• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 de LiNDE/new style 01-05-2010

BackAlive uit Wageningen wint voorronde The Clash of the Cover Bands 2010

KGB Band uit Lichtenvoorde met 2e plaats door naar de Halve Finales van Gelderland

Zaterdag 1 mei jl. vond in Uitgaanscentrum de LiNDE/new style in Groesbeek de 2e selectieronde plaats voor de regio Gelderland van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. Vier geselecteerde bands speelden om een plaats in de regionale Halve Finales van Gelderland en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Met een 1e plaats in beide categorieën wist 5-mans Pearl Jam tribute BackAlive uit Wageningen zich zeer overtuigend te plaatsen voor de finalerondes die in oktober ook plaatsvinden in de LiNDE. Met ook een zeer sterk optreden wist 12-mans Pop coverband KGB Band uit Lichtenvoorde als 2e te eindigen gaat ook verder op The only road to Paradiso.

The Nades in de LiNDE GroesbeekThe Nades in de LiNDE Groesbeek
The Nades in de LiNDE GroesbeekThe Nades in de LiNDE Groesbeek

De eerste band die op het schitterende podium van de Nachtwachtzaal werd gepresenteerd was 4-mans Rock coverband The Nades uit Laren. Na een wat aarzelend begin kwamen de vier jonge muzikanten goed op stoom en speelden zich met nummers van o.a. The Clash, President of the USA en RAMONES naar een goede score bij de vakjury. Naast de muzikaliteit van The Nades was ook de boeiende presentatie een sterk onderdeel van deze Larense band. The Nades mag zich zeker tot een kanshebber rekenen op één van de Wild-Cards die in deze voorrondes worden vergeven aan de bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de Halve Finales.


BackAlive in de LiNDE GroesbeekBackAlive in de LiNDE Groesbeek
BackAlive in de LiNDE GroesbeekBackAlive in de LiNDE Groesbeek

5-mans Pearl Jam tribute BackAlive uit Wageningen kwam, zag en overwon deze selectieronde met een schitterend optreden waar de vonken vanaf vlogen. Met veel energie, technisch zeer verzorgd en een leadzanger die van begin tot eind het publiek weet te raken, legde de band beslag op de overwinning bij zowel de vakjury als ook zeer overtuigend bij het publiek. Nummers als o.a. Dissident, Black en de geweldige afsluiter Alive zorgden voor veel interactie met het publiek en gaven de vakjury een goed beeld van de muzikale mogelijkheden van deze Wageningse topband. BackAlive zien we in het najaar terug bij de beste bands van Gelderland die dan zullen strijden om een plaats in de Regio-Finale, de laatste stap voor Paradiso !!!


KGB Band in de LiNDE GroesbeekKGB Band in de LiNDE Groesbeek
KGB Band in de LiNDE GroesbeekKGB Band in de LiNDE Groesbeek

Ook een zeer aangename verrassing was het optreden van 12-mans Pop coverband KGB Band uit Lichtenvoorde. Met de muzikale inhoud van deze band zit het absoluut goed en met repertoire van o.a. Toto, Trijntje Oosterhuis en En Vogue wisten de Achterhoekers regelmatig diepe indruk te maken. Vooral opvallend was de vaak zeer sterke samenzang van de vier zangeressen die regelmatig voor kippenvelmomenten wist te zorgen. Met een 2e plaats bij zowel de vakjury als bij het publiek staat KGB Band in de Gelderse Halve Finales en gaat The only road to Paradiso nu echt beginnen.


The Legendary Covik in de LiNDE GroesbeekThe Legendary Covik in de LiNDE Groesbeek
The Legendary Covik in de LiNDE GroesbeekThe Legendary Covik in de LiNDE Groesbeek

De vierde en laatste band van deze selectieronde was 5-mans Rock coverband The Legendary Covik uit Steenderen. De vijf rockers hadden even tijd nodig om op stoom te komen, maar toen ze eenmaal warm gespeeld waren wist de band een prima indruk achter te laten. Nummers van o.a. Thinn Lizzy, Bob Seeger en Bad Company werden beloond met veel applaus en dankzij een sterke 2e helft mag The Legendary Covik zich zeker niet kansloos achtten voor één van de Wild-Cards die eind juni worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen.

de LiNDE Groesbeekde LiNDE Groesbeek

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine Sound Vision Studio RockMuZine David Eden Festivalinfo
Ticketmaster EVANS Koch Artists & Bands Booking Agency SONOR
Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands