• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Noord-Holland De Kade 28-11-2009

Jinx uit Heerhugowaard wint 2e Halve Finale Noord-Holland

Publiekswinnaar Most Wanted uit Aalsmeer en Runner-Up Max-e-muM uit Alkmaar naar Regio-Finale The only road to Paradiso in Panama Amsterdam

Tijdens de 2e Halve Finale van Noord-Holland in MC De Kade op zaterdag 28 november jl. speelden vijf bands een spannende strijd om drie finaleplaatsen in de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. 3-mans Rory Gallagher tribute Jinx werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen, terwijl het publiek in meerderheid koos voor 5-mans Powerrock coverband Most Wanted uit Aalsmeer. Door in beide categorieën samen het hoogste te eindigen plaatste 7-mans Funk en Dance coverband Max-e-muM uit Alkmaar zich ook overtuigend voor de Regio-Finale. Deze drie topcoverbands verdienden hiermee ook een single waarmee ze vanaf a.s. donderdag binnen komen in ‘The Clash Tiplijst’. Hierop kan men stemmen voor ‘The Clash Hitlijst Award’ en een optreden op het gerenommeerde Leidseplein LIVE in mei 2010.

De Kade 28-11-09De Kade 28-11-09
De Kade 28-11-09De Kade 28-11-09

4-mans Classic Rock coverband Arrowhead beet het spits af in deze 2e Halve Finale. Met nummers van o.a. Black Sabbath, Van Halen en Led Zeppelin zorgden de Amsterdammers voor een dynamisch optreden.


De Kade 28-11-09De Kade 28-11-09
De Kade 28-11-09De Kade 28-11-09

Als tweede band stond 7-mans Funk en Dance coverband Max-e-muM op het podium. Met repertoire van o.a. Black Eyed Peas, Toto en Christina Aguilera liet de Alkmaarse band horen technisch over veel kwaliteiten te beschikken. Vooral de zangeressen wisten in de samenzang regelmatig diepe indruk te maken en werden beloond met een hoge score bij zowel de vakjury als bij het publiek, waardoor ze als Runner-Up zeer verdiend in de Regio-Finale staan op zondag 27 december a.s. in Panama Amsterdam. Met hun prachtige uitvoering van Independent Woman staat Max-e-muM in ‘The Clash Hitlijst’.


De Kade 28-11-09De Kade 28-11-09
De Kade 28-11-09De Kade 28-11-09

Ook 5-mans Rock coverband Twilight Zone uit Den Helder liet horen enorm gegroeid te zijn ten opzichte van de selectierondes in het voorjaar. Met repertoire van o.a. Golden Earring, Alanis Morissette en Janis Joplin liet de band een uitstekende indruk achter.


De Kade 28-11-09De Kade 28-11-09
De Kade 28-11-09De Kade 28-11-09

De vierde band van deze Halve Finale was 5-mans Powerrock coverband Most Wanted uit Aalsmeer. Met nummers van o.a. Genisis, Iron Maiden en Metallica wist Most Wanted veel waardering te oogsten vanuit het publiek. Met een goede meerderheid aan stemmen plaatste Most Wanted zich als publiekswinnaar voor de Regio-Finale, de laatste stap richting Paradiso. Met hun dynamische uitvoering van The Final Countdown van Europe als single staat Most Wanted vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’.


De Kade 28-11-09De Kade 28-11-09
De Kade 28-11-09De Kade 28-11-09

Wat een schitterend optreden verzorgde 3-mans Rory Gallagher tribute Jinx uit Heerhugowaard. Nummers als Cruise On Out, Million Miles Away en Moonchild werden met passie en op zeer hoog niveau gespeeld en wisten ook het publiek zeer enthousiast te krijgen. Vooral de virtuositeit van de gitarist maakte enorm veel indruk op zowel de vakjury als het publiek. Ondersteund door een meesterlijke drummer en een zeer functionele strakke bassist kreeg de gitarist ook alle gelegenheid om te schitteren. Met een eerste plaats bij de vakjury plaatste Jinx zich zeer overtuigend voor de Regio-Finale in Panama en behoort hiermee tot de beste negen coverbands van Noord-Holland. Met het nummer Going To My Hometown staat de 3-mans formatie vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Sound Vision Studio Maxazine EVANS Koch
USA Music Import Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency
SONOR Podiuminfo Festivalinfo Ticketmaster David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands