.


Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09
Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09

4-mans Rock coverband Backstabbers uit Den Haag stond gehandicapt op het podium. Omdat de eigenlijke leadzanger er niet bij kon zijn, moest deze belangrijke functie worden overgenomen door een van de gitaristen. Met nummers van o.a. The Romantics, Foo Fighters en Jet speelde Backstabbers zich zeer verdienstelijk naar een hoge score bij de publieksstemmen, maar wist zich net niet te plaatsen voor de volgende ronde. Toch kan de Haagsche band zeer tevreden terugkijken op een prima deelname aan The Clash.


Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09
Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09

De afsluiter van de Kwartfinale was 6-mans Rock coverband Overruled uit Ridderkerk. Nummers van o.a. Guano Apes, Rage Against The Machine en Iron Maiden werden vooral door de twee leadzangeressen met veel bezieling gebracht. Vooral opvallend bij Overruled is de uitstekende presentatie van de zangeressen die schijnbaar moeiteloos de aandacht van het publiek weten vast te houden. Met een hoge score bij zowel de vakjury als bij het publiek gaat Overruled zeer verdiend als Runner-Up naar de Halve Finales in november, waar ze de strijd aangaan met vijf andere winnaars voor een plaats in de Regio-Finale, de laatste stap voor Paradiso !!! Met haar versie van Dick van Guano Apes staat Overruled a.s. donderdag in The Clash Hitlijst.

Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09Plan C 16-10-09

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo David Eden Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster
RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Maxazine USA Music Import
EVANS SONOR Uw logo ook hier? Koch Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands