• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 blok 10 24-04-2010

Bad Medicine uit Nederweert wint voorronde The Clash of the Cover Bands 2010

Epic Fail uit Horst met publieksprijs verder op The only road to Paradiso

Zaterdag 24 april jl. vond in Muziekcafé Blok 10 in Horst een extra selectieronde plaats van The Clash of the Cover Bands. Vijf geselecteerde bands speelden voor een plaats in de regionale Halve Finales die in eind september van dit jaar van start gaan o.a. in MC De Bosuil in Weert voor de regio Limburg. 5-mans Bon Jovi tribute Bad Medicine uit Nederweert wist de 1e plaats bij de vakjury te behalen, terwijl 5-mans Rock coverband Epic Fail uit Horst zich als publiekswinnaar plaatste voor de volgende ronde op The only road to Paradiso.

De eerste band die het podium van Blok 10 mocht bemannen was 5-mans Rock coverband Epic Fail uit Horst. Deze plaatselijke favorieten wisten met nummers van o.a. Blur, Snow Patrol en The Dandy Warhols het publiek goed te bespelen en legden beslag op de meeste publieksstemmen waardoor ze als winnaar in deze categorie zich plaatsten bij de beste 12 bands van Limburg. Epic Fail staat in de Halve Finales die in oktober worden gehouden in MC De Bosuil in weert.

8-mans Soul coverband B2Loose wist zowel vakjury als publiek te imponeren met repertoire van o.a. James Brown, Amy Winehouse en The Temptations. Vooral de leadzangeres van deze Valkenburgse band is van een bovengemiddeld niveau en blijft van begin tot eind boeien. Niet alleen met haar vocale kwaliteiten, maar ook met haar beleving. B2Loose is een zeer grote kanshebber op één van de Wild-Cards voor de Halve Finales die worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen.

Met Bon Jovi tribute Bad Medicine stond de uiteindelijke beste band van deze voorronde op het podium. De vijf mannen uit Nederweert speelden een ijzersterke set met nummers als o.a. Runaway, Livin’ On A Prayer en het indrukwekkende Bed Of Roses. Ook bij het publiek scoorde Bad Medicine hoog, maar gaat als vakjurywinnaar zeer verdiend door naar de halve finales in MC De Bosuil in Weert.

4-mans Pop coverband Winoman uit Bilthoven speelde een zeer dynamische set met repertoire van o.a. Tom Petty & The Heartbreakers, John Cougar Mellencamp en Joe Bonamassa. Met veel passie wist de band een goede score te behalen bij de vakjury en mag zich hiermee rekenen tot de kanshebbers op een Wild-Card voor de Halve Finales in de regio Utrecht/Flevoland die in oktober plaatsvinden in MC De IJsbreker in Leusden.

Ook de laatste band van deze selectieronde wist een hoge score te behalen bij de vakjury: 4-mans Nederpop coverband SOwieSO uit Alphen. Met vooral opvallend sterke samenzang bracht deze Brabantse band nummers van o.a. Bløf, Klein Orkest en Frank Boeijen. SOwieSo mag zich met haar uitstekende prestatie zeker rekenen tot een kanshebber op een Wild-Card voor de Halve Finales van Noord-Brabant die worden gehouden in o.a. Mezz Breda.

Red.: Door een technisch probleem zijn de foto's van deze voorronde niet voorhanden. Er wordt hard gewerkt de foto's z.s.m. te plaatsen.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Maxazine Ticketmaster Uw logo ook hier? USA Music Import
EVANS Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency RockMuZine SONOR
Koch David Eden Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands