• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Noord-Nederland Metropool - Main Hall 24-09-2010

Solid uit Groningen wint 1e Halve Finale Noord-Nederland

Vintage uit Marrum als publiekswinnaar en Goodness! Gracious! uit Groningen als Runner-Up naar Regio-Finale in Kafé Bergsma in Easterein (Fr)

Vrijdag 24 september jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo de 1e Halve Finale plaats van The Clash of the Cover Bands voor de regio Noord-Nederland. Zes bands zorgden voor een spannende wedstrijd, waarin het bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen om minimale verschillen ging. 6-mans Rock coverband Solid uit Groningen wist uiteindelijk de 1e plaats bij de vakjury te veroveren, terwijl 6-mans Rock coverband Vintage uit Marrum met slechts één stem verschil zich als publiekswinnaar mocht laten kronen. Door in beide categorieën samen het hoogste te scoren werd 5-mans Rock & Roll coverband Goodness! Gracious! uit Groningen uitgeroepen tot Runner-Up. Alledrie de bands speelden een indrukwekkend half uur, waarin zowel het technische spel als ook de presentatie van zeer hoog niveau was. Solid, Goodness! Gracious! en Vintage staan nu in de Regio-Finale van Noord-Nederland op vrijdag 10 december a.s. in Kafé Bergsma in Easterein (Fr). In deze finale spelen zes coverbands om twee plaatsen in de Landelijke Halve Finales in Paradiso en worden alle finalisten beloond met een live-single met videoclip.

Top Rankin' in MetropoolTop Rankin' in Metropool
Top Rankin' in MetropoolTop Rankin' in Metropool

Deze 1e Halve Finale van Noord-Nederland werd geopend door 5-mans Reggae coverband Top Rankin’ uit Leeuwarden. Met repertoire van o.a. Bob Marley, Peter Tosh en Third World wist Top Rankin’ een uitstekende indruk achter te laten.


Sin-Cere in MetropoolSin-Cere in Metropool
Sin-Cere in MetropoolSin-Cere in Metropool

Ondanks dat dit het eerste optreden was voor de nieuwe zangeres wist Sin-Cere een zeer goede indruk achter te laten. Met nummers van o.a. Dream Theater, Evanescence en Within Temptation wist de band muzikaal een sterk optreden neer te zetten. Sin-Cere kan terugkijken op een zeer geslaagde deelname en gaat met de nieuwe zangeres zeker nog veel van zich laten horen. Het gebrek aan automatismen maakte dit keer nog het verschil.


Solid in MetropoolSolid in Metropool
Solid in MetropoolSolid in Metropool

De Groningse Rock coverband Solid liet wederom horen waarom ze tot de top van deze regio behoren. Met nummers van o.a. En Vogue, Power Station en Jamiroquai werden niet alleen de instrumentale kwaliteiten van deze 6-mans formatie benadrukt, maar kwamen ook de twee zangeressen optimaal tot hun recht. Met daarnaast ook nog een boeiende presentatie was Solid deze Halve Finale de meest complete band en werd zeer terecht uitgeroepen tot vakjury-winnaar waarmee ze zich plaatsen voor de Regio-Finale van Noord-Nederland.


Vintage in MetropoolVintage in Metropool
Vintage in MetropoolVintage in Metropool

5-mans Rock coverband Vintage wist ook op zeer hoog niveau een optreden neer te zetten met nummers van o.a. Iron Maiden, Aerosmith en Skunk Anansie. Niet alleen behaalde Vintage de meeste publieksstemmen waarmee ze als publiekswinnaar naar de Regio-Finale gaat, maar ook bij de vakjury scoorde de band zeer hoog. Op vrijdag 10 december a.s. staat Vintage bij de beste zes coverbands van Noord-Nederland en speelt in Kafé Bergsma in Easterein (Fr) voor een plaats in de Landelijke Halve Finales.


Goodness! Gracious! in MetropoolGoodness! Gracious! in Metropool
Goodness! Gracious! in MetropoolGoodness! Gracious! in Metropool

Rock & Roll uit de jaren ‘50 en ‘60 wordt opnieuw onder de aandacht gebracht door 5-mans Rock & Roll coverband Goodness! Gracious! uit Groningen. En wel op een manier die je van begin tot eind pakt en niet meer los laat. Met de juiste sounds, de juiste feel en de optimale beleving worden nummers gebracht van o.a. Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en Ray Charles, de grootste sterren uit de begin tijd van de popmuziek. Met zowel bij de vakjury als bij het publiek een hoge score werd Goodness! Gracious! zeer verdiend uitgeroepen tot Runner-Up van deze Halve Finale en plaatst zij zich ook bij de beste zes coverbands van Noord-Nederland.


Blackish in MetropoolBlackish in Metropool
Blackish in MetropoolBlackish in Metropool

De laatste band van deze Halve Finale was 4-mans Rock coverband Blackish uit Lemmer. In hun half uur bracht Blackish nummers van o.a. Van Halen, Guns N’ Roses en VandenBerg.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Maxazine Podiuminfo Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? Festivalinfo EVANS SONOR Artists & Bands Booking Agency
Sound Vision Studio Ticketmaster USA Music Import Koch David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands