• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Gelderland de LiNDE/new style 06-11-2010

BackAlive uit Wageningen glorieuze winnaar Halve Finale

THUNK! uit Nijmegen met 2e plaats en Buurvrouw Jansen uit Culemborg als Runner-Up naar de finale van Gelderland

In een goed gevuld Uitgaanscentrum de Linde/new style in Groesbeek vond zaterdag 6 november jl. de 2e Halve Finale plaats van Gelderland in de grootste bandcompetitie van Nederland, The Clash of the Cover Bands. Zeven bands haalden alles uit de kast om de vakjury en het publiek te overtuigen met als uiteindelijke winnaar Pearl Jam tribute BackAlive uit Wageningen, die zowel bij de vakjury als bij het publiek de hoogste score wist te behalen. Door een goede 2e plaats te behalen plaatste Pop coverband THUNK! uit Nijmegen zich evenals Runner-Up Buurvrouw Jansen uit Culemborg voor de finale die op vrijdag 17 december a.s. ook in de Linde/new style wordt gehouden. In deze finale van Gelderland worden alle bands beloond met een single met videoclip van hun beste nummer die ze hier zullen spelen.

De eerste band die het podium betrad was 5-mans Rock coverband The Legendary Covik uit Steenderen. Met nummers van o.a. Jimi Hendrix, Thin Lizzy en Black Sabbath zorgden zij direct voor een goed sfeer in de zaal en wisten een goede score te behalen bij de vakjury.

4-mans Rock coverband Regroove speelde een thuiswedstrijd. De Groesbeekse band speelde repertoire van o.a. Kaiser Chiefs, John Mayer en Boudewijn de Groot.

De grote winnaar van deze 2e Halve Finale van Gelderland was 5-mans Pearl Jam tribute BackAlive uit Wageningen. Met een enorme passie brachten de vijf geweldige muzikanten nummers als o.a. Daughter, Better Man en Porch. De sound, de muzikale inhoud en zelfs de looks van de leadzanger komen indrukwekkend dicht bij het origineel. Door in beide categorieën de 1e plaats te behalen gaat BackAlive zeer overtuigend naar de finale op vrijdag 17 december. Met hun finaleplaats hebben ze de eerste prijs al binnen: een single met videoclip van hun beste nummer in deze Gelderse eindronde. Vanaf 1 januari a.s. zal deze single in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan en kan er dagelijks op worden gestemd. De Top-10 van deze hitlijst zal wekelijks worden geplugd bij alle radio- en tv-stations, wat natuurlijk enorm veel exposure met zich mee zal brengen richting de Landelijke Halve Finales.

10-mans Pop coverband THUNK! uit Nijmegen haalde ook alles uit de kast en zette het publiek flink in beweging. Nummers van o.a. Christina Aguilera, Beyoncé en The Baseballs werden op goed niveau gebracht en zorgden voor veel interactie met het publiek. Dit resulteerde dan ook in een zeer goede 2e plaats bij de publieksstemmen waardoor THUNK! zich ook bij de laatste zes bands van Gelderland plaatste. In de Regio-Finale wordt ook van hun beste nummer een single met videoclip geproduceerd waarmee ze ‘The Clash Hitlijst’ zullen gaan bestormen.

De 5e band die werd aangekondigd was 4-mans Rock coverband The Nades uit Laren. De jonge muzikanten speelden met veel passie nummers van o.a. The Clash, Blink 182 en The Ramones.

6-mans Pop coverband Buurvrouw Jansen uit Culemborg ging zeer overtuigend hun half uur in met repertoire van o.a. Stevie Wonder, Prince en The Free. Door hun goede prestatie wist de band zowel bij de vakjury als bij het publiek goed te scoren en gaat als Runner-Up naar de Regio-Finale van Gelderland waar van hun beste nummer een single met videoclip wordt geproduceerd. Ook Buurvrouw Jansen gaat hiermee voor ‘The Clash Hitlijst Award’ en een optreden op het gerenommeerde Leidseplein LIVE in mei 2011.

Met 5-mans Pop coverband The Razzle kwamen we bij de afsluiter van deze Halve Finale. Met vooral nummers van The Strokes zorgde de band voor een mooi laatste half uur waarin zij het publiek liet kennismaken met niet alledaags repertoire maar zeker boeiend gebracht. 

Foto's volgen a.s.a.p.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Sound Vision Studio David Eden Uw logo ook hier? EVANS
Podiuminfo Festivalinfo SONOR Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency
Ticketmaster Uw logo ook hier? Koch Maxazine USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands