• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Plan C 19-03-2010

The Amsterdam Funk Connection wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Online uit Rotterdam als publiekswinnaar verder op The only road to Paradiso

Op  vrijdag 19 maart jl. vond in Muziekcafé Plan C aan de Oude Haven in Rotterdam een selectieronde plaats van de landelijke coverbandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. Vijf bands speelden elk een half uur om de vakjury en het publiek te overtuigen dat zij een plaats verdienen in de regionale Halve Finales die vanaf eind september plaatsvinden in de verschillende regio’s. 9-mans Funk coverband The Amsterdam Funk Connection uit onze hoofdstad veroverde de 1e plaats bij de vakjury, terwijl 7-mans Pop coverband Online uit Rotterdam beslag wist te leggen op de 1e plaats bij de publieksstemmen. Beide winnaars vervolgen in september hun weg richting dé poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam.

The Battle Of in Plan C RotterdamThe Battle Of in Plan C Rotterdam
The Battle Of in Plan C RotterdamThe Battle Of in Plan C Rotterdam

De eerste band die op het podium van Plan C verscheen was Rage Against The Machine tribute The Battle Of uit Zoeterwoude. De vier mannen speelden zich met nummers als o.a. Bulls On Parade, Bullet In The Head en natuurlijk de onvermijdelijke klassieker Killing In The Name Of naar een goede score bij de vakjury. Eind juni, wanneer alle selectierondes zijn geweest, zal bekend worden gemaakt of The Battle Of in aanmerking komt voor één van de Wild-Cards voor de regionale Halve Finales.


Sticky Honey in Plan C RotterdamSticky Honey in Plan C Rotterdam
Sticky Honey in Plan C RotterdamSticky Honey in Plan C Rotterdam

4-mans Rock coverband Sticky Honey bracht een half uur nummers van o.a. Franz Ferdinand, Pink en Alanis Morissette. Sticky Honey liet horen over goede muzikanten te beschikken met een zangeres die zich best meer mag profileren. Zeker een kanshebber voor een Wild-Card voor de regionale Halve Finales in de Heeren van Aemstel in Amsterdam voor de regio Noord-Holland.


Online in Plan C RotterdamOnline in Plan C Rotterdam
Online in Plan C RotterdamOnline in Plan C Rotterdam

Na een wat onzekere start liet 7-mans Pop coverband Online uit Rotterdam horen over enorm veel potentie te beschikken. Nummers van o.a. Steppenwolf, De Dijk en Anouk werden goed ontvangen door het publiek en zorgden voor het binnenhalen van de meeste publieksstemmen, waardoor Online zich verzekerde van een plaats in de regionale Halve Finales die ook plaatsvinden in Plan C voor de regio Zuid-Holland/Zeeland.


TAFC in Plan C RotterdamTAFC in Plan C RotterdamTAFC in Plan C RotterdamTAFC in Plan C Rotterdam

The Amsterdam Funk Connection was in deze selectieronde een klasse apart. Deze Amsterdamse 9-mans formatie bestaat uit zeven technisch zeer sterke en functionele muzikanten en twee leadzangeressen met niet alleen uitstekende vocale kwaliteiten, maar ook een presentatie en een uitstraling die enorm weet te boeien. Met nummers van o.a. Aretha Franklin, Kool & the Gang en James Brown speelde The Amsterdam Funk Connection zich overtuigend naar de 1e plaats bij de vakjury en vervolgt hiermee The only road to Paradiso in eerste instantie via de Heeren van Aemstel in Amsterdam waar in oktober de regionale Halve Finales van Noord-Holland plaatsvinden.


Coollive Partyband in Plan C RotterdamCoollive Partyband in Plan C Rotterdam
Coollive Partyband in Plan C RotterdamCoollive Partyband in Plan C Rotterdam

De laatste band van deze voorronde was 5-mans Allround coverband Coollive Partyband uit Rotterdam. Met een zeer gevarieerde set met nummers van o.a. Pretenders, Heart en Mink Deville zorgden de vijf Rotterdammers voor een interessante afsluiter. Eind juni wordt voor Coollive Partyband duidelijk of zij hun weg naar Paradiso mogen vervolgen.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

USA Music Import Podiuminfo Sound Vision Studio Maxazine SONOR
RockMuZine EVANS Uw logo ook hier? Koch Festivalinfo
David Eden Uw logo ook hier? Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands