• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Plan C 29-01-2010

Koek & the Pack uit Edam wint overtuigend voorronde The Clash of the Cover Bands 2010

First Contact uit Hillegom ook verder op The only road to Paradiso

Vrijdag 29 januari jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam de 3e selectieronde plaats van ‘The Clash of the Cover Bands 2010, The only road to Paradiso’. Vier bands lieten voor een enthousiast publiek en een kritische jury horen wat ze in huis hadden met uiteindelijk een overtuigende winnaar: 5-mans Pop, Rock coverband Koek & the Pack uit Edam. Zowel bij de vakjury als het publiek legden ze beslag op de 1e plaats en gaan hiermee overtuigend door naar de regionale Halve Finales van Noord-Holland in de Heeren van Aemstel in Amsterdam. Door in beide categorieën zeer verdienstelijk als 2e te eindigen gaat  5-mans Blues, Rock coverband First Contact uit Hillegom naar de Halve Finales van de regio Zuid-Holland/Zeeland. Beide bands vervolgen hun weg richting hét poppodium van Nederland: Paradiso.

First Contact in Plan C RotterdamFirst Contact in Plan C Rotterdam
First Contact in Plan C RotterdamFirst Contact in Plan C Rotterdam

De eerste band die in Plan C het podium betrad was 5-mans Blues, Rock coverband First Contact uit Hillegom. Met nummers van o.a. Led Zeppelin, The Doors en Fleetwood Mac wisten de vijf mannen zeer hoog te scoren bij zowel de vakjury als bij het publiek. Vooral  de eerste helft van hun optreden zat er goede overtuiging in zowel het technische spel als ook in de performance. Dit in combinatie met een uitstekende repertoirekeus zorgde voor veel bijval vanuit het publiek. Door als goede 2e te eindigen staat First Contact in de Halve Finales van Zuid-Holland/Zeeland in oktober ook in Plan C.


The Killling Influence in Plan C RotterdamThe Killling Influence in Plan C Rotterdam
The Killling Influence in Plan C RotterdamThe Killling Influence in Plan C Rotterdam

4-mans Rock coverband The Killing Influence of Red Lips uit Heerhugowaard speelde vooral wat meer alternatieve repertoire van o.a. My Chemical Romance, Jet en The La La Lies. Technisch maar vooral vocaal kwam de jonge band helaas wat ervaring te kort om hoog te scoren. Voor hun naam verdienen ze zeker een extra compliment.


Koek & the Pack in Plan C RotterdamKoek & the Pack in Plan C Rotterdam
Koek & the Pack in Plan C RotterdamKoek & the Pack in Plan C Rotterdam

Tijdens het optreden van Koek & the Pack kwam het publiek lekker in beweging. De vijf mannen uit Edam speelden sterke uitvoeringen van o.a. The Kinks, Billy Idol en Bachman Turner Overdrive. Technisch werd er zeer overtuigend gespeeld en ook de leadzanger haalde vaak een zeer hoog niveau. Met de muzikale inhoud van deze band is nog veel progressie te maken en dat doet ons uitkijken naar de Halve Finales die ze overtuigend wist te halen door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen op de 1e plaats te eindigen. Koek & the Pack zien we in oktober terug in de Heeren van Aemstel in Amsterdam, een stap dichter bij Paradiso.


Volgas in Plan C RotterdamVolgas in Plan C Rotterdam
Volgas in Plan C RotterdamVolgas in Plan C Rotterdam

De afsluiting van deze voorronde werd verzorgd door 4-mans Rock coverband Volgas uit Sassenheim. Met een half uur gevarieerd repertoire van o.a. Radiohead, Black Crowes en Metal Elvis liet Volgas horen een sterke ontwikkeling te hebben doorgemaakt ten opzichte van hun vorige deelname.

Plan C Rotterdam 290110Plan C Rotterdam 290110

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import RockMuZine Artists & Bands Booking Agency David Eden Maxazine
Ticketmaster Uw logo ook hier? SONOR Podiuminfo EVANS
Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Koch Sound Vision Studio Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands