• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Noord-Holland De Heeren van Aemstel 17-10-2010

BANK ROBBER MAN uit Amsterdam wint 2e Halve Finale  

Hooter Tooter Band uit Amsterdam als publiekswinnaar naar Finale van Noord-Holland

In een volgepakt Muziekcafé De Heeren van Aemstel in Amsterdam vond zondag 17 oktober jl. de 2e Halve Finale plaats van de grootste bandcompetitie van Nederland ‘The Clash of the Cover Bands’. Zes bands haalden alles uit de kast om de vakjury en het publiek te overtuigen van hun muzikale kwaliteiten en een plaats te veroveren in de Regio-Finale waar alle bands beloond worden met een single en videoclip en waar gestreden wordt om een plaats in de Landelijke Halve Finales. 5-mans Lenny Kravitz tribute BANK ROBBER MAN uit Amsterdam wist met een weergaloos optreden de vakjury te overtuigen en staat met deze overwinning in de eindronde van Noord-Holland. 8-mans Soul coverband Hooter Tooter Band wist met haar sterke performance de meeste publieksstemmen voor zich te winnen en gaat hiermee zeer verdiend als publiekswinnaar naar de Regio-Finale die op zaterdag 18 december wordt gehouden in Poppodium De Kade in Zaandam. Alle Regio-Finalisten worden voor hun geweldige prestaties beloond met een single met videoclip die vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle regionale en landelijke radio- en tv-stations.

TAFC in De Heeren van AemstelTAFC in De Heeren van Aemstel
TAFC in De Heeren van AemstelTAFC in De Heeren van Aemstel

Met een spetterend optreden verzorgde 9-mans Funk coverband The Amsterdam Funk Connection de opening van deze 2e Halve Finale van Noord-Holland. Het inmiddels volgestroomde De Heeren van Aemstel genoot van nummers van o.a. Kool & the Gang, James Brown en Sly and the Family Stone en ondanks het vroege tijdstip wist de band het publiek meteen in beweging te krijgen. Technisch is The Amsterdam Funk Connection van zeer hoog niveau en met de twee adembenemende leadzangeressen, die zowel in de leadzang als ook in de samenzang een uitstekende combinatie vormen, scoorde de band enorm bij de vakjury.


Prepare 2 Unload in De Heeren van AemstelPrepare 2 Unload in De Heeren van Aemstel
Prepare 2 Unload in De Heeren van AemstelPrepare 2 Unload in De Heeren van Aemstel

5-mans Rock coverband Prepare 2 Unload uit Amsterdam spetterde van het podium met nummers van o.a. Jet, Led Zeppelin en AC/DC. Met hun dynamisch optreden wist Prepare 2 Unload het publiek flink te raken, wat dan ook resulteerde in een hoge score bij de publieksstemmen. De band heeft zich in korte tijd zeer goed ontwikkeld en kan terug kijken op een zeer geslaagde deelname aan The Clash of the Cover Bands.


BANK ROBBER MAN in De Heeren van AemstelBANK ROBBER MAN in De Heeren van Aemstel
BANK ROBBER MAN in De Heeren van AemstelBANK ROBBER MAN in De Heeren van Aemstel

De sensatie van deze Halve Finale was 5-mans Lenny Kravitz tribute BANK ROBBER MAN uit Amsterdam. Van begin tot eind wist de band te boeien met weergaloze uitvoeringen van o.a. Super Soul Fighter, Are You Gonna Go My Way en It Ain’t Over Till It’s Over. Muzikaal technisch was het top, maar zeker zo belangrijk de beleving van de band met in het bijzonder de leadzanger. Met zijn vocale kwaliteiten en zijn charismatische podium-uitstraling weet hij het publiek ademloos aan zich te binden. Niet alleen gaat BANK ROBBER MAN als vakjury-winnaar naar de Regio-Finale, maar ook de wetenschap dat ze een hoge score behaalden bij de publieksstemmen is een bevestiging dat het met het entertainmentgehalte ook goed zit.


Hooter Tooter Band in De Heeren van AemstelHooter Tooter Band in De Heeren van Aemstel
Hooter Tooter Band in De Heeren van AemstelHooter Tooter Band in De Heeren van Aemstel

Ook 8-mans Soul coverband Hooter Tooter Band wist te schitteren op het beroemde podium van De Heeren van Aemstel. Met zeer verzorgd technisch spel groeide de Amsterdamse Soulband tijdens haar optreden naar een zeer goed niveau en wist met nummers van o.a. The Trammps, Prince en Joss Stone het publiek flink aan het swingen te krijgen, voor zover ze daar de ruimte voor had. Met een overtuigende meerderheid aan publieksstemmen gaat Hooter Tooter Band als publiekswinnaar zeer verdiend naar de Regio-Finale op zaterdag 18 december in De Kade in Zaandam. Van hun beste nummer tijdens deze finale wordt een single met videoclip gemaakt en deze komt vanaf 1 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ te staan.


Bastardz of Glitter in De Heeren van AemstelBastardz of Glitter in De Heeren van Aemstel
Bastardz of Glitter in De Heeren van AemstelBastardz of Glitter in De Heeren van Aemstel

Wederom wist 4-mans Glamour Rock coverband Bastardz of Glitter een uitstekende show neer te zetten waar de vonken vanaf spatten. Met hits van o.a. David Bowie, KISS en Gary Glitter nam de Amsterdamse band het publiek mee terug naar de jaren ‘70 en dat resulteerde in een goede score bij de publieksstemmen. Voor de liefhebbers van dit genre is Bastardz of Glitter een absolute must.


Trees in De Heeren van AemstelTrees in De Heeren van Aemstel
Trees in De Heeren van AemstelTrees in De Heeren van Aemstel

Het laatste half uur was voor 6-mans Pop coverband Trees uit Heemstede. Met nummers van o.a. Black Eyed Peas, The Babys en Earth, Wind & Fire speelde Trees een zeer gevarieerde set, waarin ze liet horen flink ontwikkeld te hebben ten opzichte van de selectierondes in het voorjaar. Trees kan tevreden terugkijken op hun deelname aan deze The Clash-editie.

De Heeren van AemstelDe Heeren van Aemstel

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch Festivalinfo USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Maxazine
Podiuminfo SONOR EVANS Uw logo ook hier? Uw logo ook hier?
Ticketmaster Sound Vision Studio RockMuZine Artists & Bands Booking Agency David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands