• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Friesland/Groningen Muziekcafé Scooter'S 26-11-2009

STANTON uit Leeuwarden wint 2e Halve Finale in Scooter'S

Publiekswinnaar The Mötheads uit Winschoten en Runner-Up SuperShaker uit Groningen verder in The only road to Paradiso

Op donderdag 26 november jl. vond in Muziekcafé Scooter’S in Leeuwarden de 2e Halve Finale plaats van The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. Vijf coverbands gingen de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de Regio-Finale op vrijdag 18 december a.s. ook in Scooter’S. 4-mans Rock coverband STANTON uit Leeuwarden wist met een schitterend optreden de 1e plaats te veroveren bij de vakjury, terwijl 5-mans Rock coverband The Mötheads uit Winschoten zich met een nipte meerderheid aan publieksstemmen als Public’s Favourite wist te plaatsen voor de Regio-Finale. Door bij de vakjury en bij het publiek samen het hoogste te scoren plaatste 9-mans Soul, Funk, Pop coverband SuperShaker uit Groningen zich als Runner-Up ook bij de zes beste coverbands van Friesland/Groningen. Deze drie winnaars worden nu al beloond met een single die vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan, waar men gratis op kan stemmen. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks aangeboden bij de regionale radiostations.

Scooter'S 26-11-09Scooter'S 26-11-09
Scooter'S 26-11-09Scooter'S 26-11-09

De aftrap van deze 2e Halve Finale werd verzorgd door de uiteindelijke vakjurywinnaar STANTON. Deze 4-mans Rock coverband speelde een uitstekende set met nummers van o.a. Fleetwood Mac, Faith No More en Thin Lizzy, waarin de individuele kwaliteiten optimaal konden worden benut. Technisch een zeer sterke band die regelmatig een zeer hoog niveau weet te behalen. Met hun uitvoering van Dakota van Stereophonics staat STANTON vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’.


Scooter'S 26-11-09Scooter'S 26-11-09
Scooter'S 26-11-09Scooter'S 26-11-09

6-mans Bryan Adams tribute Adams Family uit Grou speelde ook een herkenbare degelijke set met nummers als o.a. Can’t Stop, Heaven en It’s Only Love. Adams Family wordt gevormd door zes zeer sterke muzikanten die de juiste sound en feel neer kunnen zetten en het origineel behoorlijk weten te benaderen.


Scooter'S 26-11-09Scooter'S 26-11-09
Scooter'S 26-11-09Scooter'S 26-11-09

De derde band was 6-mans Funk formatie Shockadelic uit Groningen. Individueel uitstekende muzikanten die helaas een te hoog sessie-gehalte hanteren en daarbij het publiek vaak uit het oog verliezen. Nummers van o.a. Prince en Stevie Wonder worden op muzikaal zeer goed niveau gebracht, maar als je het publiek niet betrekt in je optreden, dan slaat de verveling snel toe.


Scooter'S 26-11-09Scooter'S 26-11-09
Scooter'S 26-11-09Scooter'S 26-11-09

Met 9-mans Soul, Funk, Pop coverband SuperShaker uit Groningen stond er een band op het podium die wel een goede interactie wist op te bouwen met het publiek. Nummers van o.a. Simply Red, Donna Summer en Deee-Lite werden met veel enthousiasme gebracht. Met zowel bij de vakjury als bij het publiek een hoge score gaat SuperShaker als Runner-Up naar de Regio-Finale op vrijdag 18 december. De laatste stap richting Paradiso !!! Met hun uitvoering van Whatta Man van Salt N Pepa staan de Groningers vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’.


Scooter'S 26-11-09Scooter'S 26-11-09
Scooter'S 26-11-09Scooter'S 26-11-09

De afsluiting van deze spannende avond werd verzorgd door 5-mans Rock coverband The Mötheads uit Winschoten. Met nummers van o.a. Kings of Leon, Nickelback en Rammstein wisten ze de meeste publieksstemmen binnen te halen en gaan daarmee zeer verdiend als Public’s Favourite naar de Regio-Finale. Met hun dynamische uitvoering van Killing In The Name Of van Rage Against The Machine als single staan ze vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’.

Scooter'S 26-11-09Scooter'S 26-11-09

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo Maxazine Artists & Bands Booking Agency SONOR EVANS
Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Festivalinfo David Eden Uw logo ook hier?
RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster USA Music Import Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands