• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Plan C 11-06-2010

BANK ROBBER MAN uit Amsterdam wint selectieronde The Clash of the Cover Bands

The Doors in Concert uit Utrecht als publiekswinnaar verder op The only road to Paradiso

Vrijdag 11 juni jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam een voorronde plaats van Nederlands grootste bandcompetitie, The Clash of the Cover Bands. Vijf bands gingen de strijd met elkaar aan voor een plaats in de regionale finalerondes die eind september van start gaan op de meest bekende poppodia van Nederland. 5-mans Lenny Kravitz tribute BANK ROBBER MAN uit Amsterdam wist zich met een 1e plaats bij de vakjury te verzekeren van een plaats in de volgende ronde, terwijl 4-mans The Doors tribute The Doors in Concert uit Utrecht in de publiekscategorie het hoogst scoorde en hiermee een plaats afdwong in de regionale Halve Finales. Met nog een voorronde te gaan is de selectie-procedure voor dit seizoen bijna afgerond en zijn de bands die The only road to Paradiso gaan beginnen zo goed als bekend. Dat het weer een spannende editie wordt is nu al zeker gezien de vele bands op zeer hoog niveau die we voorbij hebben zien komen het afgelopen half jaar.

Prepare 2 Unload in Plan C RotterdamPrepare 2 Unload in Plan C Rotterdam
Prepare 2 Unload in Plan C RotterdamPrepare 2 Unload in Plan C Rotterdam

De eerste band die in Plan C het podium beklom was 5-mans Rock coverband Prepare 2 Unload uit Amsterdam. Met nummers van o.a. Jet, Ram Jam en een schitterende uitvoering van Loving Whiskey van Rory Block bewees Prepare 2 Unloaded over goede muzikale inhoud te beschikken. Zeker een kanshebber voor één van de Wild-Cards die uitgedeeld worden aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de finalerondes.


BANK ROBBER MAN in Plan C RotterdamBANK ROBBER MAN in Plan C Rotterdam
BANK ROBBER MAN in Plan C RotterdamBANK ROBBER MAN in Plan C Rotterdam

Met de tweede band hadden we de uiteindelijke vakjurywinnaar: Lenny Kravitz tribute BANK ROBBER MAN uit Amsterdam. Vier zeer sterke muzikanten en een goede frontman die zeker nog veel meer in huis heeft zorgden voor een half uur live muziek op hoog niveau. Nummers als Fly Away, It Ain’t Over Till It’s Over en natuurlijk Always On The Run werden weergaloos gespeeld en zorgden voor de hoogste waardering bij de vakjury en ook een zeer goede score bij de publieksstemmen. Als vakjurywinnaar van deze voorronde staat BANK ROBBER MAN zeer verdiend in de Halve Finales van Noord-Holland die worden gehouden in hét muziekcafé van Nederland: de Heeren van Aemstel in Amsterdam.


The Doors in Concert in Plan C RotterdamThe Doors in Concert in Plan C Rotterdam
The Doors in Concert in Plan C RotterdamThe Doors in Concert in Plan C Rotterdam

Ook Doors tribute The Doors in Concert zorgde voor een indrukwekkende performance. De Utrechtse 4-mans formatie speelde met veel passie nummers als o.a. Alabama Song, Love Me Two Times en Light My Fire. Vooral de leadzanger weet het publiek enorm te boeien en geeft met zijn benadering de band datgene wat een Doors tribute nodig heeft om de juiste snaar te raken. Dat vond het publiek dus ook want met een ruime meerderheid aan stemmen plaatste The Doors In Concert zich overtuigend voor de Halve Finales van Utrecht die worden gehouden in oktober in MC De IJsbreker in Leusden.


Band of the Century in Plan C RotterdamBand of the Century in Plan C Rotterdam
Band of the Century in Plan C RotterdamBand of the Century in Plan C Rotterdam

De vierde deelnemer van deze avond was 6-mans Supertramp tribute Band of the Century uit Delft. Met nummers als School, The Logical Song en Bloody Well Right speelde deze Zuid-Hollandse band zich naar een goede score bij zowel de vakjury als bij het publiek. Ook Band of the Century behoort bij de kanshebbers op één van de Wild-Cards voor de regionale finalerondes.


Trees in Plan C RotterdamTrees in Plan C Rotterdam
Trees in Plan C RotterdamTrees in Plan C Rotterdam

Na drie tributes was het nu weer tijd voor een coverband. De afsluiting van deze voorronde werd verzorgd door 6-mans Pop coverband Trees uit Heemstede. Met repertoire van o.a. Estelle, ABBA en Stevie Wonder speelde zij een gevarieerde set die ook goed gewaardeerd werd door het publiek. Trees zal nog even geduld moeten hebben voordat ze te horen krijgt of ze in aanmerking komt voor een Wild-Card voor de regio Noord-Holland.

Plan C RotterdamPlan C RotterdamPlan C Rotterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Maxazine
Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo David Eden EVANS
Festivalinfo Koch Ticketmaster SONOR USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands