• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Gelderland de LiNDE/new style 16-10-2010

KGB Band uit Lichtenvoorde wint 1e Halve Finale Gelderland

Publiekswinnaar Woodstar uit Vorden en Runner-Up Rectum Raiders uit Nijmegen naar finale van Gelderland

Zaterdag 16 oktober jl. vond onder grote publieke belangstelling de 1e Halve Finale plaats van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands’ voor de regio Gelderland. Uitgaanscentrum de LiNDE/new style in Groesbeek bood het podium voor zes bands die streden om drie plaatsen in de Regio-Finale die op vrijdag 17 december a.s. wordt gehouden ook in de LiNDE/new style. 12-mans Pop coverband KGB Band uit Lichtenvoorde werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen en 5-mans Pop, Rock coverband Woodstar uit Vorden plaatste zich als Publiekswinnaar voor de finale van Gelderland. Door in beide categorieën samen het hoogste te scoren was de derde ticket voor de eindronde van Gelderland voor 5-mans Rock coverband Rectum Raiders uit Nijmegen. Met hun finaleplaats hebben de drie winnaars zich verzekerd van een single met videoclip die wordt opgenomen tijdens de Regio-Finale.

Big Monster Redfish in de LiNDE/new styleBig Monster Redfish in de LiNDE /new style
Big Monster Redfish in de LiNDE /new styleBig Monster Redfish in de LiNDE /new style

Deze 1e Halve Finale van Gelderland werd afgetrapt door 5-mans Rock coverband Big Monster Redfish uit Zevenaar. Met repertoire van o.a. Placebo, Queen of the Stone Age en The Bates wist de band een sterk optreden neer te zetten. Zowel bij de vakjury als bij het publiek wist Big Monster Redfish een goede score te behalen en kunnen zij terugkijken op een goede deelname waarin de band zich sterk ontwikkeld heeft ten opzichte van de selectierondes.


KGB Band in de LiNDE /new styleKGB Band in de LiNDE /new style
KGB Band in de LiNDE /new styleKGB Band in de LiNDE /new style

De grootste band van deze Halve Finale was 12-mans Pop coverband KGB Band uit Lichtenvoorde. Met nummers van o.a. Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en En Vogue presteerde de band op een zeer sterk niveau waarin vooral de vier zangeressen zowel individueel als in de samenzang vaak grote indruk maakten. Technisch goede muzikanten die onder aanvoering van de vier diva’s voor een half uur topentertainment kunnen zorgen. Als vakjury-winnaar gaat KGB Band naar de Regio-Finale op vrijdag 17 december en strijden zij wederom met vijf andere finalisten voor een plaats in de Landelijke Halve Finales. Met hun finaleplaats wordt KGB Band beloond met een single en videoclip en staan zij vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ waar men dagelijks gratis kan stemmen. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij de regionale en landelijke radio- en tv-stations.


Bulimic Zombie Choir in de LiNDE /new styleBulimic Zombie Choir in de LiNDE /new style
Bulimic Zombie Choir in de LiNDE /new styleBulimic Zombie Choir in de LiNDE /new style

De derde Halve Finalist was Bulimic Zombie Choir uit Groesbeek. De drie mannen speelden een thuiswedstrijd en speelden zich met nummers van o.a. Red Hot Chili Peppers, Dire Straits en Foo Fighters naar een goede score bij de vakjury.


Big=U in de LiNDE /new styleBig=U in de LiNDE /new style
Big=U in de LiNDE /new styleBig=U in de LiNDE /new style

4-mans Pop coverband Big=U uit Vorden wist het publiek goed in beweging te krijgen met nummers van o.a. Live, Polle Eduard en The Beach Boys. Hiervoor werden zij beloond met een goede score bij het publiek en ook Big=U mag met grote tevredenheid terugkijken op hun Clash-avontuur.


Woodstar in de LiNDE /new styleWoodstar in de LiNDE /new style
Woodstar in de LiNDE /new styleWoodstar in de LiNDE /new style

De vijf jonge muzikale helden van Pop, Rock coverband Woodstar uit Vorden zorgden voor een dynamisch optreden. Met regelmatig eigen interpretaties werden nummers gebracht van o.a. Queen, Kings of Leon en Green Day. Woodstar wist technisch een goed optreden neer te zetten, maar vooral de energie die de band van het podium laat knallen en de uitstekende repertoirekeuze zorgden voor veel interactie met het publiek. Met minimaal verschil, maar zeer verdiend, gaat Woodstar als publiekswinnaar naar de Regio-Finale op vrijdag 17 december a.s.


Rectum Raiders in de LiNDE /new styleRectum Raiders in de LiNDE /new style
Rectum Raiders in de LiNDE /new styleRectum Raiders in de LiNDE /new style

Het laatste half uur was voor 4-mans Rock coverband Rectum Raiders uit Nijmegen. Met veel verrassende eigen interpretaties van nummers van o.a. Elvis, The Prodigy en Carlos Puebla weten de vier podiumbeesten een boeiend en dynamisch spektakel te brengen. Muzikaal staat de band als een huis en met de leadzanger heeft de band een zeer getalenteerde entertainer in huis die de aandacht van het publiek schijnbaar moeiteloos weet vast te houden. Met een hoge score bij zowel de vakjury als bij het publiek plaatste Rectum Raiders zich als Runner-Up bij de laatste zes bands in de Regio-Finale. De laatste stap richting de Landelijke Halve Finales en natuurlijk de single met videoclip die van het beste nummer in deze finale wordt geproduceerd. 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Sound Vision Studio EVANS
Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Podiuminfo SONOR Uw logo ook hier?
David Eden Uw logo ook hier? Maxazine Koch USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands