• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kick-Off The BENELUX Edition 2011 Plan C 21-01-2011

Daze uit Zoetermeer wint 1e voorronde The Clash of the Cover Bands

TheRoXX uit Utrecht als publiekswinnaar verder in The BENELUX Edition

Vrijdag 21 januari jl. vond in Muziekcafé Plan C in Rotterdam de aftrap plaats van het achtste seizoen van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands’. Dit jaar de 1e editie van The BENELUX Edition, een 3-landen wedstrijd waarin uiteindelijk de winnaars van Nederland, België en Luxemburg het tegen elkaar opnemen in de strijd om de hoofdprijzen: CD-contract met videoclip met plugging en distributie en een tour van 20 optredens in de Benelux. In Plan C gingen vier coverbands de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de regionale Kwartfinales. 4-mans Rock coverband Daze uit Zoetermeer wist bij de vakjury de 1e plaats te behalen en 5-mans Rock coverband TheRoXX uit Utrecht haalde met een dynamisch optreden de meerderheid van de publieksstemmen binnen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Kwartfinales van Regio West die o.a. worden gehouden in Plan C in Rotterdam en De Heeren van Aemstel in Amsterdam.

Axenzion in Plan C RotterdamAxenzion in Plan C Rotterdam
Axenzion in Plan C RotterdamAxenzion in Plan C Rotterdam

De allereerste band die in deze nieuwe editie haar kunsten mocht vertonen was 4-mans Pop, Rock coverband Axenzion uit Zevenhuizen. Met nummers van o.a. Anouk, Queen en The Fratelli’s liet de band horen over een prima muzikale bagage te beschikken. Helaas niet direct door naar de regionale finalerondes, maar zeker niet kansloos voor één van de Wild-Cards die nadat alle voorrondes/selectierondes zijn geweest worden gegeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen.


The Dusty Record Singers in Plan C RotterdamThe Dusty Record Singers in Plan C Rotterdam
The Dusty Record Singers in Plan C RotterdamThe Dusty Record Singers in Plan C Rotterdam

3-mans Semi akoestische coverband The Dusty Record Singers brachten een heel interessant half uur eigen interpretaties van nummers als o.a. Mercedes Benz van Janis Joplin en Beat It van Michael Jackson. Vooral de samenzang maakte regelmatig grote indruk op zowel het publiek als de vakjury.


TheRoXX in Plan C RotterdamTheRoXX in Plan C Rotterdam
TheRoXX in Plan C RotterdamTheRoXX in Plan C Rotterdam

Met repertoire van o.a. Anouk, Evanescence en Kings of Leon wist 5-mans Rock coverband TheRoXX uit Utrecht het publiek goed in beweging te krijgen. Muzikaal op goed niveau, maar ook met een dynamische presentatie wist TheRoXX met overtuiging de meeste publieksstemmen te scoren. Als publiekswinnaar gaat deze band met veel potentie door naar de Kwartfinales van Regio West die worden gehouden o.a. in het beroemdste muziekcafé van Nederland: De Heeren van Aemstel in Amsterdam.

 

Daze in Plan C RotterdamDaze in Plan C Rotterdam
Daze in Plan C RotterdamDaze in Plan C Rotterdam

De vierde en laatste band van deze selectieronde was 4-mans Pop, Rock coverband Daze uit Zoetermeer. Drie zeer sterke muzikanten verzorgden een prima basis waarop de zeer getalenteerde leadzangeres uitstekend kon presteren. Met nummers van o.a. Adèle, Graffiti6 en David Guetta ft. Kid Cudi wist Daze de vakjury te overtuigen en gaat met deze overwinning naar de Kwartfinales die in september ook worden gehouden in o.a. Plan C in Rotterdam.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Sound Vision Studio David Eden EVANS Koch
Maxazine Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster RockMuZine USA Music Import
Festivalinfo Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency SONOR Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands