• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Zuid-Holland/Zeeland Plan C 06-11-2009

Robuust uit Den Haag wint 1e Halve Finale in Plan C Rotterdam 

Join the Grid als publiekswinnaar en Valium uit Naaldwijk als Runner-Up verder op The only road to Paradiso

Vrijdag 6 november jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam de 1e Halve Finale plaats van The Clash of the Cover Bands 2009 voor de regio Zuid-Holland/Zeeland. 6-mans Nederpop coverband Robuust uit Den Haag wist zich na een spannende muzikale strijd met een 1e plaats bij de vakjury te plaatsen voor de Regio-Finale op zondag 13 december a.s. ook in Plan C. Met een 1e plaats bij de publieksstemmen wist 5-mans Rock coverband Join the Grid uit Schiedam zich ook van een finaleplaats te verzekeren. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen wist 5-mans Pop, Rock coverband Valium zich als Runner-Up te plaatsen. In de Regio-Finale spelen de negen beste coverbands van Zuid-Holland/Zeeland om twee plaatsen in de Landelijke Halve Finales in de Poptempel van Nederland: Paradiso!!!

Plan C 06-11-09Plan C 06-11-09
Plan C 06-11-09Plan C 06-11-09

Met een bijzonder goed optreden verzorgde 6-mans Nederpop coverband Robuust de opening van deze 1e Halve Finale. Technisch zeer functioneel, met een aantal verrassingen in de arrangementen en vocaal, zowel in de lead als in de samenzang van zeer hoog niveau, speelde de Haagse band nummers van o.a. De Dijk, Bløf en VOF De Kunst. Ook in de presentatie heeft Robuust zich sterk ontwikkeld, waardoor ze met schijnbaar groot gemak het publiek in beweging weet te krijgen. Met uiteindelijk een 1e plaats bij de vakjury staat Robuust op zondag 13 december a.s. in de Regio-Finale van Zuid Holland/Zeeland. De laatste hindernis richting Paradiso !


Plan C 06-11-09Plan C 06-11-09
Plan C 06-11-09Plan C 06-11-09

5-mans Rock coverband Join the Grid speelde zich met nummers van o.a. Beth Hart, Pink en The Cult naar een overtuigende overwinning bij de publieksstemmen. Enigszins gehandicapt door een verkouden zangeres, wist de band toch alles uit de kast te halen en een dynamisch optreden te verzorgen met een hoog entertainmentgehalte. Zeer verdiend staat Join the Grid in de Regio-Finale en zal hier samen met acht andere topbands strijden om een plaats in de Landelijke Halve Finale in Paradiso.


Plan C 06-11-09Plan C 06-11-09
Plan C 06-11-09Plan C 06-11-09

De derde halve finalist was 5-mans Pop, Rock coverband Traveller uit Pernis. Onder leiding van de zeer charismatische en uitstekende leadzangeres werden nummers gebracht van o.a. Stevie Wonder, Robbie Williams en Anouk. Ondanks een uitstekend verzorgd optreden moest Traveller het nipt afleggen tegen de andere bands. Met vier bands op dit niveau is het meestal de vorm van de dag die beslissend kan zijn en dat was nu het geval. Traveller mag zeer tevreden terug kijken op een succesvolle deelname aan The Clash en is een aanrader voor de betere muziekcafés in Nederland.


Plan C 06-11-09Plan C 06-11-09
Plan C 06-11-09Plan C 06-11-09

5-mans Pop, Rock coverband Valium uit Naaldwijk sloot deze 1e Halve Finale af met nummers van o.a. Coldplay, Arctic Monkeys en Melissa Etheridge. Technisch niet altijd even vlekkeloos, maar wel met veel energie, dynamiek en zeer boeiende presentatie speelde Valium zich naar een hoge score bij zowel de vakjury als bij het publiek. Hierdoor gaat zij als Runner-Up naar de Regio-Finale op zondag 13 december a.s. en zal ook voor Valium gelden dat de vorm van de dag 100% moet zijn om Paradiso te kunnen halen.

Plan C 06-11-09Plan C 06-11-09Plan C 06-11-09

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio RockMuZine USA Music Import
Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Maxazine
Festivalinfo David Eden Koch EVANS Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands